Sinoć je održan kraj.yu – dogadjaj koji je za cilj imao obeležavanje prelaska .yu domena u istoriju. Kako su nam rekli organizatori dešavanja Ivan Manojlović iz Muzeja istorije Jugoslavije i Dobrica Veselinović osnovna ideja je bila da se obeleži i ovaj poslednji postojeći formalni (iako virtuelni) ostatak Jugoslavije kao takve te da se u Muzej uvede novi eksponat – bivši domen SFRJ, SRJ, SCG i Srbije.

Detaljnije »

April 8

Firma Combis organizuje Combis BiH Finance Day u Sarajevu 8. aprila 2010. godine na kome će biti predstavljeni tehnološki i poslovni aspekati informacijsko-komunikacijskih rješenja čija implementacija podržava zakonsku regulativu, smanjenje rizik u poslovanju te omogućava unapređenje poslovnih procesa bankarskih institucija i kartičnog poslovanja.

Detaljnije »

Mart 31

Vukova zadužbina i Društvo za informatiku Srbije organizuju okrugli sto na temu “Predlaganje ćiriličnog Internet domena Srbije31. marta 2010. godine u Vukovoj zadužbini (Beograd, Kralja Milana 2) sa početkom u 11h.

Detaljnije »

Maj 14

Pavlovic consultingSoftverska kuća „Pavlovic Consulting d.o.o“ organizuje Seminar „Projektovanje Informacionih Sistema pomoću UML-a i uspešno upravljanje IT Projektima“, 14. Maj 2010. godine u Beogradu. Kurs je namenjen projektantima softvera, šefovima IT odeljenja, kao i ostalim učesnicima u izradi softvera, studentima fakulteta na kojima se uči informatika.

Detaljnije »

Mart 30

Društvo za informatiku SrbijePrivredna komora Srbije 30. marta 2010. godine organizuju okrugli sto sa temom “Kako sačuvati podatke na savremenim medijima?” u 11h, u Privrednoj komori srbije (Resavska 13-15, sala 7). Očekuje se diskusija o problematici čuvanja i migriranja podataka sa različitih medija.

Detaljnije »

Mart 30

Muzej istorije Jugoslavije povodom prestanka funkcionisanja .yu domena organizuje jednodnevni događaj pod nazivom kraj.yu. (kraj tačka ju). U okviru programa biće organizovana panel diskusija na kojoj će govoriti stručnjaci koji su učestvovali u osnivanju i održavanju .yu domena. Njihova priča otkriva da je postojanje ovog internet domena duži niz godina bilo moguće zahvaljujući dobroj volji i volonterskom radu nekoliko profesora i naučnika sa ETF-a, FON-a i njihovih kolega iz inostranstva koji su pristali da besplatno odražavaju domen.

Detaljnije »

RNIDSNakon 14 godina javne upotrebe .yu domena, odbrojavamo njegove poslednje dane. 30. marta u podne, .yu domen nestaje sa Interneta, a oko 200 firmi koje nisu migrirale na .rs domen će se verovatno naći u problemu. Međutim, najoptimističnija predviđanja su da će početkom naredne godine pored .rs domena moći da registruju .срб, .србија ili neku treću kombinaciju koja će predstavljati zvanični srpski domen ispisan slovima lokalnog jezika – ćirilice. Skup koji je juče organizovao RNIDS u Media centru je imao za cilj da skrene pažnju javnosti na ova dva događaja – da pripremi građane, preduzeća i Internet provajdere na moguće probleme nakon gašenja .yu domena, i predstavi plan za izbor i odobravanje srpskog IDN-a (Internationalized Domain Names).

Detaljnije »

Mart 30

HSMinformatika i Extreme organizuju prezentaciju najnovije verzije CorelDRAW Graphic Suite X5 softverskog paketa 30. marta 2010. godine u 13h na brodu Vizantija u Beogradu. Prezenter će biti Dejan Rogan, koji će na konkretnim primerima prikazati kako se funkcionalnosti nove verzije ovog softverskog paketa mogu iskoristiti u cilju poboljšanja produktivnosti.

Detaljnije »

April 8

EUnet u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Niš organizuje seminar “Internet – poboljšanje poslovanja, smanjenje troškova” koji će se održati 8. aprila 2010. godine, sa početkom u 12h u velikoj sali PK Niš (Dobrička 2). Ciljna grupa ovog seminara su privrednici koji će imati prilike da se upoznaju sa mogućnostima i uštedom koju donosi korišćenje naprednih servisa.

Detaljnije »

Mart 26

Američka ambasada u Beogradu i Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo republike Srbije organizuju seminar “E-Government – iskustva i vizija” koji će se održati u petak, 26. marta, 2010. godine, 9:00 -13:30 časova u Privrednoj komori Srbije (Terazije 23, Beograd). Sponzori i ko-organizatori seminara su Microsoft Srbija i IBM Srbija, a svi oni se nadaju da će ovaj skup doprineti unapređenju e-governmenta u Srbiji.

Detaljnije »

Mart 25

Društvo Srbije za odnose s javnošću u saradnji sa PRObjave.com i Privrednom komorom Srbije organizuje okrugli sto: “Nova uloga saopštenja za javnost” u četvrtak, 25. marta 2010. godine, u 14 časova u Privrednoj komori Srbije, Resavska 15 (sala 11, drugi sprat). Detaljnije »

April 6April 7

Agena i HUGE media organizuju predavanja o digitalnom marketingu koja će se održati 6. i 7. aprila 2010. godine u Beogradu, u hotelu Townhouse 27. Predavanja su namenjena zaposlenima u agencijama, koji će imati priliku da se upoznaju sa mobilnim i drugim interaktivnim kanalima promocije brenda. Predavači su dokazani domaći stručnjaci ove dve kompanije, a prema informacijama koje imamo, broj mesta za polaznike je vrlo ograničen.

Detaljnije »

April 11April 13

Preduzeće Kroz d.o.o. po drugi put organizuje jadransku mainframe konferenciju koja će se održati od 11. do 13. aprila 2010. godine u Dubrovniku, Hrvatska. Konferencija će okupiti korisnike mainframe računara iz Slovenije, Srbije i Hrvatske te će se fokusirati na realna korisnička iskustva s novijim projektima (SOA, Java, WebSphere, Linux, SAP, Oracle) na mainframe platformi i na pozicioniranje mainframea u modernom IT sistemu.

Detaljnije »

Jun 10

Nakon prošlogodišnje konferencije iFRONT koja je donela pravo osveženje na domaćoj sceni i pružila priliku da ovdašnja publika čuje aktuelne strane predavače, drago nam je što možemo da najavimo konferenciju iFRONT 2010, koja će se održati 10. juna 2010. godine. I ove godine osnovne teme će takođe biti vezane za Web, kao novu biznis platformu i moćnu marketinšku i PR alatku.

Detaljnije »

Mart 24Mart 26

Deveta po redu Cisco Expo konferencija u Hrvatskoj će se ove godine održati u Splitu od 24. do 26. marta 2010. godine u hotelu Le Méridien Lav. Slogan ove konferencije posvećene mrežnim i komunikacionim tehnologijama u Hrvatskoj je “Kolaboracija – nova snaga poslovne suradnje” i prenosi Cisco viziju transformacije današnjeg poslovanja.

Detaljnije »

Mart 17

Okrugli sto na temu e-benkinga i e-trgovine u Srbiji koji organizuje Ekonom:east Media Group održaće se 17. marta 2010. godine u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency Beograd. Učešće su potvrdili ministri u Vladi Republike Srbije za telekomunikacije i informatičko društvo – Jasna Matić i za trgovinu i usluge Slobodan Milosavljević, predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, a očekuje se učešće i predstavnika Narodne banke Srbije, poslovnih banaka, osiguravajućih društava i drugih kompanija, čija budućnost u velikoj meri zavisi od prelaska na e-poslovanje.

Detaljnije »

April 19April 23

Ovogodišnja WinDays konferencija se održava u Rovinju (Hrvatska) od 19. do 23. aprila 2010. godine, i sastojaće se od dve konferencije – WinDays 10 Technology (fokus na tehnologiju iz Microsoft kuhinje) i WinDays 10 Business (bavi se poslovanjem, sa posebnim fokusom na startupove).

Detaljnije »

Mart 17

Kompanija SAP oranizuje konferenciju SAP BusinessObjects u Beogradu 17. marta 2010. godine, na kojoj će predstaviti portfolio rešenja i alata iz oblasti biznis inteligencije. To će biti prva konferencija posvećena biznis inteligenciji koju organizje SAP kancelarija u Srbiji, a održaće se u hotelu Holiday Inn.

Detaljnije »

Mart 6

Omladinski centar CK13 i LUGoNS laboratorija organizuju Linux Install Day u Novom Sadu 6. marta 2010. godine, od 11h do 17h u Crnoj Kući 13 (Vojvode Bojovića 13, I sprat). Svi zainteresovani sadašnji i budući korisnici GNU/Linux operativnih sistema će imati priliku da kroz druženje i obezbeđenu stručnu pomoć instaliraju neki od mnogobrojnih GNU/Linux distribucija. Ulaz je besplatan.

Detaljnije »

Mart 8Mart 12

U okviru kampanje „Klikni bezbedno“ koju je pokrenulo sa ciljem zaštite bezbednosti dece na Internetu, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije će organizovati seriju edukativnih susreta za psihološko pedagoške službe, savete roditelja i zainteresovane nastavnike u osnovnim školama u Srbiji. U nedelji od 8. do 12. marta 2010. godine u prostorijama opštine Stari Grad biće organizovani edukativni susreti za predstavnike beogradskih osnovnih škola. Predstavnici zainteresovanih škola će pohađati po jedan edukativni susret u trajanju od 2 sata.

Detaljnije »

Mart 20Jun 6

Udruženje novinara Srbije organizuje jedinstvenu školu veb novinarstva, kurs WebNovinar, koji se sastoji od 96 interaktivnih predavanja i praktičnih vežbi koje pokrivaju najvažnije teme potrebne za razvoj karijere novinara u novim medijima. Kurs će se održavati vikendima, od 20. marta do 6. juna 2010. godine i namenjen je novinarima, komunikolozima, studentima novinarstva i PR profesionalcima. Ove godine kurs podržavaju USAID i IREX.

Detaljnije »

Mart 30April 14

Konsultantska kuća YU Build i USAID Projekat za razvoj konkurentnosti organizuju obuku “Upravljanje IT projektima” od 30. marta do 01. aprila (I deo) i od 13. do 14. aprila (II deo) 2010. godine u Beogradu. Obuka  je namenjena ljudima koji vode (ili žele da vode) IT projekte, i pokriva teoretske i praktične aspekte veštine upravljanja IT projektima, kao i pripremu za polaganje PMI Project Management Professional (PMP) ispita.

Detaljnije »

Mart 26

Regionalna privredna komora Sombor, u saradnji sa kompanijom Nesk WebArt (BVI) organizuju seminar o važnosti Internet poslovanja i o načinima povećanja profita kroz Internet informacione sisteme. Seminar je namenjen menadžerima srednjih i velikih preduzeća i biće održan u prostorijama RPK Sombor, u petak 26. marta 2010. godine od 10:00 do 14:00h.

Detaljnije »

Mart 3

Studentska organizacija Centar za marketing (CeMar), pri Ekonomskom fakultetu u Subotici, u sklopu proslave 50 godina fakulteta organizuje predavanje na temu “Primenjeni Internet marketing – platforme, tendencije i uspešna realizacija marketing i PR ciljeva” koje će se održati 3. marta 2010. godine na ekonomskom fakultetu u Subotici.

Detaljnije »

Mart 24Mart 25

U Zagrebu se 24. i 25. marta održava konferencija o interaktivnom marketingu FuturAD.  Konferencija će se održati 24.marta u konferencijskom centru Hypo Expo u Zagrebu, dok će se FuturAD Akademija o internet marketingu održati idućeg dana, 25.marta 2010.

Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »