Po mesecu:  januar »    februar »    
Februar 2

LUGoNS u saradnji sa Crnom kućom organizuje tribinu sa temom “Sloboda u informatičkom društvu” koja će se održati 2. februara 2009. godine od 19 do 20h. Biće predstavljeni različiti aspekti slobode digitalnog doba i objašnjene razlike između “slobodnog” i “besplatnog” medija i softvera.

(more…)

Januar 31April 15

RAF Challenge je informatičko takmičenje sa zadatim temema na koje učenici srednjih škola treba da naprave aplikaciju – program ili prezentaciju. Radova na temu Univerzijade, Nikole Tesle, istorje računarstva, savremenih bežičnih komunikacija ili ekskurzije za pamćenje (!?) treba poslati najkasnije do 15. aprila 2009. godine, a najbolje očekuju vredne nagrade.

(more…)

Januar 15Maj 1

Fakultet informacionalnih tehnologija i ove godine organizuje takmičenje FIT eMaster, koje predstavlja nadmetanje učenika IV razreda srednjih škola u Srbiji u izradi Web prezentacija i softverskih aplikacija. Nagrade će se dodeliti u dve discipline – za najbolju veb baziranu aplikaciju, i za najbolji vizuelni utisak. Prijavljivanje je već počelo, rok za predaju radova je 1. maj 2009. godine, a objavljivanje pobednika je zakazano za 9. maj 2009. godine.

(more…)