Mart 17

Kompanija SAP oranizuje konferenciju SAP BusinessObjects u Beogradu 17. marta 2010. godine, na kojoj će predstaviti portfolio rešenja i alata iz oblasti biznis inteligencije. To će biti prva konferencija posvećena biznis inteligenciji koju organizje SAP kancelarija u Srbiji, a održaće se u hotelu Holiday Inn.

Detaljnije »

Mart 6

Omladinski centar CK13 i LUGoNS laboratorija organizuju Linux Install Day u Novom Sadu 6. marta 2010. godine, od 11h do 17h u Crnoj Kući 13 (Vojvode Bojovića 13, I sprat). Svi zainteresovani sadašnji i budući korisnici GNU/Linux operativnih sistema će imati priliku da kroz druženje i obezbeđenu stručnu pomoć instaliraju neki od mnogobrojnih GNU/Linux distribucija. Ulaz je besplatan.

Detaljnije »

Mart 8Mart 12

U okviru kampanje „Klikni bezbedno“ koju je pokrenulo sa ciljem zaštite bezbednosti dece na Internetu, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije će organizovati seriju edukativnih susreta za psihološko pedagoške službe, savete roditelja i zainteresovane nastavnike u osnovnim školama u Srbiji. U nedelji od 8. do 12. marta 2010. godine u prostorijama opštine Stari Grad biće organizovani edukativni susreti za predstavnike beogradskih osnovnih škola. Predstavnici zainteresovanih škola će pohađati po jedan edukativni susret u trajanju od 2 sata.

Detaljnije »

Mart 20Jun 6

Udruženje novinara Srbije organizuje jedinstvenu školu veb novinarstva, kurs WebNovinar, koji se sastoji od 96 interaktivnih predavanja i praktičnih vežbi koje pokrivaju najvažnije teme potrebne za razvoj karijere novinara u novim medijima. Kurs će se održavati vikendima, od 20. marta do 6. juna 2010. godine i namenjen je novinarima, komunikolozima, studentima novinarstva i PR profesionalcima. Ove godine kurs podržavaju USAID i IREX.

Detaljnije »

Mart 30April 14

Konsultantska kuća YU Build i USAID Projekat za razvoj konkurentnosti organizuju obuku “Upravljanje IT projektima” od 30. marta do 01. aprila (I deo) i od 13. do 14. aprila (II deo) 2010. godine u Beogradu. Obuka  je namenjena ljudima koji vode (ili žele da vode) IT projekte, i pokriva teoretske i praktične aspekte veštine upravljanja IT projektima, kao i pripremu za polaganje PMI Project Management Professional (PMP) ispita.

Detaljnije »

Mart 26

Regionalna privredna komora Sombor, u saradnji sa kompanijom Nesk WebArt (BVI) organizuju seminar o važnosti Internet poslovanja i o načinima povećanja profita kroz Internet informacione sisteme. Seminar je namenjen menadžerima srednjih i velikih preduzeća i biće održan u prostorijama RPK Sombor, u petak 26. marta 2010. godine od 10:00 do 14:00h.

Detaljnije »

Februar 23

  Centar za razvoj Interneta i Jedinica za sprovođenje sveobuhvatne reforme propisa (SRP) pozivaju vas na okrugli sto na temu elektronskih identiteta, njihove primene u servisima e-uprave i obezbeđivanja interoperabilnosti po standardima koji se  primenjuju u EU. Okrugli sto biće održan u utorak, 23. februara 2010. godine sa početkom od 12h u zgradi Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Bulevar Kralja Aleksandra 15, velika sala u prizemlju.

Detaljnije »

Mart 3

Studentska organizacija Centar za marketing (CeMar), pri Ekonomskom fakultetu u Subotici, u sklopu proslave 50 godina fakulteta organizuje predavanje na temu “Primenjeni Internet marketing – platforme, tendencije i uspešna realizacija marketing i PR ciljeva” koje će se održati 3. marta 2010. godine na ekonomskom fakultetu u Subotici.

Detaljnije »

Mart 24Mart 25

U Zagrebu se 24. i 25. marta održava konferencija o interaktivnom marketingu FuturAD.  Konferencija će se održati 24.marta u konferencijskom centru Hypo Expo u Zagrebu, dok će se FuturAD Akademija o internet marketingu održati idućeg dana, 25.marta 2010.

Detaljnije »

Septembar 28Septembar 29

U Zagrebu će se 23. i 24. marta održati Web Market konferencija o internet trgovini i internet poslovanju. Ove godine će konferencija imati regionalni karakter. Detaljnije »

Mart 5Maj 1

Create the Future je takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije koje po treći put u našoj zemlji organizuje Siemens pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda.
Detaljnije »

Februar 18
Februar 23
Februar 25
Mart 9
Mart 23
April 6
April 20
Maj 4

Extreme d.o.o.Firma Extreme, domaći prodavac licenciranog softvera poznatih softverskih kuća, organizuje i 2010. godine u Beogradu nekoliko radionica koji za cilj imaju prezentovanje mogućnosti mahom Microsoft rešenja namenjenih korporativnom poslovanju. Ključne reči će i ovog puta biti upravljanje dokumentacijom, CRM, ERP, a za kraj se sprema i još jedna prezenacija NOD32 antivirus rešenja.

Detaljnije »

SlideShare koristimo već dosta dugo, prevashodno kao servis koji omogućava da se prezentacije iz PowerPoint (i drugih formata) na jednostavan način ubace u stranice ITDogadjaja. Ako se dobro sećam, prvi put smo počeli da ga primenjujemo tokom prošlogodišnje iFront konferencije, i naravno zapitali se zašto smo čekali do tada. Ovom prilikom vam prenosim naša iskustva sa ovim servisom, nešto malo statistike i zanimljive ideje za marketing i prodaju.

Detaljnije »

Ako ste u prethodnom periodu videli linkove za kupovinu vijagre i sličnih parafernalija razlog tome nije bio, kao što su neki predložili, to što smo batalili IT ili odlučili da komercijalizujemo sajt po svaku cenu, već hak u vidu SQL injectiona na koji je stara verzija WP-a bila osetljiva.

Sam apgrejd je čekao ovoliko zbog grdnih muka koje smo imali sa plaginom Event Calendar na koji nam se oslanja sajt i njegovom tendencijom da razbuca sajt u kombinaciji sa WP-om 2.9. I evo konačno smo uspeli da rešimo sve i apgrejdujemo ITD, ne u maloj meri zahvaljujući pomoći našeg druga Mladena koga vam pak preporučujemo ukoliko vam zatreba WordPress nindža. 🙂

Mart 17Mart 19

Naučno-stručni simpozijum INFOTEH®-JAHORINA se održava i ove godine u hotelu Bistrica na Jahorini, u terminu od 17. do 19. marta 2010. godine. Ovaj simpozijum je posvećen primeni informaciono-komunikacionih tehnologija, te će učesnici moći da čuju predstavljanja radova velikog broja stručnjaka iz regiona, prevashodno sa fakulteta elektrotehničkog i IT usmerenja.

Detaljnije »

Ime ovog sajta sve govori: ukoliko želite da saznate šta se dešavalo na skupovima, kursevima i seminarima iz oblasti informacionih tehnologija koji su održani u zemlji i regionu i šta će biti tema na onima koji će se u dogledno vreme održati, na pravom ste mestu. Osim korisnog sadržaja, ovde ćete naći i brojne linkove koji vode na srodne sajtove, kao i blog, premda on ne beleži baš veliku posetu.

Detaljnije »

Mart 5Mart 6

Udruženje sudskih veštaka za informacione tehnologije – IT Veštak i Institut za poslovna istraživanja Univerziteta Singidunum organizuju treće naučno-stručno Savetovanje o zloupotrebi informacionih tehnologija i zaštiti 5. i 6. marta 2010. godine na Univerzitetu Singidunum, Danijelova 32, Beograd. Cilj Savetovanja je organizovano objedinjavanje, uvećavanje i širenje raspoloživih znanja i saznanja kroz njihovo prenošenje i razmenu o načinima i mogućnostima zloupotrebe informacionih tehnologija i zaštiti.

Detaljnije »

Mart 3Mart 6

Međunarodna konferencija YU INFO će se održati po 16. put na Kopaoniku od 3. do 6. marta 2010. godine. Ova tradicionalna konferencija čiji je zaštitni znak zimski ambijent će i ove godine okupiti široku publiku iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, koja će imati priliku da kroz formalna i neformalna druženja čuje primere iz prakse i razmeni iskustva. Ove godine su planirane i dve panel diskusije – Panel diskusija ICT lidera iz Srbije i Panel diskusija o mogućnostima i izazovima učestvovanja na EU projektima.

Detaljnije »

Februar 5

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizuje Info dan posvećen Programu za podršku sprovođenja zakona i strategija u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT PSP). Info dan će se održati 5. februara 2010. godine, u Privrednoj komori Srbije, Resavska 13-15, sa početkom u 10 časova, a skup će otvoriti resorna ministarka Jasna Matić.

Detaljnije »

Decembar 19Mart 31

Računarska gimnazija Smart iz Novog Sada po prvi put organizuje informatičko takmičenje za učenike osnovnih škola u izradi igrica na računaru, pod nazivom „Smart Game Developer“. U obzir dolaze sve vrste igrica, od kvizova, ukrštenih reči, osmosmerki, spajalica, pa do igrica u kojima se igrač kreće i sakuplja poene, pogađa određene ciljeve i slično.

Detaljnije »

Februar 12

Još jedna zanimljiva konferencija održava se u Zagrebu 12. februara 2010. godine. IT Showoff je konferencija na kojoj će se okupiti hrvatske IT firme i pojedinci, kako bi svim zainteresiranim pokazali vlastite zanimljive projekte, prezentirali nove tehnologije i dostignuća, ili pak probleme s kojima se susreću u razvoju softvera.

Detaljnije »

Decembar 12Mart 12

Nakon prošlonedeljne najave Metropolitan takmičenja za srednjoškolce, i drugi relevantni računarski fakultet (RAF) organizuje takmičenje za istu ciljnu grupu. Ovog puta se radi o takmičenju u kategorijama “Prirodne lepote Srbije” (aplikativni program/prezentacija) i slobodna tema (Flash animacija/igrica) sa konkretnim nagradama i rokom za slanje radova do 28. februara 2010. godine.

Detaljnije »

Decembar 6Maj 1

Fakultet informacionih tehnologija – FIT, Univerzitet „METROPOLITAN” u Beogradu, organizuje republičko takmičenje METROPOLITAN TALENTI za učenike IV razreda srednjih škola u Srbiji. Ovo je prilika za talentovane učenike da dođu do stipendija za studije po evropskim i američkim programima. Učenici se takmiče za nagrade u šest kategorija, do 1. maja 2010. godine, nakon čega će uslediti dodela nagrada.

Detaljnije »