April 27April 29
Maj 12Maj 13

YU Build i USAID Projekat za razvoj konkurentnosti organizuju obuku “Upravljanje IT projektima” koja će se održati od 27. do 29. aprila (I deo) i od 12. do 13. maja (II deo) 2009. godine, u Novom Sadu (Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu – Trg Dositeja Obradovića 7). Obuka je namenjena onima koji vode IT projekte, ali i ostalima koji u IT projektima učestvuju, uz predviđenu podršku za PMP i CAPM sertifikaciju.

Detaljnije »

Danas je u galeriji O3one održan koktel povodom promocije publikacije 6 ½ ključnih trendova za 2009. godinu u Internet marketingu. Šta su Etarget i CRI spremili svojim trenutnim (i budućim) korisnicima, pogledajte u nastavku…

Detaljnije »

Mart 30
23:00

Javna rasprava o Nacrtu zakona o elektronskom dokumentu u organizaciji Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvoPrivredne komore Srbije će se održati u ponedeljak 30. marta 2009. godine, sa početkom u 11 časova u prostorijama Privredne komore Srbije (Velika sala na II spratu, Terazije). 

Detaljnije »

Kao jedan od polaznika CISCO kursa Primena IKT i Interneta u poslovanju dobila sam poziv za Otvaranje CISCO Trening centra u Novom Sadu. Ovaj događaj je bio odlična prilika da se sretnem sa kolegama sa kursa, upoznam nove i zanimljive ljude i vidim salu u kojoj ću verovatno sledećeg meseca držati jednu IT obuku (hint).

Detaljnije »

April 1

Okrugli sto o etici u veb-novinarstvu će biti održan u sredu 1. aprila 2009. godine u 14 sati u Udruženju novinara Srbije (Resavska 28/I). Cilj razgovora veb-novinara, urednika i medijskih delatnika je sačinjavanje etičkih standarda veb-novinarstva koji će ući u Kodeks novinara Srbije kao prilog.

Detaljnije »

Mart 27

Etarget, provajder kontekstualne PPC reklame, i CRI ISP, ovlašćeni registar .rs domena, organizuju aftehour koktel povodom promocije novog white paper-a “6 ½ ključnih trendova za 2009. godinu“, 27. marta 2009. godine u 16h, u galeriji O3one.

Detaljnije »

Mart 25

Mreža za slobodni softver Srbije će u sredu 25. marta 2009. godine sa početkom u 19:30 u sali 3 na prvom spratu Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu (mapa) obeležiti Dan slobode dokumenata (engl. Document Freedom Day ‘09, DFD09).

Detaljnije »

U Privrednoj komori Srbije danas (23.03.2009. god) je održana je konferencija „Berza IT proizvoda za MSP sektor“. Povod za ovaj događaj je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa podrške razvoju konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, poslovnih inkubatora i klastera za 2009. godinu.

Detaljnije »

April 2

Institut za elektroničko poslovanje organizuje još jednu PRimjena.com konferenciju, ovog puta sa temom ”Informatika u turizmu“. 2. aprila 2009. godine u Zagrebu (CineStar – Avenue Mall, Avenija Dubrovnik 16) će se okupiti stručnjaci iz ICT industrije i predstavnici hrvatskih turističkih poslovnih subjekata – hotelijera, turističkih agencija i prevoznika. Cilj konferencije je skrenuti pažnju na potencijale ICT-ja u svrhu bolje promocije, poboljšanja procesa, povećanja prihoda i kvalitetnije usluge.

Detaljnije »

Mart 26

Druga jednodnevna konferencija “Sarajevo PR Open” o temi “Novi mediji u funkciji PR-a“, održaće se 26. marta 2009. godine u hotelu Hollywood Sarajevo. Predavači će predstaviti svoje primere iz prakse kako bi učesnicima približili nove medije i prikazali njihovu efikasnost u PR-u.

Detaljnije »

Mart 26

Okupljanje OpenCoffee Club-a Novi Sad će se održati 26. marta 2009. godine u 18 časova u Beza Caffe-u (Fruškogorska 76, kod gl. ulaza na Štrand).

OpenCoffee Club je pokrenut da bi se omogućilo Internet preduzetnicima, programerima, dizajnerima i potencijalnim investitorima da se upoznaju, pričaju i razmenjuju iskustva i sve to u neformalnoj atmosferi.

Detaljnije »

Mart 23

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, i Privredna komora Srbije organizuju konferenciju Berza IT proizvoda za MSP sektor, koja će se održati 23. marta 2009. godine u Privrednoj komori Srbije, sa početkom u 11h. Povod za ovaj događaj je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa podrške razvoju konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, poslovnih inkubatora i klastera za 2009. godinu.

Detaljnije »

Mart 25

Univerzitet u Novom Sadu i USAID projekat za razvoj konkurentnosti Srbije organizuju otvaranje CISCO Trening centra Instituta za preduzetništvo (ITC) 25. marta 2009. godine u 10:30h, u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu (Trg Dositeja Obradovića 7). Nakon otvaranja kome će prisustvovati priličan broj javnih ličnosti, ovaj institut će omogućiti edukaciju i podršku malim i srednjim preduzećima, kao i zaposlenima u javnom sektoru iz oblasti započinjanja i razvijanja poslovanja, i unapređenja firmi i javnih institucija uz upotrebu IKT-a.

Detaljnije »

April 6

LUGoNS u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 6. aprila 2009. godine u 19h organizuje predavanje na temu “Kako funkcioniše Internet?” u LUGoNS laboratoriji (Vojvode Bojovića 13, Novi Sad). Organizatori obećavaju demistifikaciju raznih pojmova, među kojima i WWW, E-Mail, BitTorrent, Internet.

Detaljnije »

Mart 14

Omladinski centar CK13 i LUGoNS laboratorija organizuju Linux Install Day u Novom Sadu 14. marta 2009. godine, od 11h do 17h u Crnoj Kući 13 (Vojvode Bojovića 13, I sprat). Svi zainteresovani sadašnji i budući korisnici GNU/Linux operativnih sistema će imati priliku da kroz druženje i obezbeđenu stručnu pomoć instaliraju neki od mnogobrojnih GNU/Linux distribucija. Ulaz je besplatan!

Detaljnije »

Maj 20

Kompanija Pavlovic Consulting organizuje drugi međunarodni INTEL software Seminar, koji će se održati 20. maja 2009. godine u Beogradu (Sava centar) pod nazivom „The benefits of INTEL software network“. Seminar će voditi g.din Edmund Preiss – Business Development Manager za Evropu, g.din Bast Heinz – razvojni softver inženjer u Intelu, i g.din Zoran Pavlović, predsednik kompanije Pavlovic Consulting.

Detaljnije »

Mart 16

Danas Conference Center organizuje konferenciju Internet ekonomija 16. marta 2009. godine u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, sa početkom u 10h. Uvodno izlaganje će održati ministarka Jasna Matić, a tokom dva panela učesnici će imati priliku da čuju kakav je ekonomski potencijal Interneta u Srbiji, odnosno šta donose sve prisutniji elektronski mediji i kako se to odražava na one klasične.

Detaljnije »

Mart 12

Okupljanje OpenCoffee Club-a Novi Sad će se održati 12. marta 2009. godine u 18 časova u Beza Caffe-u (Fruškogorska 76, kod gl. ulaza na Štrand).

OpenCoffee Club je pokrenut da bi se omogućilo Internet preduzetnicima, programerima, dizajnerima i potencijalnim investitorima da se upoznaju, pričaju i razmenjuju iskustva i sve to u neformalnoj atmosferi.

Detaljnije »

Prenosimo vam utiske Dragana Varagića koji je ove godine održao predavanje na konferenciji Web Strategija 4, u Zagrebu, a ujedno mu se i zahvaljujemo na dozvoli da njegov tekst objavimo ovde.

