Jun 9

9. juna u beogradskom hotelu Palas, u organizaciji Centra za razvoj Interneta i Republičkog zavoda za informatiku i Internet, održava se okrugli sto o e-obrazovanju. Dogadjaj počinje u 11 časova a očekuje se učešće prosvetnih radnika, nevladinih organizacija i državnih institucija.

Detaljnije »

Jun 4

Projekti otvorenog koda “cp6Linux” i sistem za upravljanje dokumentima implementiran u Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo biće predstavljeni u sredu 4. juna u Velikoj sali Privredne komore Srbije (Terazije 23, Beograd) u 12 časova.

Detaljnije »

Jun 3

“Poslednjih nekoliko meseci ste proveli u učenju i jurenju potpisa profesora. Odvojite vreme za stvari u kojima uživate, pokažete vaš pravi talenat – programiranje. Ako osećate da ste spremni da odmerite snage sa najboljim programerima u Srbiji, prijavite se i pokažite šta umete.”

Ultimate Code Challenge turnir će se održati 03. juna u salama 25 i 26 paviljona 1 Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Detaljnije »

Maj 28

MSDN Day je jednodnevni tehnički dogadjaj gde će biti predstavljeni Microsoftovi razvojni alati uz priliku za upoznavanje sa najmodernijom platformom za razvoj najmodernijih softverskih rešenja. Ovaj dogadjaj će se održati u Ateljeu 212 (Svetogorska 21, Beograd) u sredu 28. maja sa početkom u 8:30h.

Detaljnije »

Maj 28

Poslovno stručni skup Internet prodavnice ‘08 biće održan u sredu 28. maja 2008. godine sa početkom u 10 časova u Privrednoj komori Beograda, u sali na VI spratu, Kneza Miloša 12. Na skupu će biti reči o najaktuelnijim dostignućima iz oblasti e-trgovine u Srbiji, plaćanju karticama, iskustvima iz prakse i najuspešnijim Internet prodavnicama u Srbiji.

Detaljnije »

Maj 26Maj 30

31. Međunarodni skup za IKT, elektroniku i mikroelektroniku okupiće oko hiljadu IT profesionalaca iz više od dvadeset zemalja i omogućiti im da se kroz savetovanja, predavanja, seminare i izložbe upoznaju sa najnovijim trendovima u razvoju tehnologije. Skup će se održati od 26. do 30. 5. 2008. u Kongresnom centru Grand hotela Adriatic i u hotelu Admiral u Opatiji (Hrvatska).

Detaljnije »

Maj 20Maj 21

Informatika u zdravstvu – konferencija i izložba – održaće se od 20. – 21. maja 2008. u Hotelu Intercontinental u Beogradu. Pored programa konferencije razne aktivnosti će se odvijati u okviru izložbe IKT dostignuća.

Detaljnije »

Maj 7

CRI Internet provider Vas poziva na promociju .ME domena, koja će se održati u galeriji O3ONE u sredu, 7. maja u 13h.

Prihvatanje prijava za registraciju .ME domena počelo je 1. maja. CRI kao Internet provajder sa velikim iskustvom u registraciji .RS domena postao je partner crnogorske kompanije ME-NET u poslovima registracije .ME domena.

Detaljnije »

Maj 14Maj 15

Međunarodna konferencija “IKT infrastruktura i industrija u funkciji bržeg ekonomskog razvoja” će se održati u Tuzli (Bosna i Hercegovina) 14. i 15. maja. 28 predavača iz država regiona će govoriti o strategiji razvoja informatičkog društva, regulativi TK tržišta, akademskoj mreži, ulozi IKT u privredi i mnogim drugim. Tokom konferencije će se održati i sajamska prezentacija “IKT u regiji – ITEM 2001“.

Detaljnije »

Maj 14

Predstavljanje Microsoftovog poslovnog softvera MS Dynamics NAV za preduzeća koja se bave proizvodnjom.

Ako želite da vidite na koji način ovaj paket utiče na efikasnost, produktivnost i profit, budite u hotelu Hyatt u Beogradu u sredu 14. maja, od 11h.

Detaljnije »

Maj 19Maj 20

Uprava za informatičke i komunikacione tehnologije Grada Niša pod motom „Otvoreno je, slobodno uđite!” organizuje konferenciju o softveru otvorenog koda 19. i 20. maja u Regionalnom Centru za profesionalno usavršavanje zaposlenih u prosveti u Nišu.

Detaljnije »

Maj 13

Društvo za informatiku Srbije Društvo za informatiku Srbije organizuje naučno-stručni skup Informatika 2008 – “Novi trendovi u razvoju informacionih sistema” na beogradskom sajmu u utorak, 13. maja. Nakon serije predavanja će se održati redovna Skupština Društva.

Detaljnije »

Maj 27Maj 29

U kongresnom centru “Master” u Novom Sadu će se od 27. do 29. maja održati Mobile Fest 2008, koji će okupiti stručnjake iz oblasti mobilnih i bežičnih tehnologija.

Manifestacija će imati dva dela: EXPO, u kome će posetiocima biti prikazani proizvodi i usluge iz oblasti mobilne telefonije i ostalih bežičnih tehnologija, i stručnu konferenciju na kojoj će ključni ljudi iz ovih oblasti razmenjivati iskustva.

Detaljnije »

Mart 27Maj 13

Microsoft tokom narednih mesec i po dana organizuje seriju predavanja o svojim novim razvojnim i serverskim rešenjima. Predavanja će biti održana na fakultetima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Podgorici u periodu od 27. marta do 13. maja.

Detaljnije »

Maj 8Maj 9

Web.Start je prva hrvatska konferencija posvećena isključivo razvoju Web aplikacija, te Web startupima.

Ove godine, konferencija se održava 8. i 9. maja 2008. u Hypo EXPO XXI centru u Zagrebu, a organizator konferencije je Udruga za poticanje softverskog i online poduzetništva Initium.

Detaljnije »

Maj 8Maj 10

GLOCAL 2.0 Blogging: Evolution Treated as Revolution
May 8-10, 2008

New York University Skopje
Skopje, Republic of Macedonia

The International Conference Glocal 2.0: Blogging: Evolution Treated as Revolution invites researchers and practitioners (bloggers) for a discussion and analysis, as well as for sharing thoughts and experiences on the emerging networked society we live in.

Detaljnije »