Februar 5

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizuje Info dan posvećen Programu za podršku sprovođenja zakona i strategija u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT PSP). Info dan će se održati 5. februara 2010. godine, u Privrednoj komori Srbije, Resavska 13-15, sa početkom u 10 časova, a skup će otvoriti resorna ministarka Jasna Matić.

Detaljnije »

Juče je u hotelu Zira održan Seminar o Internet oglašavanju koji je organizovao  ABC Srbija uz podršku USAID-a i IREX-a. Iskusni predavači iz ove oblasti poslovanja su prisutne proveli kroz praktično sve načine internet oglašavanja: od oglašavanja na medijskim sajtovima, preko posrednika,  do kontekstualnog, search i oglašavanja na društvenim mrežama.

Detaljnije »

Mart 18Mart 19

U Zagrebu se 18. i 19. marta 2010. organizuje sedma Web Strategija pod nazivom Dobri developerski duh. Program Web::Strategije će biti podijeljen na “nedeveloperske” i tehnološke teme, a govoriće se o pristupu web developmentu od iskusnih web profesionalaca koji će otkriti neke svoje male poslovne tajne.

Detaljnije »

Januar 22

Društvo za informatiku Srbije i Privredna komora Srbije organizuju okrugli sto “Kako ubrzati razvoj elektronskih servisa22. januara 2010. godine, u prostorijama Privredne komore Srbije (Resavska 13-15, sala 7), sa početkom u 11h.

Detaljnije »

Januar 15
Januar 20

Centar za razvoj Interneta, uz podršku Fonda za otvoreno društvo, realizuje projekat podrške integraciji Srbije u jedinstveni informacioni prostor Jugoistočne Evrope. Cilj ovog projekta jeste da otvori raspravu o koordiniranom sprovođenju aktivnosti iz akcionih planova Vlade Srbije za realizaciju Agende za razvoj informacionog društva u regionu jugoistočne Evrope (eSEE Agenda+).

Detaljnije »

April 21April 23

Na Paliću će se od 21. do 23. aprila 2010. godine odžati 10. jubilarna konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju. Cilj konferencije je upoznavanje privrednika sa aktuelnim trendovima u oblasti e-poslovanja i mogućnostima da prikažu rešenja i iskustva primene u svom okruženju. Detaljnije »

Prošla godina je bila veoma zanimljiva, posetili smo mnogo IT događaja (skoro sve vezane za internet), dosta putovali i družili se dragim ljudima. Pokušaćemo da sumiramo 2009. godinu, podsetimo se najzanimljivijih događaja i preporučimo šta vredi posetiti u 2010. Detaljnije »

Decembar 19Mart 31

Računarska gimnazija Smart iz Novog Sada po prvi put organizuje informatičko takmičenje za učenike osnovnih škola u izradi igrica na računaru, pod nazivom „Smart Game Developer“. U obzir dolaze sve vrste igrica, od kvizova, ukrštenih reči, osmosmerki, spajalica, pa do igrica u kojima se igrač kreće i sakuplja poene, pogađa određene ciljeve i slično.

Detaljnije »

Januar 28

ABC SrbijaABC Srbija, uz podršku USAID i IREX, organizuje 28. januara 2010. godine seminar o Internet oglašavanju. Sadržaj seminara je namenjen profesionalcima u agencijama koje se bave zakupom oglasnog prostora i marketingu kompanija, kao i u izdavačkim kompanijama koje žele da unaprede svoje online prisustvo obezbeđivanjem stabilnih izvora finansiranja.

Update: Sva mesta su već popunjena 🙁

Detaljnije »

Decembar 12Mart 12

Nakon prošlonedeljne najave Metropolitan takmičenja za srednjoškolce, i drugi relevantni računarski fakultet (RAF) organizuje takmičenje za istu ciljnu grupu. Ovog puta se radi o takmičenju u kategorijama “Prirodne lepote Srbije” (aplikativni program/prezentacija) i slobodna tema (Flash animacija/igrica) sa konkretnim nagradama i rokom za slanje radova do 28. februara 2010. godine.

Detaljnije »

Decembar 6Maj 1

Fakultet informacionih tehnologija – FIT, Univerzitet „METROPOLITAN” u Beogradu, organizuje republičko takmičenje METROPOLITAN TALENTI za učenike IV razreda srednjih škola u Srbiji. Ovo je prilika za talentovane učenike da dođu do stipendija za studije po evropskim i američkim programima. Učenici se takmiče za nagrade u šest kategorija, do 1. maja 2010. godine, nakon čega će uslediti dodela nagrada.

Detaljnije »