Ova jednodnevna konferencija u Zagrebu, koja je održana 05.03. ove godine organizovana je po principu dobre kombinacije broja predavanja i događaja, sa dovoljno dugačkim pauzama za preko potrebno umrežavanje učesnika.

Detaljnije »

Mart 28

U subotu, 28. marta 2009. godine u 17h održaće se prezentacija projekta JUX lala – Linux za najmlađe u Novom Sadu (Vojvode Bojovića 13, I sprat). Prezentaciju organizuju Centar za nove medije_kuda.org i LUGoNS – Linux User Group of Novi Sad, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma, Beograd, a gošće na ovoj prezentaciji će biti Andrea Mayr i Dragica Knežević iz bečke organizacije Netbridge.

Detaljnije »

Mart 10

Dana 10. marta 2009. se na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu u dvorani A4 održava prvi Student Technology Day u Hrvatskoj, sa početkom u 11h. Po uzoru na slične događaje u drugim zemljama, koji su privukli veliki broj studenata, organizuju ga Microsoft student partneri i studentska organizacija IAESTE. Namena mu je približiti tehnologiju studentima i pokazati im najnovija dostignuća i alate koji pomažu u svakodnevnom radu sa informaciono-komunikacionim tehnologijama.

Detaljnije »

Upravo je završeno martovsko OpenCoffee okupljanje, mada je moguće da neko još uvek muči konobare u Kolačiću i testira slovenačko vino. Tridesetak ljudi iz IT branše se večeras družilo, stvaralo nova prijateljstva i razmenjivalo iskustva, a u nastavku možete pogledati i delić atmosfere.

Detaljnije »

Prenosimo vam sjajan post Dragana Dinića (aka Dinke) koji je imao sreću da prisustvuje nedavno održanom FOWA – Future of Web Apps – dešavanju koje se održalo u Majamiju. Sigurni smo da će vam članak biti interesantan koliko i nama, a autoru se zahvaljujemo što je pristao da ga podeli sa našom publikom.

Utorak, oblačan i vetrovit dan u Majamiu, ne baš neko vreme za plažu ali koga je briga. Danas je FOWA dan!

Prijave su od 08-09AM u prelepoj Adrienne Arsht areni. Čekiram lokaciju, to je na cirka 200 metara od mene, nema potrebe da palim auto. Stigao koji minut pre 09AM, gde su mi dali flomaster da na svojoj propusnici sam upišem ime i kompaniju. Sa ponosom sam ispod imena nacrtao i grb Srbije, čisto da ovi geakovi znaju sa kim imaju posla 🙂

Unutra, gomila geakova svih uzrasta, boja …. ali jedno im je zajedničko. Svako je isukao svoje oružje u krilo bez neke namere da komunicira sa ljudima oko sebe. Prebrojao sam oko sebe jedno 50-tak Mek-ova, jedan jedini PC. Pridružujem se masi sa svojim MBP-om i prenosim dešavanja na DPT.

Detaljnije »

Mart 4

U sredu 4. marta 2009. se u sali na I spratu Doma omladine u 19:00h organizuje uključenje iz Stokholma i razgovor sa učesnicima debate i aktivistima Piratbyrån. Beogradska publika će saznati iz prve ruke šta se zapravo dešava u ovom slučaju i imaće mogućnost da postavi pitanja direktno gostima iz Stokholma putem video-audio Internet linka.

Detaljnije »

Mart 18

Kompanija DNS Arrow organizuje prvi Info Security Day događaj 18. marta u hotelu President (sportski centar Kovilovo). Na ovom događaju će biti predstavljena dostignuća i rešenja iz oblasti bezbednosti informacionih tehnologija, a predstaviće se vendori, partneri, proizvodi i rešenja za više od 200 učesnika iz različitih branši.

Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »