Jun 17Jun 18

U Zagrebu će se 17. i 18. 06. održati osma po redu Web Strategija.  Na ovom konferenciji organizatori će odgovoriti na pitanje kako pametni marketing sprovesti u poslovanju firme koja se bavi web trgovinom, online prodajom ili web poslovanjem ili e-trgovinom.

Detaljnije »

Maj 27

U četvrtak 27. maja 2010. godine će se održati majski sastanak .Net User grupe Bijeljina na Fakultetu poslovne ekonomije u zgradi Centra za visoko obrazovanje (Slušaonica br.1). Agile u praksi i chalk/talk sesija o agilnim programerskim tehnikama održaće Ivan Pavlović, MVP iz Beograda.

Detaljnije »

Jun 1Jun 3

U Vranjačkoj Banji od 01. do 03. juna Asocijacija za računarstvo, informatiku,telekomunikacije, automatizaciju i menadžment Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo Vlade Republike Srbije, kao i resornih Ministarstava Vlade Republike Srbije, Narodne banke Srbije i Privredne komore Srbije, zajedno sa značajnim domaćim i stranim firmama i ICT korisnicima i sa IEEE Sekcija Srbija i Crna Gora kao kosponzorom organizuje INFOTECH 2010. Detaljnije »

Jun 25

Zaposlenje.org organizuje mentorski seminar „Internet marketing i prodaja“ koji će se održati 25. juna 2010. godine u Beogradu. Polaznike će predavač Ivan Marković provesti kroz koncepte i tehnike internet marketinga i prodaje, uz značajnu količinu praktičnih primera i saveta.

Detaljnije »

Nokia je 18. maja 2010. godine održala Nokia Mobile Developer forum u hotelu Balkan, sa idejom da promoviše takmičenje Call4Mobile Applications i pruži detaljniji uvid u razvoj web aplikacija za svoje platforme. Neverovatno hladno vreme za ovo doba godine nije sprečilo 40ak zainteresovanih da se uz prilično stručna predavanja i odlično druženje u pauzama detaljnije upoznaju sa tim šta Nokia može da im ponudi.

Detaljnije »

Maj 25

Fakultet informacionih tehnologija (FIT) po drugi put organizuje Konferenciju “forum BISEC 201025. maja 2010. godine u Narodnoj banci Srbije (Nemanjina 17), čija je tema bezbednost informacionih i komunikacionih sistema. IT stručnjaci koji se bave informacionim sistemima u bankama, finansijskim institucijama, javnim preduzećima, lokalnim upravama, risk menadžeri i senior menadžeri koji se bave implementacijom standarda u primeni ITC tehnologija, razgovaraće o standardima i bezbednosti informacionih sistema.

Detaljnije »

Maj 26Maj 28

Druga konferencija Oracle grupe korisnika Srbije (SrOUG) će se održati od 26. do 28. maja 2010. godine u hotelu Galleria u Subotici. Konferencija će imati stručni, poslovni, izložbeno-sajamski i zabavni deo, a okupiće informatičke stručnjake i menadžere iz Srbije i inostranstva, sa fokusom na Oracle tehnologije.

Detaljnije »

Jun 8

Danas Conference Centar 8. juna 2010. godine organizuje konferenciju “Informacione tehnologije i budućnost medija u Srbiji” u hotelu Hajat, u Beogradu.

Detaljnije »

Kompanija Smart, distributer softverske kuće Sophos je organizovala seminar pod nazivom „Anatomija napada“ u hotelu Continental. Ono što je zvučalo kao klasičan skup namenjen promociji softvera se završilo kao izuzetno iskustvo, koje je značajno doprinelo mom nivou razumevanja problema malicioznog softvera i načinima na koje se antivirusne kompanije sa njima bore.

Detaljnije »

Vordkampovi su serije konferencija na kojima se diskutuje o svemu što ima veze sa Vordpres platformom. Ovo su neformalni skupovi otvorenog tipa koje organizuje lokalna Vordpres zajednica. Svi, od programera koji razvijaju Vordpres platformu pa do onih koji Vordpres samo koriste mogu da učestvuju, razmenjuju ideje ili upoznaju jedni druge. Prvi Vordkamp je održan u San Francisku 2006, i od tada broj skupova i gradova u kojima se skupovi održavaju stalno raste.

Detaljnije »

Prekjuče je na beogradskom sajmu održan naučno-stručni skup Informatika 2010, koji tradicionalno organizuje Društvo za informatiku Srbije. Domaćin je bio Nikola Marković, predsednik Društva, a prisutni su imali prilike da čuju ukupno osam predavanja o različitim IKT temama.

Detaljnije »

Maj 14
Maj 19
Maj 21

JavaSvet organizuje ciklus Java predavanja koja se bave aktuelnim Java tehnologijama i razvojem enterprise web aplikacija. Namenjena akademskim i neprofitnim organizacijama, tri predavanja (14., 19. i 21. maj 2010. godine na PMF-u u Beogradu) imaju za cilj da približe slušaocima moderna Java rešenja i uvedu ih u svet razvoja web aplikacija.

Detaljnije »

Maj 18

TeleGroup Beograd u saradnji sa kompanijom Motorola organizuje “Dan Motorole” koji će biti održan 18. maja 2010. godine u hotelu Zira u Beogradu sa početkom u 10h. Na skupu će biti reči o novoj digitalnoj platformi za moderne komunikacije, a događaju će prisustvovati predstavnici kompanija, vladinih institucija, partnerskih kuća i medija.

