Februar 2

LUGoNS u saradnji sa Crnom kućom organizuje tribinu sa temom “Sloboda u informatičkom društvu” koja će se održati 2. februara 2009. godine od 19 do 20h. Biće predstavljeni različiti aspekti slobode digitalnog doba i objašnjene razlike između “slobodnog” i “besplatnog” medija i softvera.

Detaljnije »

Januar 31April 15

RAF Challenge je informatičko takmičenje sa zadatim temema na koje učenici srednjih škola treba da naprave aplikaciju – program ili prezentaciju. Radova na temu Univerzijade, Nikole Tesle, istorje računarstva, savremenih bežičnih komunikacija ili ekskurzije za pamćenje (!?) treba poslati najkasnije do 15. aprila 2009. godine, a najbolje očekuju vredne nagrade.

Detaljnije »

Januar 31

Omladinski centar CK13 i LUGoNS laboratorija organizuju Linux Install Day u Novom Sadu 31. januara 2009. godine, od 11h do 17h u Crnoj Kući 13 (Vojvode Bojovića 13, I sprat). Svi zainteresovani sadašnji i budući korisnici GNU/Linux operativnih sistema će imati priliku da kroz druženje i obezbeđenu stručnu pomoć instaliraju neki od mnogobrojnih GNU/Linux distribucija. Ulaz je besplatan!

Detaljnije »

Februar 10Februar 11

U Mariboru (Slovenija) će se 10. i 11. februara 2009. godine održati 4. godišnja konferencija RiSK 2009, čija će osnovna tema biti bezbednost računara. Prema rečima organizatora najveći broj predavanja će biti na engleskom jeziku, a predavači će biti eksperti iz poznatih strukovnih kompanija.

Detaljnije »

Januar 29

HP Seminar – IT Service Management strategy, održaće se u 29. januara 2009. u hotelu Holiday Inn u Beogradu i pokušaće da odgovori na pitanje pravog pristupa u razvoju novih biznisa putem IT-ja, smanjenju rizika i povećavanju performansi servisa. Seminar će pored prilike za upoznavanje i komunikaciju sa ekspertima, omogućiti učesnicima da saznaju kako da uspostave strategiju upravljanja IT servisima (IT Service Management strategy), zasnovanu na principima najbolje prakse, kao što je IT Infrastructure Library (ITIL).

Detaljnije »

Januar 29

Društvo za informatiku Srbije i Privredna komora Srbije (Udruženje informatičke delatnosti) održaće 29. januara 2009. okrugli sto „Primena elektronskog potpisa u elektronskim servisima“. Učesnici će govoriti o raspoloživim i novim servisima e-uprave u e-trgovini, e-plaćanju, servisima MUP-a…

Detaljnije »

Kada će prestati čekanje u redovima za dokumenta? Kada će građani i preduzeća moći da obavljaju te poslove preko interneta? Ova pitanja su razmatrana na okruglom stolu „Koliko još do elektronskog šaltera”, održanom danas u galeriji O3one, na temu razvoja elektronske uprave u Srbiji i mogućnosti da građani doprinesu ubrzanju ovih procesa.

Detaljnije »

Januar 23

Formular.rs - E-uprava od naopačkeCentar za razvoj interneta i Formular.rs organizuju okrugli sto: „Koliko još do elektronskog šaltera” u galeriji O3one, 23. januara od 12 časova, u okviru koga će biti održana i dodela nagrada za pobednike konkursa „Urgencija”. Učesnici okruglog stola će govoriti o razvoju e-uprave u Srbiji, mogućnostima da građani doprinesu ubrzanju ovih procesa, sa pogledom na iskustva iz regiona i Evropske unije.

Detaljnije »

Januar 23

BarCamp je još jedan u nizu izuzetno zanimljivih IT događaja koji se dešavaju u Zagrebu. Kako organizatori kažu “jedna od niza sličnih malih IT i web konferencija koje se održavaju širom sveta” desiće se 23. januara 2009. godine na Fakultetu informatike i računarstva (FER) u Zagrebu.

Detaljnije »

Februar 18Februar 19

 

Međunarodni naučno-stručni skup „Informaciona bezbednost u ambijentu primene informaciono-komunikacionih tehnologija“ održaće se 18. i 19. februara na Akademiji za diplomatiju i bezbednost u Beogradu. Skup će se baviti oblastima osetljivosti i ugroženosti Info ambijenata, bezbednosnom kulturom, metodama, tehnikama i alatima ugrožavanja, kao i zaštitom.

Detaljnije »

Januar 15Maj 1

Fakultet informacionalnih tehnologija i ove godine organizuje takmičenje FIT eMaster, koje predstavlja nadmetanje učenika IV razreda srednjih škola u Srbiji u izradi Web prezentacija i softverskih aplikacija. Nagrade će se dodeliti u dve discipline – za najbolju veb baziranu aplikaciju, i za najbolji vizuelni utisak. Prijavljivanje je već počelo, rok za predaju radova je 1. maj 2009. godine, a objavljivanje pobednika je zakazano za 9. maj 2009. godine.

Detaljnije »

Mart 8Mart 11

YU INFO međunarodna naučno-stručna konferencija će ove godine po 15. put okupiti stručnjake iz različitih oblasti informaciono komunikacionih tehnologija (ICT) iz zemlje i inostranstva. YU INFO se održava na Kopaoniku, od 8. do 11. marta 2009. godine. Ove godine, pored Konferencije i kompanijskih prezentacija rešenja, na programu če biti i 2 panel diskusije: Panel diskusija ICT lidera iz Srbije i Panel diskusija o mogućnostima i izazovima učestvovanja na EU projektima.

Detaljnije »

Februar 18Februar 19

Udruženje za interaktivni marketing INAMA organizuje treću po redu konferenciju o interaktivnom marketingu FuturAD 2009, koja će se održati 18. i 19. februara 2009. godine u Zagrebu. Nakon predavanja na konferenciji, održaće se dva dodatna dana akademije o Naprednom medijskom planiranju i Prodaji online oglasnog prostora.

Detaljnije »

Januar 10

Prvi ovogodišnji sastanak grupe korisnika Macintosh računara (SMUG) će se održati 10. januara u prostorijama Ozona (Andrićev Venac 12, Beograd), sa početkom u 14h.

Detaljnije »

Februar 12

Konferencija o savremenim komunikcionim metodama, korišćenju društvenih mreža i alata dostupih na Internetu za uspešno političko marketinško komuniciranje – PRimjena.com održaće se 12. februara 2009. godine u Zagrebu. Prijeve za ovu konferenciju sa izuzetno zanimljivom (i na Balkanu nadasve popularnom) temom su u toku, te vam predlažemo da je ne propustite!

Detaljnije »

Januar 28Januar 30

Centar za razvoj eUprave (Centre for eGovernance development for South East Europe – CeGD) organizuje seminar o eGovernment rešenjima za uspešan regionalni razvoj u Ljubljani od 28. do 30. januara 2009. godine.

Detaljnije »

Januar 5Januar 9

Za par dana počinje još jedan Macworld, koji se od 5. do 9. januara 2009. godine održava u San Francisku. Macworld je jedan od najznačajnijih godišnjih događaja posvećenih Apple proizvodima. U prethodnim godinama Stiv Džobs (CEO kompanije) je godine baš na ovoj manifestaciji najavio iPhone te Macbook Air, a ovogodišnje izdanje Macworlda ćete moći da pratite uživo iz udobnosti vaše fotelje.

Detaljnije »

Decembar 15Januar 15

FormularFlaša viskija, čokolada i kafa očekuju najaktivnije korisnike novog „community based“ sajta Formular.rs, na kome građani mogu da saznaju kako da najbrže obave poslove vezane za državnu administraciju. Sajt sakuplja informacije o tome kako izgledaju procedure za pribavljanje dokumenata (od vađenja lične karte ili vozačke dozvole do registracije firme), koji su koraci i potrebni papiri.

Formular vas poziva da učestvujete u nagradnom konkursu “Urgencija”, na kome će pobednici biti oni koji unesu najviše informacija o procedurama za vađenje dokumenata. Uključite se i pomozite svojim sugrađanima u svakodnevnoj borbi sa administracijom.

Detaljnije »