Maj 19Maj 20

Uprava za informatičke i komunikacione tehnologije Grada Niša pod motom „Otvoreno je, slobodno uđite!” organizuje konferenciju o softveru otvorenog koda 19. i 20. maja u Regionalnom Centru za profesionalno usavršavanje zaposlenih u prosveti u Nišu.

Detaljnije »

Septembar 1

BubbleCup TakmičenjeMicrosoft Development Center Serbia (MDCS) i Društvo za informacione sisteme i računarske mreže – Informaciono društvo Srbije organizuju nacionalno takmičenje u kodiranju – BubbleCup. Kvalifikacije počinju od 1. maja, a finale će se održati u septembru.

Detaljnije »

April 24

Okrugli sto sa temom “Preporuke za izradu web prezentacija organa državne uprave” će se u organizaciji Republičkog zavoda za informatiku i Internet, i Privredne komore Srbije održati 24. aprila u Privrednoj komori Srbije (Beograd, Terazije 23, velika sala na drugom spratu). Prisutni će imati priliku da razgovaraju o nacrtu drugog izdanja dokumenta “Preporuke za izradu web prezentacija organa državne uprave”.

Detaljnije »

Maj 13

Društvo za informatiku Srbije Društvo za informatiku Srbije organizuje naučno-stručni skup Informatika 2008 – “Novi trendovi u razvoju informacionih sistema” na beogradskom sajmu u utorak, 13. maja. Nakon serije predavanja će se održati redovna Skupština Društva.

Detaljnije »

April 21

Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo, dr Aleksandra Smiljanić, obratiće se prisutnima na skupovima na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu i Elektronskom fakultetu u Nišu, u ponedeljak, 21. aprila. Tom prilikom će biti prezentovani rezultati dosadašnjeg rada njenog ministarstva, sa posebnim naglaskom na lokalizaciju popularnih besplatnih softverskih alata na srpski jezik.

Detaljnije »

April 19

Subota, 19. april – Magacin u Kraljevića Marka 4 u 19:00
Projekat predstavljaju: slobodnakultura.org i Festival slobodne kulture 2
Razgovor sa gostom: Dmytri Kleiner, učesnik u razgovoru: Vladimir Jerić Vlidi

Detaljnije »

Maj 27Maj 29

U kongresnom centru “Master” u Novom Sadu će se od 27. do 29. maja održati Mobile Fest 2008, koji će okupiti stručnjake iz oblasti mobilnih i bežičnih tehnologija.

Manifestacija će imati dva dela: EXPO, u kome će posetiocima biti prikazani proizvodi i usluge iz oblasti mobilne telefonije i ostalih bežičnih tehnologija, i stručnu konferenciju na kojoj će ključni ljudi iz ovih oblasti razmenjivati iskustva.

Detaljnije »

April 24

IDCIDC-jeva konferencija o sistemima za skladištenje, virtuelizaciju i centrima za podatke 2008. (24. april, Hyatt Regency, Beograd) je osmišljena tako da IT profesionalce i donosioce odluka iz svih sektora suoči sa vodećim stručnjacima i proizvođačima sistema za skladištenje, kako bi razmenili iskustva i porazgovarali o najnovijim trendovima u skladištenju podataka i upravljanju informacijama u budućnosti.

Detaljnije »

April 15

U organizaciji CePIT-a će se 15. aprila u Biblioteci grada Beograda održati okrugli sto povodom novog izdanja “Internet i javna sfera u Srbiji”. Izdanje je rezultat istraživanja autorskog tima CePIT-a na temu Internet sajtova značajnih aktera u društvenom i političkom životu Srbije.

Detaljnije »

April 15

Direkcija za mobilnu telefoniju Telekom «Srbija» a.d. i Asocijacija medija 15. aprila 2008. godine zajednički organizuju stručni skup posvećen najnovijim trendovima u sferi mobilnih komunikacija.

Detaljnije »

April 15

JavaSvetJavaSvet će 15. aprila u 18:30h u Kulturnom centru Rex (Jevrejska 16, Beograd) održati 10. sastanak sa nazivom “Sanjate li na Javi?”.

Predavanje namenjeno početnicima u svetu Jave ima za cilj da predstavi većinu modernih rešenja, tehnologija i metodologija koje se danas koriste pri izradi savremene (web) aplikacije. Iako intezivno, predavanje ostavlja mesta za sva moguća pitanja u vezi pomenute teme.

Detaljnije »

April 9April 10

Ovogodišnja Technobank konferencija u organizaciji ASIT-a će se održati od 9. do 10. aprila u hotelu Continental u Beogradu. U okviru konferencije će biti održan forum koji će pokriti najvažnije aspekte platnih sistema na bazi smart kartica, kao i okrugli sto “Beskontaktni platni sistemi“.

Organizator će dodeliti i dve nagrade – za doprinos razvoju kartičnog poslovnaja u Srbiji, i za najbolje bankarsko tehnološko rešenje prezentovano na konferenciji.

Detaljnije »

April 21

Okrugli sto na temu “Značaj telekomunikacija u razvoju biznisa” će biti održan 21. aprila u hotelu Hyatt Regency sa početkom u 12h u organizaciji EMG-a.

Povod za održavanje događaja je ubrzan razvoj telekomunikacionih usluga u svetu i regionu, što kao posledicu ima brže i dinamičnije poslovanje, povećanje produktivnosti i profita u kompanijama. Da li domaće kompanije počinju da prepoznaju nove mogućnosti poslovanja i koliko su im nove telekomunikacione tehnologije zapravo dostupne?

Detaljnije »

Mart 27Maj 13

Microsoft tokom narednih mesec i po dana organizuje seriju predavanja o svojim novim razvojnim i serverskim rešenjima. Predavanja će biti održana na fakultetima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Podgorici u periodu od 27. marta do 13. maja.

Detaljnije »

April 3

Okupljanja OpenCoffee Club-a Novi Sad će se održavati svakog drugog četvrtka između 18:00 i 19:30 časova u Beza Caffe-u (Fruškogorska 76, kod gl. ulaza na Štrand).

OpenCoffee Club je pokrenut da bi se omogućilo internet preduzetnicima, programerima, dizajnerima i potencijalnim investitorima da se upoznaju, pricaju i razmenjuju iskustva i sve to u neformalnoj atmosferi.

Detaljnije »

April 17

Dana 17.04.2008. godine u hotelu Hyatt Regency u Beogradu održaće se treća međunarodna CRM konferencija. Na konferenciji će biti održane prezentacije eminentnih kompanija iz oblasti CRM-a i tehnologija Call centara, kao i key note predavači koji će iskustva iz svojih zemalja preneti domaćim CRM stručnjacima.

Detaljnije »

April 7

Webscale Computing – u novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2, 7. aprila 2008. godine u 17:00.
Predavanje Mike Culvera iz jedne od najvećih Web kompanija – Amazona.

Detaljnije »

April 9

Launch Wave 2008 –Visual Studio 2008 i SQL Server 2008 Launch
Atelje 212, Beograd , 09.04. u 09h

“Microsoft Visual Studio 2008 zasnovan je na Microsoftovoj viziji pametnih klijentskih aplikacija i omogućava programerima da brzo kreiraju povezane aplikacije koje pružaju bogata korisnička iskustva najvišeg kvaliteta.

Microsoft SQL Server 2008 obezbeđuje pouzdanu, produktivnu i inteligentnu platformu za podatke koja vam omogućava da pokrećete najzahtevnije ključne aplikacije, da umanjite vreme i troškove razvoja i upravljanja aplikacijama, kao i da čitavoj organizaciji pružite dinamičan uvid u poslovanje.”

Detaljnije »

Mart 7April 8

Salon Muzeja savremene umetnosti, Beograd

Izlozba Play Cultures predstavlja savremenu umetnicku produkciju digitalnih igara i prikazuje moguci pogled na to kako se zanr digitalnih igara moze upotrebiti na kreativan i angazovan nacin. Izlozba se sastoji od samostalnih igara, modova, video radova, multiplejer igara i interaktivnih prica.

Detaljnije »

April 16April 18

Osma konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanjuE-trgovina 2008 – namenjena je poslovnim ljudima koji su zainteresovani da se informišu o savremenim dostignućima u ovoj oblasti.

Mesto održavanja: Palić
Tip: kotizacija
Organizator: Agencija E-trgovina

E-trgovina 2008 – Palić 16-18.04.2008. god
VIII medjunarodna konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju
www.etrgovina.org

Detaljnije »