Mart 27Maj 13

Microsoft tokom narednih mesec i po dana organizuje seriju predavanja o svojim novim razvojnim i serverskim rešenjima. Predavanja će biti održana na fakultetima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Podgorici u periodu od 27. marta do 13. maja.

Detaljnije »

April 3

Okupljanja OpenCoffee Club-a Novi Sad će se održavati svakog drugog četvrtka između 18:00 i 19:30 časova u Beza Caffe-u (Fruškogorska 76, kod gl. ulaza na Štrand).

OpenCoffee Club je pokrenut da bi se omogućilo internet preduzetnicima, programerima, dizajnerima i potencijalnim investitorima da se upoznaju, pricaju i razmenjuju iskustva i sve to u neformalnoj atmosferi.

Detaljnije »

Maj 8Maj 9

Web.Start je prva hrvatska konferencija posvećena isključivo razvoju Web aplikacija, te Web startupima.

Ove godine, konferencija se održava 8. i 9. maja 2008. u Hypo EXPO XXI centru u Zagrebu, a organizator konferencije je Udruga za poticanje softverskog i online poduzetništva Initium.

Detaljnije »

April 17

Dana 17.04.2008. godine u hotelu Hyatt Regency u Beogradu održaće se treća međunarodna CRM konferencija. Na konferenciji će biti održane prezentacije eminentnih kompanija iz oblasti CRM-a i tehnologija Call centara, kao i key note predavači koji će iskustva iz svojih zemalja preneti domaćim CRM stručnjacima.

Detaljnije »

Mart 26

Mreža za slobodni softver Srbije i lokalna OpenOffice.org zajednica organizuju program povodom obeležavanja Dana slobode dokumenata u  sredu 26. marta 2008. godine u Kulturnom centru Reks (Jevrejska 16, Beograd) sa početkom u 18 časova.

Detaljnije »

Mart 25

Projekti lokalizacije otvorenog koda biće predstavljeni u utorak, 25. marta, u Privrednoj komori Srbije (Terazije 23, Velika sala, drugi sprat) u 12 sati.

Detaljnije »

Mart 27

Plato u Beogradjanci (Masarikova 5, V sprat), četvrtak 27. marta u 17h – otvoreni dan CRI Internet provajdera.

Detaljnije »

April 7

Webscale Computing – u novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2, 7. aprila 2008. godine u 17:00.
Predavanje Mike Culvera iz jedne od najvećih Web kompanija – Amazona.

Detaljnije »

April 9

Launch Wave 2008 –Visual Studio 2008 i SQL Server 2008 Launch
Atelje 212, Beograd , 09.04. u 09h

“Microsoft Visual Studio 2008 zasnovan je na Microsoftovoj viziji pametnih klijentskih aplikacija i omogućava programerima da brzo kreiraju povezane aplikacije koje pružaju bogata korisnička iskustva najvišeg kvaliteta.

Microsoft SQL Server 2008 obezbeđuje pouzdanu, produktivnu i inteligentnu platformu za podatke koja vam omogućava da pokrećete najzahtevnije ključne aplikacije, da umanjite vreme i troškove razvoja i upravljanja aplikacijama, kao i da čitavoj organizaciji pružite dinamičan uvid u poslovanje.”

Detaljnije »

Mart 26

Launch Wave 2008 – Microsoft Windows 2008 Launch
Atelje 212, Beograd , 26.03. u 09h

“Microsoft Windows Server 2008 je najnapredniji Windows Server operativni sistem do sada, dizajniran da pokreće mreže, aplikacije i Web usluge sledeće generacije. “

Detaljnije »

Mart 7April 8

Salon Muzeja savremene umetnosti, Beograd

Izlozba Play Cultures predstavlja savremenu umetnicku produkciju digitalnih igara i prikazuje moguci pogled na to kako se zanr digitalnih igara moze upotrebiti na kreativan i angazovan nacin. Izlozba se sastoji od samostalnih igara, modova, video radova, multiplejer igara i interaktivnih prica.

Detaljnije »

Mart 16

DevProTalk – Drugo zvanično okupljanje Devprotalk članova.
Plato @ Beograđanka (Masarikova 5/V), nedelja 16.03. od 17:00

Detaljnije »

Mart 7

Izložba Fraktala – Milan Dobrojević
Klub Likovne Akademije u Beogradu, Rajićeva 10, 7.mart.2008.

Kako se razvijala tehnologija, a sa njom i kompjuteri, tradicionalna umetnost dobila je novu ranu – digitalnu umetnost. Fraktalna umetnost danas se smatra delom pokreta digitalne umetnosti.

Više ih ne pravimo samo u svrhu proučavanja matematike – postali su vrednost i lepota sami za sebe. Možemo ih opisati kao sponu između matematike i umetnosti.

Detaljnije »

Jun 8Jun 14

XIII Kongres JISA DICG
(održava se u saradnji Informatičkog saveza Srbije i Društva informatičara Crne Gore)
Herceg Novi, 8 -14.06.2008, hotel Plaza

Upoznajte trendove, realizujte nove poslovne odnose…
Informacione i komunikacione tehnologije (ICT) u privredi i vanprivredi!

Kongres JISA DICG ce se baviti mnogim temama: E – trgovina i sistemi poslovnih komuniciranja, E – bankarstvo, bankarski info sistemi… I mnogim drugim (detaljnije u nastavku).

Detaljnije »

Jun 10Jun 12

South East Europe Forum ICT
10. – 12. jun 2008. u Dubrovniku, Hotel “EXCELSIOR”

SEFICT  (South East Europe Forum ICT) osnovan je 2002. godine o sa ciljem poboljšanja međusobne saradnje u regionu, trgovinske razmene i učešća u zajedničkim projektima. 

Detaljnije »

Mart 26Mart 28

Simpozijum INFOTEH-JAHORINA 2008
Hotel Bistrica u Jahorini, od 26. do 28. marta.

Naučno-stručni Simpozijum INFOTEH ® JAHORINA nastavak je međunarodnog Simpozijuma JAHORINA koji je posljednji put održan 1991. godine u hotelu Jahorina na Jahorini.

Cilj Simpozijuma je sveobuhvatno i multidisciplinarno sagledavanje aktuelnosti u oblasti informacionih tehnologija i njihova primjena u sistemima upravljanja industrijskim postrojenjima, komunikacionim sistemima, proizvodnim tehnologijama, elektroenergetici kao i u drugim oblastima od interesa za brži i uspješniji razvoj sredine u kojoj živimo.

Detaljnije »

Mart 9Mart 12

XIV konferencija YU INFO 2008
Kopaonik, 09-12. mart 2008. godine

XIV naučno-stručna konferencija YU INFO održaće se na Kopaoniku, od 9. do 12. marta 2008. godine. U toku je prijava radova za konferenciju – rok je 25. januar.

Detaljnije »