Deseta konferencija o elektronskoj trgovini tradicionalno je održana na Paliću, od 21. do 23. aprila 2010. godine. Tokom konferencije smo prenosili utiske sa svakog od 3 dana, a u ovom postu donosimo jedan širi pogled na kompletnu konferenciju.

Detaljnije »

Prezentacija novog Adobe paketa je upriličena na splavu Vizantija, veliki broj prisutnih uživao je tokom tri sata demonstracije novih mogućnosti Creative Suite-a 5. Organizaciju ovog skupa potpisala je kompanija Extreme d.o.o. Adobe Partner, uz podršku firme HSM Informatika, regionalnog distributera kompanije Adobe.

Prezentaciju je otvorio Alan Albulj, director kompanije Extreme, a u nastavku je Mirko Ledić, menadžer za Adria regiju, govorio o filozofiji kojom Adobe razvija svoje programe i rešenja.

Detaljnije »

Maj 5

Udruženje studenata informatike Fakulteta organizacionih nauka FONIS u saradnji sa organizacijom Java Svet 5. maja 2010. na Fakultetu organizacionih nauka organizuje predavanje na temu “Razvoj Android aplikacija“.

Detaljnije »

Maj 12

Četvrta međunarodna CRM konferencija će se održati u Beogradu, u hotelu Zira 12. maja 2010. godine. Konferencija je namenjena direktorima marketinga i prodaje, CRM specijalistima, rukovodiocima sektora razvoja, IT sektora i telekomunikacionog sektora, rukovodiocima u bankarskom, farmaceutskom, finansijskom i sektoru osiguranja.

Detaljnije »

Maj 11

OracleKompanija Oracle organizuje Oracle Technology Roadshow 2010 11. maja 2010. godine u Beogradu, u hotelu Zira. Učesnici će saznati novine iz oblasti Oracle tehnologija, Fusion Middleware 11g, kao i šta donosi nedavna integracija Oracle-a sa Sun-om.

Detaljnije »

Maj 6Maj 7

U organizaciji Internet servisa Zaposlenje.org održava se seminar o upravljanju funkcionalnim testiranjem softvera 6. i 7. maja 2010. godine u Beogradu. Seminar pokriva oblasti vezane za organizaciju  i upravljanje testiranjem softvera i telekomunikacionih sistema, ali ne samo kroz jednokratno testiranje, već predstavlja metode koje omogućavaju efikasno testiranje „živog“ sistema koji se konstantno unapređuje.

Detaljnije »

April 29

Sastanak INETA user grupe će biti u četvrtak 29. aprila 2010. godine sa početkom  u 17h u prostorijama ETF-a u Banjaluci – sala 110 . Planiraju se dva predavanja koja će održati Spaso Lazarević i Igor Đerman.

Detaljnije »

Maj 12

Društvo za informatiku SrbijeDruštvo za informatiku Srbije na Beogradskom sajmu organizuje naučno-stručni skup Informatika 2010 – “Novi trendovi u razvoju informacionih sistema“. Skup će se održati 12. maja 2010. godine (početak u 11h) na Beogradskom sajmu u hali XIV (Velika sala), a cilj skupa je da okupi stručanjake i korisnike iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija radi prezentacije novih trendova u razvoju informacionih sistema i razmene praktičnih iskustava u ovoj oblasti.

Detaljnije »

Maj 14Maj 17

U organizaciji Tehničke škole „Nikola Tesla“ Šid i Računarskog fakulteta iz Beograda, uz podršku Narodne kancelarije predsednika Republike, Kancelarije za mlade Opštine Šid i Opštine Stari Grad, od 14. do 17. maja 2010. godine, u prostorijama Računarskog fakulteta održade se IT seminar „IT OpenDays 2010“. Odabrani učenici srednjih škola četvorogodišnjih obrazovnih profila iz Republike Srbije imade priliku da nauče korisne stvari iz oblasti računarskih tehnologija i komunkacija. U savremenim kabinetima kojima je opremljen Računarski fakultet predavači de pokušati da na interesantan i inovativan način edukuju učesnike seminara.

Detaljnije »

April 29

Na dan izlaska nove inačice jedne od najpopularnijih Linux distribucija u svijetu, Ubuntu 10. 04. u četvrtak 29. 04. 2010. godine, Računarska sekcija KSET-a, u suradnji s Hrvatskom udrugom Linux korisnika te Udrugom Ubuntu korisnika u Hrvatskoj organizira Linux InstallFest.

Detaljnije »

Maj 9

Ubuntu lokalna zajednica Srbije organizuje promociji najnovijeg izdanja operativanog sistema Ubuntu 10.04, sa kodnim imenom Lucid Lynx, koje će se održati 9. Maja 2010. godine u Beogradu u Domu omladine (klik za mapu) sa početkom u 16 časova.

Detaljnije »

Maj 5Maj 7

I ove godine se, od 5. do 7. maja 2010. godine, održava 17. manifestacija Dani otvorenih računarskih sustava / Hrvatska konvencija korisnika Linuxa DORS/CLUC 2010, središnja i najstarija hrvatska manifestacija iz područja otvorenih sustava, operacijskog sustava GNU/Linux, normi u informatici i Open Source filozofije. Manifestaciju operativno i programski vode partneri Hrvatska udruga Linux korisnika (HULK)Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet (HrOpen). Prvi dan bit će konferencijskoga tipa, dok će drugi i treći dan će ispuniti poludnevni seminari i radionice stranih i domaćih predavača.

Detaljnije »

Maj 5Maj 7

YU BuildU organizaciji konsultantske kuće YU Build, od 5. do 7. maja 2010. godine održaće se Obuka za trenere, koja (samo) naizgled nema nikakve veze sa tematikom ovog sajta. Posto smo u prethodne tri godine imali priliku da posetimo praktično sve relevantne IT konferencije, seminare i ostala offline dešavanja, možemo odgovorno da tvrdimo da postoji veliki broj ljudi koji svoje prezentatorske ili trenerske veštine uzima zdravo za gotovo, na štetu (i ponekad užas) posetilaca ili polaznika.

Detaljnije »

Poslednji dan konferencije E-trgovina 2010 je protekao u znaku panel diskusije na temu “Internet i Mediji u Srbiji juče, danas, sutra”, u kojoj su učestvovali predstavnici Ringier Srbija (Blic), RTS-a i Radio Televizije Vojvodina. U prilično otvorenoj razmeni mišljenja i informacija, govorilo se o finansijskoj isplativosti informativnih sajtova, načinima finansiranja, razlici između novinara koji pišu za web i štampane medije, kao i o konkretnim koracima koje će neki mediji preduzeti u cilju unapređivanja svojih servisa.

Detaljnije »

Na biZbuZZ-u smo dve godine za redom išli u jedan klub u centru Niša i fino se provodili i družili nakon punog dana predavanja, ručkova i networkovanja. (Inače se klub zove Scena ako se ne varam i ima super ratio 5 devojaka na 1 momka, plus super muzika i ok cene, ful preporuka.) Detaljnije »

Drugi dan E-trgovine doneo je više zanimljivih predavanja, a kišno vreme je obezbedilo da i posećenost predavanja bude značajnija nego prethodnog dana. Dušan Knežević je predstavio Google Caffeine, koji predstavlja unapređenje trenutnog Googleovog algoritma za rangiranje stranica i predstavio rezultate do kojih je njegova firma došla praćenjem promene saobraćaja pre, u toku i nakon završetka Caffeine test perioda. Ukratko, starost domena (ali u smislu kontinuiteta jednog vlasnika), PageRank i količina linkova na društvenim mrežama su kandidati da postanu najrelevantniji parametri pozicioniranja na Google SERP stranicama.

Detaljnije »

Jubilarnu desetu konferenciju E-trgovina otvorila je ministarka telekomunikacija i informacionog društva Jasna Matić. U kratkom obraćanju prisutnima, navela je da u konkretne rezultate postignute u oblasti elektronske trgovine ubraja uvođenje elektronskog potpisa i sertifikacija tri tela (pošta, PKS i MUP) za njihovo izdavanje, puštanje u rad (za par dana) portala e-uprave na kome će građani moći da dobiju informacije o uslugama državnih institucija i novu strategiju informacionog društva.

Detaljnije »

April 27

Extreme d.o.o.Firma Extreme, uz podršku firme HSMInformatika i kompanije Adobe organizuje premijeru Adobe Creative Suite 5 27. aprila 2010. godine u Beogradu, na splavu Vizantija. Najnovije Adobe Creative Suite alate, fukcionalnosti i njihova poboljšanja predstaviće Zoran Imširagić uz pomoć Igora Černiševskog.

Detaljnije »

April 28

EUnet u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizuje seminar “ Napredne Internet tehnologije – Poboljšanje poslovanja i smanjenje troškova” koji će se održati 28. aprila 2010. godine, sa početkom u 12h u sali 1 (Resavska 15). Ciljna grupa ovog seminara su privrednici koji će imati prilike da se upoznaju sa mogućnostima i uštedom koju donosi korišćenje naprednih servisa.

Detaljnije »

April 21

Microsoft organizuje konferenciju “Innovation Forum 2010” u Sarajevu 21. aprila 2010. godine u hotelu Holiday Inn, koja će ove godine obrađivati temu “značaj IT pismenosti za obrazovanje i zapošljavanje“. Kao govornici su najavljeni ministri FBiH i RS, kao i visoki funkcioneri kompanije Microsoft, a tokom ove konferencije će biti održana i panel diskusija koja će pokušati da poveže oblasti IKT pismenosti, obrazovanja i zapošljavanja.

Detaljnije »

Murdok je još prošle godine izrazio svoje nezadovoljstvo što od Gugla ne dobija novce koje smatra da zaslužuje (pozadina + Varagićev tejk). Bez obzira na to što mnogi misle da je poludeo te na to što mu premijer Velike Britanije govori da neće uspeti, Murdok ne posustaje i za jun najavljuje naplaćivanje konzumiranja onlajn sadržaja dva lista svoje kompanije, The Times i The Sunday Times of London.

Makar svi mi smatrali da je Murdok pregažen od strane vremena i da će neizbežno fejlovati on nam ovim potezom pruža finu priliku da posmatramo veliki eksperiment na temu plaćanja onlajn sadržaja te izvlačenje odgovarajućih pouka.

Detaljnije »

April 22

Kompanija Arrow ECS d.o.o. Beograd u saradnji sa svojim vendorima i domaćim partnerima po drugi put organizuje Info Security Day u Srbiji, koji će se održati 22. aprila 2010. godine u Grand Casinu u Beogradu. Info Security Day je događaj koji ima za cilj da predstavi kompanije lidere u oblasti bezbednosti IT sistema i njihova rešenja, koja omogućavaju povećani stepen sigurnosti podataka, mrežne i softverske infrastrukture u poslovom okruženju.

Detaljnije »

U četvrtak 8. aprila održan je drugi po redu seminar o internet oglašavanju koju je organizovao ABC Srbija uz podršku IREX-a i USAID-a. Seminar je bio namenjen oglašivačima i agencijama, a predavači su bili Rade Tričković iz HTTPOOL-a, Srđan Erceg iz Huge Media i Toni Došen iz Hinton Group.  Na seminaru je predstavljena i ABC aplikacija za web odit, koja teži da medija planerima i vlasnicima sajtova olakša posao u pronalaženju, odnosno plasiranju oglasnog prostora.

Detaljnije »

April 16

U okviru Sajma građevinarstva, 16. aprila u svečanoj sali Beogradskog sajma od 14:30, će se održati prezentacija vebsajta  SerbiaConstruction.comOrganizatori su konsultantska kuća YU Build i USAID projekat za razvoj konkurentnosti. Detaljnije »

April 8

ABC SrbijaABC Srbija uz podršku USAID i IREX organizuju seminar “Oglašavanje na Internetu 2“, koji je nastavak aktivnosti na jačanju svesti javnosti i oglašivača o važnosti i perspektivama internet marketinga, kroz pružanje novih znanja iz ove oblasti. Seminar će se održati u hotelu Zira, 8. aprila 2010. godine, sa početkom u 9h, a zbog velikog interesovanja javnosti za ovaj događaj, obezbeđen je prenos uživo putem sajta www.live-e.tv.

Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »