Jun 30

Društvo za informatiku Srbije Društvo za informatiku Srbije i Privredna komora Srbije organizuju okrugli sto na temu “Kako razvijati interes za autsorsing u informatičkim delatnostima?30. juna 2009. godine u 11h u Privrednoj komori Srbije (sala 8, Resavska 13-15, Beograd).

Detaljnije »

Jul 3Jul 5

Autonomni centar – ACT u partnerstvu s Hrvatskom udrugom Linux korisnika (HULK) od 3. do 5. jula 2009. godine u Čakovecu (Hrvatska) organizuje 3. po redu Slobodni festival koji se bavi otvorenim tehnologijama. Kroz više od 20 predavanja i radionica stručnjaci iz Hrvatske će dati odgovore na pitanja i predstaviti zanimljive projekte sa 4 područja kojima se bavi ovogodišnji Festival: Upotreba slobodnog softvera u organizacijskom okruženju, Multimedija, Otvorene hardverske tehnologije, Sigurnost i privatnost.

Detaljnije »

Vanredna skupština RNIDS-a je sazvana sa ciljem da se usvoji budžet za 2010., odluči period za produženje YU domena koji ce se tražiti od ICANN-a, ponovo preći pitanje dokumentacije i transparentnosti i drugi predlozi Zorana Torbice, uključujući preispitivanje kampanje ‘Želim RS‘. Skupština je organizovana u hotelu Holiday Inn na Novom Beogradu.

Detaljnije »

ITD ekipa retko posećuje vrlo stručne programerske događaje iz dva razloga – nedovoljno se razumemo u materiju, a i takvi događaji su prilično retki na domaćem tržištu. Ovom prilikom ćemo sa vama podeliti utiske našeg prijatelja Miloša Pejovića, studenta ETF-a i vrsnog programera.

Intel-ov softverski seminar, pod nazivom “How to write powerfull parallel applications“, održan je u Beogradu, 20. maja 2009, u organizaciji firme Pavlović Consulting d.o.o, zvaničnog distributera Intel-ovog softvera.

Detaljnije »

Prošlo je pet dana od zatvaranja prve iFRONT konferencije o internet poslovanju koje je održana u hotelu Zira, u Beogradu, 9 i 10. juna. Do sada ste mogli da pročitate naše izveštaje sa oba dana konferencije, pogledate sladove predavača i vidite fotografije sa zvaničnih i nezvaničnih dešavanja, a kao što smo to uradili i posle drugih značajnih konferencija, prenećemo vam i naše generalne utiske i predloge za dalja unapređenja organizacije događaja.

Detaljnije »

Drugi dan konferencije iFRONT bio je posvećen trendovima u razvoju društvenih mreža, news sajtova i onlajn magazina. Predavanja su održali stručnjaci sa sajtova RapidShare, DailyMe, Economist, Ryze, Karike i B92.fm. Bilo je mesta i za umetnost i razgovor o potencijalu amaterskog videa na You Tube-u. Publika je bila aktivna, postavljeno je mnogo pitanja, a mi vam predstavljamo najzanimljivije detalje o svakom od predavanja, uz nezaobilazne komentare i naravno slajdove predavača.

Detaljnije »

Drugi dan iFRONT konferencije o internet poslovanju, u hotelu Zira, bio je u znaku zabave – društvenih mreža, dizajna i news sajtova. Saznali smo kako izgledaju poslovni modeli velikih sajtova, kao što su RapidShare i DailyMe, dobili praktične savete za razvoj socijalnih mreža i upoznali se sa teškoćama u veb dizajnu magazina. Bilo je reči i o tome kako YouTube menja umetnost i pojam slave. Sve u svemu interesantan dan, aktivna publika, puno pitanja i zanimljivih odgovora.

Detaljnije »

Wrapup prvog dana konferencije iFront objavljujemo kao integralni izveštaj sa svih predavanja, iako smo do sada praktikovali da pojedinačne izveštaje postavimo na sajt čim ih napišemo. Ovog puta smo odlučili da probamo nešto novo, te vam predstavljamo kompletne utiske sa svakog od danas održanih predavanja. Naravno, ukoliko vam se više sviđa način pokrivanja događaja koji smo do sada praktikovali, slobodni ste da nam to kažete u komentarima.

Detaljnije »

Konferencija o internet poslovanju, iFront, danas je hotelu Zira u Beogradu, pružila priliku posetiocima da po prvi put u našoj zemlji čuju predavanja stručnjaka iz Amazona, PayPal-a i kompanije Cisco. Prvi dan konferencije je kroz sklop predavanja domaćih i stranih IT profesionalaca, ostavio interesantne utiske o tome gde se Srbija nalazi u razvoju IT poslovanja, koja znanja i veštine (ne)posedujemo, kakve nam se prilike pružaju i gde nam je potrebna veća podrška države.

Detaljnije »

2. i 3. juna 2009. godine u beogradskom Hajatu je održana prva SEE Telekom Arena Beograd koja je za cilj imala podsticanje razgovora o trenutnom stanju telekomunikacionog sektora u Srbiji, kao i da pruži odgovor na pitanje u kom pravcu će se ovaj sektor razvijati u godinama koje dolaze. Stručni govornici, predstavnici najjačih igrača na domaćem tržištu i organa vlasti su tokom nekoliko panel diskusija skrenuli pažnju na vrlo konkretne probleme sa kojima se država, Telekom i privatne firme susreću u svakodnevnom poslovanju.

Detaljnije »

Jun 6

U Pančevu će se 6. juna 2009. godine održati prezentacija Ubuntua, sa početkom u 17h u velikoj sali Skupštine grada (Trg Kralja Petra I, broj 2-4). Za one koji ne znaju, Ubuntu je trenutno najpopularnija Linux distribucija, čija se poslednja verzija 9.04 (Jaunty Jackalope) pojavila krajem aprila.

Detaljnije »

Jun 4

Junsko okupljanje OpenCoffee Club-a Novi Sad će se održati 4. juna 2009. godine u 18 časova u Beza Caffe-u (Fruškogorska 76, kod gl. ulaza na Štrand).

OpenCoffee Club je pokrenut da bi se omogućilo Internet preduzetnicima, programerima, dizajnerima i potencijalnim investitorima da se upoznaju, pričaju i razmenjuju iskustva i sve to u neformalnoj atmosferi.

Detaljnije »

Već mesec dana se na domaćim forumima vodi jedna zanimljiva borba, koja čini nam se, nije dobila dovoljno publiciteta, iako pokreće veoma interesantna pitanja. Vlasnik sajta www.klimauredjaji.com, Ivan Gaćeša, objavio je da je njegov sajt iskopiran, da je sadržina sajta kompletno preuzeta, sa sve CSS i HTML kodom, a da nikome nije dao dozvolu za to. Plagijat se nalazi na domenu “klime.rs”. To da je kod isti vidi se i po tome da su čak i komentari u kodu iskopirani.

Detaljnije »

Jul 6Jul 17
Jul 20Jul 31

EdIT je događaj koji ComTrade IT Solutions and Services organizuje svakog leta u 3 različite države – Sloveniji, BiH i Srbiji  U Srbiji, 2009.godine škola otvara svoja vrata u julu mesecu, i to prvi put na dve lokacije: u Beogradu ( ComTrade Technology Center ) i u Kragujevcu ( Prirodno-matematički fakultet ).

Detaljnije »

Jun 2Jun 4

JURIT – Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije,  automatizaciju i menadžment Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo Vlade Republike Srbije, kao i resornih Ministarstava Vlade Republike Srbije, Narodne banke Srbije i Privredne komore Srbije, zajedno sa značajnim domaćim i stranim firmama i ICT korisnicima i sa IEEE Sekcija Srbija i Crna Gora kao kosponzorom, organizuje INFOTECH 2009 ICT CONFERENCE & EXHIBITION. Konferencija i Izložba će se održati 02. jun – 04. jun 2009. u Kongresnom Centaru “Zvezda” u Vrnjačkoj Banji.

Detaljnije »

Jun 17Jun 18

Konferencija Web::Strategija 5.0 – Antirecesijski vodič kroz web poslovanje će se održati u Zagrebu (Hypo EXPO XXI konferencijski centar) 17. i 18. juna 2009. godine. SEKA nas sve uveliko drma, tako da je konferencija posvećena poslovanju na Internetu u recesiji i korišćenju Internet marketinga za poboljšanje web poslovanja više nego dobrodošla.

Detaljnije »

Jun 7Jun 13

JISA – Jedinstveni informatički savez Srbije i DICG – Društvo informatičara Crne Gore od 7-13. juna organizuju kongres JISA DICG u Herceg Novom.

Detaljnije »

Jun 4

U okviru kampanje zaštite dece na Internetu u četvrtak, 4. juna 2009. godine sa početkom u 12 sati 10h biće održana tribina “Bezbednost dece na Internetu“, u Erdeviku u Kompjuterskom kampu za decu. Cilj ove kampanje koju sprovodi Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo u saradnji sa svim gradovima jeste edukacija dece, roditelja, nastavnika i učitelja u cilju sprečavanja zloupotrebe dece i mladih u virtuelnom okruženju.

Update: Događaj pomeren za 10h – dolazi Ministarka Jasna Matić.

Detaljnije »

Jun 3

Mingl tim u saradnji sa Microsoft korporacijom iz Srbije organizuje 3. juna job shadowing posetu gospodinu Darku Kljajiću, Specijalisti za rešenja kompanije Microsoft.

Detaljnije »

Jun 2

Kompanija SAP, uz podršku Ekonomist Media Group-a organizuje konferenciju „Strategies for Success in the New Reality” koja će biti održana 2. juna u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Glavna tema konferencije SAP World Tour 09 biće posvećena strategijama koje kompanije mogu da iskoriste da bi se uspešno prilagodile aktuelnoj ekonomskoj situaciji i spremno dočekale poboljšanje poslovne klime i novi ekonomski zamah.

Detaljnije »

Jun 1

LUGoNS u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 1. juna 2009. godine u 19h organizuje predavanje o operativnom sistemu FreeBSD i njegovim paket menadžerima u LUGoNS laboratoriji (Vojvode Bojovića 13, Novi Sad). Predavač je Negovan Stanićević, a ulaz je (naravno) slobodan.

Detaljnije »

Jun 18

Celodnevna uskospecijalizovana predavanja za web profesionalce i ono koji to žele postati održava se 18. juna u Zagrebu. Radionica je namenjena rekreativnim CSS developerima, ali i naprednim web dizajnerima.

Detaljnije »

Jun 1Jun 3

Ministarstvo obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i CASE od 1. do 3. juna u Opatiji organizuju dvadest i prvu konferenciju o metodama i alatima za razvoj poslovnih i informacionih sistema.

Detaljnije »

Jun 12Jun 14

IT entuzijasti okupljeni oko oko foruma DevProTalk od 12. do 14. juna organizuju rekreativno-radni sastanak 🙂 regionalne Internet zajednice. Planirane aktivnosti na projektu Jagnje.me podeljene su u nekoliko zanimljivih celina: raftinga na reci Tari, degustacija jagnjetine sa ražnja, zanimljiva jutarnja predavanja, radionica SRP-a i višednevna apstinencije od Interneta.

Update: Torbica otkazao manifestaciju, prijavilo se premalo ljudi 🙁

Detaljnije »

Jun 2Jun 3

Infoarena grupa pod pokroviteljstvom Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije organizuje 1. SEE Telekom Arena Beograd konferenciju o elektronskim komunikacijama 2. i 3. juna 2009. godine u hotelu Hyaat u Beogradu.

Update: Utiske sa ovog događaja pogledajte ovde.

Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »