Mart 4

opencoffee clubPosle nekoliko novosadskih OpenCoffee Club sastanaka, i u Beogradu se organizuje druženje 4. marta 2009. godine u 19h, u kafeu Kolačić (Proleterske solidarnosti 34/4). Vidimo se tamo!

OpenCoffee Club je pokrenut da bi se omogućilo internet preduzetnicima, programerima, dizajnerima i potencijalnim investitorima da se upoznaju, pričaju i razmenjuju iskustva i sve to u neformalnoj atmosferi.

Detaljnije »

Februar 26

Okupljanja OpenCoffee Club-a Novi Sad će se održavati 26. februara 2009. godine u 18  časova u Beza Caffe-u (Fruškogorska 76, kod gl. ulaza na Štrand).

OpenCoffee Club je pokrenut da bi se omogućilo internet preduzetnicima, programerima, dizajnerima i potencijalnim investitorima da se upoznaju, pricaju i razmenjuju iskustva i sve to u neformalnoj atmosferi.

Detaljnije »

Oktobar 1Novembar 23

Web Fest je prvi regionalni festival sa ciljem promocije upotrebe Interneta kod najšireg kruga ljudi. Sastoji se od takmičarskog dela – glasanja za najbolje regionalne web projekte, kao i od promotivno-edukativnih aktivnosti… Svaki posetilac sajta može predložiti neograničen broj sajtova koji se svojim sadržajem obraćaju regionu (SR, HR, CG, BIH, MK, SLO).

Detaljnije »

April 7April 8

ASIT, zajedno sa Narodnom bankom Srbije, Ministarstvom finansija Republike Srbije, Udruženjem banaka Srbije i Privrednom komorom Srbije, kao i sa vodećim poslovnim bankama, organizuje devetu Konferenciju i Izložbu Technobank 2009 Banking Technologies. Konferencija će se održati 7. i 8. aprila 2009. godine, u Hotelu Continental u Beogradu.

Detaljnije »

Mart 2

LUGoNS u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 2. marta 2009. godine u 19h organizuje tribinu sa temom “Anonimnost na Internetu” u LUGoNS laboratoriji (Vojvode Bojovića 13, Novi Sad). Ovo predavanje ima za cilj da informiše i objasni zašto je privatnost toliko bitna u vremenu u kojem živimo, kao i da predstavi razne tehnike koje postoje da bi zaštitili svoju privatnost na Internetu.

Detaljnije »

Februar 17

Stručni skup “Upravljanje otpadom i reciklaža elektronskog otpada” održaće se 17. februara 2009. godine, sa početkom u 11h u Privrednoj komori Vojvodine (Master centar, velika sala na III spratu, Hajduk Veljkova 11, Novi Sad). Skup organizuje Privredna komora Vojvodine (u saradnji sa sa kompanijom Božič i sinovi/BIS reciklažni centar) u okviru svojih aktivnosti na unapređenju i zaštiti životne sredine u privredi.

Detaljnije »

Mart 5

Web::Strategija 4 - Izgubljeni u kontekstuČetvrta Web::Strategija, konferencija o internet marketingu, sa temom kontekstualnog oglašavanja, održaće se u Zagrebu, u Hypo EXPO XXI centru 5.marta 2009. i pružiće edukaciju i informacije o najnovijim trendovima kontekstualnog oglašavanja.

 

Detaljnije »

Februar 26

Microsoft, CET škola računara i Računarska gimnazija organizuju tribunu “Informatička znanja“, koja će se održati 26. februara 2009. u 19.30 časova. Tema tribine je Microsoft [email protected] Wave 3 – korišćenje servisa u nastavi, a predavač je Zoran Subotić iz Microsofta.

Detaljnije »

Februar 21

Zimsko okupljanje članova Burek foruma će se održati 21. februara 2009. godine od 18h u kafeu Kolačić (Novi Beograd, kod Arene).

Detaljnije »

Februar 12

Okupljanja OpenCoffee Club-a Novi Sad će se održavati 12. februara 2009. godine u 18  časova u Beza Caffe-u (Fruškogorska 76, kod gl. ulaza na Štrand).

OpenCoffee Club je pokrenut da bi se omogućilo internet preduzetnicima, programerima, dizajnerima i potencijalnim investitorima da se upoznaju, pricaju i razmenjuju iskustva i sve to u neformalnoj atmosferi.

Detaljnije »

Februar 2

LUGoNS u saradnji sa Crnom kućom organizuje tribinu sa temom “Sloboda u informatičkom društvu” koja će se održati 2. februara 2009. godine od 19 do 20h. Biće predstavljeni različiti aspekti slobode digitalnog doba i objašnjene razlike između “slobodnog” i “besplatnog” medija i softvera.

Detaljnije »

Januar 31April 15

RAF Challenge je informatičko takmičenje sa zadatim temema na koje učenici srednjih škola treba da naprave aplikaciju – program ili prezentaciju. Radova na temu Univerzijade, Nikole Tesle, istorje računarstva, savremenih bežičnih komunikacija ili ekskurzije za pamćenje (!?) treba poslati najkasnije do 15. aprila 2009. godine, a najbolje očekuju vredne nagrade.

Detaljnije »

Februar 10Februar 11

U Mariboru (Slovenija) će se 10. i 11. februara 2009. godine održati 4. godišnja konferencija RiSK 2009, čija će osnovna tema biti bezbednost računara. Prema rečima organizatora najveći broj predavanja će biti na engleskom jeziku, a predavači će biti eksperti iz poznatih strukovnih kompanija.

Detaljnije »

Februar 18Februar 19

 

Međunarodni naučno-stručni skup „Informaciona bezbednost u ambijentu primene informaciono-komunikacionih tehnologija“ održaće se 18. i 19. februara na Akademiji za diplomatiju i bezbednost u Beogradu. Skup će se baviti oblastima osetljivosti i ugroženosti Info ambijenata, bezbednosnom kulturom, metodama, tehnikama i alatima ugrožavanja, kao i zaštitom.

Detaljnije »

Januar 15Maj 1

Fakultet informacionalnih tehnologija i ove godine organizuje takmičenje FIT eMaster, koje predstavlja nadmetanje učenika IV razreda srednjih škola u Srbiji u izradi Web prezentacija i softverskih aplikacija. Nagrade će se dodeliti u dve discipline – za najbolju veb baziranu aplikaciju, i za najbolji vizuelni utisak. Prijavljivanje je već počelo, rok za predaju radova je 1. maj 2009. godine, a objavljivanje pobednika je zakazano za 9. maj 2009. godine.

Detaljnije »

Februar 18Februar 19

Udruženje za interaktivni marketing INAMA organizuje treću po redu konferenciju o interaktivnom marketingu FuturAD 2009, koja će se održati 18. i 19. februara 2009. godine u Zagrebu. Nakon predavanja na konferenciji, održaće se dva dodatna dana akademije o Naprednom medijskom planiranju i Prodaji online oglasnog prostora.

Detaljnije »

Februar 12

Konferencija o savremenim komunikcionim metodama, korišćenju društvenih mreža i alata dostupih na Internetu za uspešno političko marketinško komuniciranje – PRimjena.com održaće se 12. februara 2009. godine u Zagrebu. Prijeve za ovu konferenciju sa izuzetno zanimljivom (i na Balkanu nadasve popularnom) temom su u toku, te vam predlažemo da je ne propustite!

Detaljnije »