Detaljnije »

Maj 20

IBM organizuje skup pod nazivom Smarter Banking Solutions, koji će se održati 20. maja 2010. godine u restoranu Diva (ex hotel Jugoslavija) sa početkom u 10 časova. Sudeći prema priloženoj agendi, prisutni će imati prilike da vide softverska i hardverska rešenja koja je IBM spremio za bankarski sektor.

Detaljnije »

Maj 21

Konferencija “Umrežimo Srbiju 2010” u organizaciji Business Dialogue uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo održaće se 21. maja 2010. godine u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency. Konferencija je posvećena najaktuelnijim pitanjima iz oblasti telekomunikacija i informacionog društva, a gosti i učesnici će biti predstavnici najvećih kompanija iz ovih oblasti, provajderi, pružaoci usluga iz oblasti informacionih tehnologija, integrisanih rešenja za male i kompleksne sisteme, kao i krajnji korisnici tih usluga iz cele Srbije.

Detaljnije »

Maj 13

Ove godine se održava treće Gigabyte takmičenje u overklokingu (GIGABYTE Open Overclocking Championship), a među zemljama u kojima se organizuju lokalna takmičenja nalazi se i Srbija. Tim povodom, u četvrtak, 13. maja 2010. godine sa početkom u 16:30 časova, u prostorijama Bench House-a (Kozjačka 4) u Beogradu, održaće se druženje sa kompanijim Gigabyte – svima zainteresovanima obratiće se Vladimir Koprić i Nikola Razdorov.

Detaljnije »

Maj 13

opencoffee clubDošlo je vreme za još jedno OpenCoffee druženje u Beogradu, 13. maja 2010. godine od 18h u kafeu Kolačić (Antifašističke borbe 34, lok. 4).

OpenCoffee Club je pokrenut da bi se omogućilo internet preduzetnicima, programerima, dizajnerima i potencijalnim investitorima da se upoznaju, pričaju i razmenjuju iskustva i sve to u neformalnoj atmosferi.

Detaljnije »

Maj 13

Kompanija Smart, regionalni distributer kompanije Sophos, organizuje besplatni seminar “Anatomija napada13. maja 2010. godine u Hotelu Continental Beograd. Biće prikazano kako malver napadi u današnje vreme funkcionošu, i dati saveti kako zaštititi računare i podatke. Predavači će biti Vanja Švajcer (glavni istraživač u SophosLabs-u) i Urszula Druett (regionalni menadžer kompanije Sophos za Istočnu Evropu).

Detaljnije »

Maj 18

Zainteresovani za razvoj aplikacija za mobilne uređaje će 18. maja 2010. godine moći da prisustvuju Nokia Mobile Developers Forumu, konferenciji u organizaciji Nokia Srbija. Govoriće se o kompaniji Nokia i njenim planovima za budućnost, a najavljena su i predavanja o Maemo platformi, Qt frameworku i Nokia WebToolkitu.

Detaljnije »

Maj 11

Povodom novih Visual Studio i SQL Server verzija, Microsoft 11. maja 2010. godine organizuje događaj na kome će ih zvanično predstaviti na području Bosne i Hercegovine. Predavanja će se održati u Banja Luci, u multipleksu Kino Palas, a zvaničan jezik će biti engleski.

Detaljnije »

Maj 5

Udruženje studenata informatike Fakulteta organizacionih nauka FONIS u saradnji sa organizacijom Java Svet 5. maja 2010. na Fakultetu organizacionih nauka organizuje predavanje na temu “Razvoj Android aplikacija“.

Detaljnije »

Maj 12

Četvrta međunarodna CRM konferencija će se održati u Beogradu, u hotelu Zira 12. maja 2010. godine. Konferencija je namenjena direktorima marketinga i prodaje, CRM specijalistima, rukovodiocima sektora razvoja, IT sektora i telekomunikacionog sektora, rukovodiocima u bankarskom, farmaceutskom, finansijskom i sektoru osiguranja.

Detaljnije »

Maj 11

OracleKompanija Oracle organizuje Oracle Technology Roadshow 2010 11. maja 2010. godine u Beogradu, u hotelu Zira. Učesnici će saznati novine iz oblasti Oracle tehnologija, Fusion Middleware 11g, kao i šta donosi nedavna integracija Oracle-a sa Sun-om.

Detaljnije »

Maj 12

Društvo za informatiku SrbijeDruštvo za informatiku Srbije na Beogradskom sajmu organizuje naučno-stručni skup Informatika 2010 – “Novi trendovi u razvoju informacionih sistema“. Skup će se održati 12. maja 2010. godine (početak u 11h) na Beogradskom sajmu u hali XIV (Velika sala), a cilj skupa je da okupi stručanjake i korisnike iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija radi prezentacije novih trendova u razvoju informacionih sistema i razmene praktičnih iskustava u ovoj oblasti.

Detaljnije »

Maj 14Maj 17

U organizaciji Tehničke škole „Nikola Tesla“ Šid i Računarskog fakulteta iz Beograda, uz podršku Narodne kancelarije predsednika Republike, Kancelarije za mlade Opštine Šid i Opštine Stari Grad, od 14. do 17. maja 2010. godine, u prostorijama Računarskog fakulteta održade se IT seminar „IT OpenDays 2010“. Odabrani učenici srednjih škola četvorogodišnjih obrazovnih profila iz Republike Srbije imade priliku da nauče korisne stvari iz oblasti računarskih tehnologija i komunkacija. U savremenim kabinetima kojima je opremljen Računarski fakultet predavači de pokušati da na interesantan i inovativan način edukuju učesnike seminara.

Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »