Jul 5Jul 30

EdIT je događaj, koji ComTrade IT Solutions and Services organizuje svakog leta, početkom jula meseca, u 3 različite države – Sloveniji, BiH i Srbiji. U Srbiji se EdIT organizuje u Beogradu i Kragujevcu. Cilj ove letnje škole je upoznati se sa najnovijim tehnologijama rada u nekom od programskih jezika, naučiti više o životnom ciklusu razvoja softvera, razvoju aplikacija, saznati više o načinu vođenja projekta, o njegovoj realizaciji od početka (pisanja dokumentacije) do kraja (testiranja i implementacije), a sve to uz pomoć timskog rada bez koga je nemoguće ostvariti postavljene ciljeve.

Detaljnije »

Bio sam juče na zvaničnom, offline predstavljanju srpskog ogranka KolektiveGruopon-like servisa za grupnu kupovinu, gde se korisnicima obezbedjuju popusti od 50-90% za razne proizvode i usluge. Sjajna stvar za svakog ko voli povoljnu i dobru kupovinu – a ko ne voli? 🙂

Detaljnije »

Jun 23

Centar za proučavanje informacionih tehnologija Beogradske otvorene škole i Fond za otvoreno društvo organizuju promociju Vodiča za roditelje “Bezbedno na internetu” i prezentaciju rezultata istraživanja o ponašanju srpskih srednjoškolaca na internetu, 23. juna od 15 sati, u Rimskoj dvorani Biblioteke Grada Beograda. Ulaz je slobodan.

Detaljnije »

Jun 25

Servis za objavljivanje i otkrivanje događaja – Plakatt.com će biti predstavljen 25. juna 2010. godine u galeriji O3ONE u Beogradu. Predstavnici firmi Rendered Text i Sprawsm (koje stoje iza ovog servisa) će biti domaćini, a pored informacija o samom servisu, prisutni će moći da čuju i iskustva stečena tokom razvoja njegovog korisničkog interfejsa.

Detaljnije »

Jul 2Jul 3

U organizaciji Autonomnog centra (ACT) i Hrvatske udruge Linux korisnika (HULK) u Čakovcu (Hrvatska) će se i ove godine održati Slobodni festival, 2. i 3. jula 2010. godine. Prava je šteta što u Srbiji ove godine nije održan ni jedan veći događaj koji se bavi slobodnim softverom (iFront OpenSource je otkazan), te ukoliko vas ove teme interesuju – Detaljnije »

Juče je u Bitef teatru održana iFront konferencija o internetu, na kojoj su učestvovali zanimljivi domaći i strani predavači iz oblasti mobilne telefonije, veb marketinga i onlajn PR-a. iFront je i ove godine uspeo da opravda očekivanja, ali je bolna činjenica da se ekonomska kriza i te kako oseti u praktično svakom aspektu ovog događaja – jedan konferencijski dan umesto dva, manje predavača iz inostranstva, promena lokacije…

Detaljnije »

Tromesečna škola veb novinarstva u kojoj su kao predavači učestvovali i članovi ITDogađaja, završila se juče ekspertskim panelom o budućnosti onlajn medija i ulozi novinara, održanom u Međunarodnom pres centru UNS-a. Polaznicima škole su dodeljene diplome, a razvila se i zanimljiva diskusija o značaju građanskog novinarstva, (ne)postojanju kvalitetnog sadržaja i (ne)mogućnosti da se na srpskom vebu zaradi.

Jun 7

InfoArenaU hotelu Hyatt u Beogradu 07. juna 2010. godine održaće se druga po redu SEE Telekom Arena Beograd. Na telekomunikacionom tržištu Srbije odvijaju se dve vrlo bitne aktivnosti, koje će dugoročno odrediti razvoj telekomunikacionog tržišta Srbije, ali i društva u celini. Privatizacija Telekoma Srbije i usvajanje novog Zakona o elektronskim komunikacijama. Detaljnije »

Jun 9

Škola veb novinarstva Udruženja novinara Srbije organizuje povodom dodele diploma trećoj generaciji polaznika, ekspertski panel na temu “Budućnost onlajn medija i uloga novinara” u sredu, 9. juna u prostorijama Međunarodnog press centra UNS-a u Knez Mihailovoj. Na panelu će učestvovati predstavnici RTS-a, Blica, Adria Medije…

Detaljnije »

Jun 23

Srpska Akademija inovacionih nauka i Internet servis Zaposlenje Org organizuju seminar „Patentiranje“ koji će se održati 23. juna 2010. godine u Beogradu. O načinima zaštite intelektualne svojine govoriće akademici Petar baron Rajačić i Marko Todorović, kao i Snježana Maksimović.

Detaljnije »

Jun 17Jun 18

U Zagrebu će se 17. i 18. 06. održati osma po redu Web Strategija.  Na ovom konferenciji organizatori će odgovoriti na pitanje kako pametni marketing sprovesti u poslovanju firme koja se bavi web trgovinom, online prodajom ili web poslovanjem ili e-trgovinom.

Detaljnije »

Jun 1Jun 3

U Vranjačkoj Banji od 01. do 03. juna Asocijacija za računarstvo, informatiku,telekomunikacije, automatizaciju i menadžment Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo Vlade Republike Srbije, kao i resornih Ministarstava Vlade Republike Srbije, Narodne banke Srbije i Privredne komore Srbije, zajedno sa značajnim domaćim i stranim firmama i ICT korisnicima i sa IEEE Sekcija Srbija i Crna Gora kao kosponzorom organizuje INFOTECH 2010. Detaljnije »

Jun 25

Zaposlenje.org organizuje mentorski seminar „Internet marketing i prodaja“ koji će se održati 25. juna 2010. godine u Beogradu. Polaznike će predavač Ivan Marković provesti kroz koncepte i tehnike internet marketinga i prodaje, uz značajnu količinu praktičnih primera i saveta.

Detaljnije »

Jun 8

Danas Conference Centar 8. juna 2010. godine organizuje konferenciju “Informacione tehnologije i budućnost medija u Srbiji” u hotelu Hajat, u Beogradu.

Detaljnije »

Jun 10

Nakon prošlogodišnje konferencije iFRONT koja je donela pravo osveženje na domaćoj sceni i pružila priliku da ovdašnja publika čuje aktuelne strane predavače, drago nam je što možemo da najavimo konferenciju iFRONT 2010, koja će se održati 10. juna 2010. godine. I ove godine osnovne teme će takođe biti vezane za Web, kao novu biznis platformu i moćnu marketinšku i PR alatku.

Detaljnije »

Mart 20Jun 6

Udruženje novinara Srbije organizuje jedinstvenu školu veb novinarstva, kurs WebNovinar, koji se sastoji od 96 interaktivnih predavanja i praktičnih vežbi koje pokrivaju najvažnije teme potrebne za razvoj karijere novinara u novim medijima. Kurs će se održavati vikendima, od 20. marta do 6. juna 2010. godine i namenjen je novinarima, komunikolozima, studentima novinarstva i PR profesionalcima. Ove godine kurs podržavaju USAID i IREX.

Detaljnije »