Septembar 7Septembar 10

WCC 2008U organizaciji IFIP (International Federation for Information Processing)  u Milanu od 7-10. septembra 2008, u MIC (Milano Convention Centre) održaće se 20th World Computer Congress (WCC 2008). Očekuje se da će to biti najznačajniji kongres održan u Italiji koji će se baviti naukom, informacionim i komunikacionim tehnologijama.

Detaljnije »

Septembar 28Oktobar 4

Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST održaće se po 15 put, u Budvi, u poslednjoj nedelji septembra.   Ovaj festival već 15 godina privlači vodeće svetske i regionalne ICT kompanije, renomirane međunarodne eksperte, autore najboljih stručnih radova i ključne korisnike IC tehnologija. Međunarodna asocijacija FERAM je još 1998. godine, svrstala INFOFEST na listu “Deset najznačajnijih ICT skupova u zemljama Mediterana”.

Detaljnije »

Jun 27

Odgovor na ovo pitanje možete čuti na ETF-u u sali 61, u petak 27. juna u 13:30h. Biće prikazani neki moderni trendovi u bežičnim telekomunikacijama, uključujući ideje u teoriji telekomunikacija, projektovanju sistema i praktičnoj implementaciji radio primo-predajnika.

Detaljnije »

Oktobar 29Oktobar 31

Treća po redu konferencija o IT poslovanju, BizBuzz, održaće se u Niškoj Banji, u hotelu Radon, od 29. do 31. oktobra 2008. Ove godine organizatori su izabrali temu „Web sadržaj: značaj i upravljanje“, sasvim u skladu sa jednim od zaključaka prošlogodišnje konferencije – Nema uspeha bez kvalitetnog sadržaja, dobar dizajn i tehnička rešenja nisu dovoljni da privuku i zadrže posetioce.

Detaljnije »

Oktobar 14Oktobar 17

Mirosoft organzuje osmu po redu IT konferenciju Sinergija, u Master Centru u Novom Sadu od 14. do 17. oktobra na kojoj se čekuje više od hiljadu IT profesionalaca iz zemlje i regiona, koji će na preko 100 predavanja imati prilike da čuju sve o najnovijim kretanjima na tržištu informacionih tehnologija.

Detaljnije »

Oktobar 4Oktobar 5

Ovogodišnji Blog Open održaće se u oktobru, Boru, gradu najuticajnijih blogera Srbije, a za sada se zna da će na njemu učestvovati dva najuticajnija blogera iz Nemačke: Robert Basic i Oliver Gassner, sa predavanjem pod radnim naslovom: “Blogs and the World Revolution”.

Detaljnije »

Jun 24

Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta Privredne komore Beograda i Udruženje za upravljanje projektima Srbije – YUPMA, pozivaju Vas na prezentaciju projekta: TOOL – EAST, Otvorenokodni ERP sistem za planiranje resursa i menadžment narudžbi za mala i srednja preduzeća

Prezentacija će biti održana 24. juna 2008. godine u 13.00 časova u sali VI Privredne komore Beograda-Kneza Miloša 12.

Detaljnije »

Jun 20

U petak 20.06.2008. godine Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) organizovaće press konferenciju povodom sto dana registracije rs. domena u Tanjugovom press centru, u ulici Kneza Mihaila 6, na trećem spratu u 11 sati.

Sem obeležavanja malog jubileja, RNIDS će govoriti i o ukupnom broju registrovanih domena, najaviti napredak u registraciji gov.rs domena, dati informaciju o mogućim daljim dešavanjima oko .yu domena, itd.

Na pres konferenciji govoriće članovi Upravnog odbora RNIDS.

Jun 26

Druga konferencija Web::Strategija održaće se 26. juna u Zagrebu, u hotelu „Laguna“, a pokazaće vam kako da napravite moderan 2.0. sajt, promovišete ga, privučete korisnike i zadržite ih. Web::Strategija je namenjena firmama i pojedincima koji razvijaju web stranice ili žele da poboljšaju postojeće i povećaju njihovu zapaženost kod krajnjih korisnika.

Detaljnije »

Septembar 17Septembar 19

Primena IT-a u arhiviranju i upravljanju dokumentima i podacima

Treći stručni skup pod nazivom „Primena informatičkih tehnologija u oblasti arhiviranja i upravljanja dokumentima i podacima“ održaće se na Zlatiboru od 17. do 19. septembra 2008. Teme ovogodišnjeg skupa su: sistemi arhiviranja, sistemi za upravljanje sa dokumentima i trendovi u njihovom razvoju, e-arhive, pristup infomacijama, sigurnost sistema i informacija, zakonodavstvo, standardizacija…
Detaljnije »

Jun 26

Ova konferencija namenjena je zaposlenima u oblasti logistike, transporta robe i skladišnog poslovanja, a održaće se 26. juna u hotelu Hyatt Regency u Beogradu. Na ovoj konferenciji moćićete da saznate kako da automatizujete aktivnosti vezane za kretanje robe, zaliha i materijala.

Detaljnije »

Jun 24Jun 26

Treća konferencija i izložba zemalja jugoistočne Evrope o širokopojasnim tehnologijama održaće se u Sava Centru, u Beogradu, od 24. do 26. juna, pod pokroviteljstvom Ministarstva za telekomunikacije i Informatičko društvo. Konferencija će se baviti temama razvoja i širenja širokopojasne tehnologije u zemljama jugoistočne Evrope i njihovim geostrateškim susedima, koncentrišući se na: Albaniju, BiH, Bugarsku, Hrvatsku, Kipar, Grčku, Mađarsku, Makedoniju, Moldaviju, Crnu Goru, Rumuniju, Srbiju i Sloveniju.

Detaljnije »

Jun 18Jun 19

U prostorijama Privredne komore Srbije 18. i 19. juna 2008. održaće se seminar na temu Direktiva o elektronskoj trgovini, a predavači, domaći i strani stručnjaci iz ove oblasti, predstaviće zakonsku regulativu, kao i osnovne principe i standarde Evropske unije i Republike Srbije u oblasti elektronske trgovine.

Detaljnije »

Jun 9

9. juna u beogradskom hotelu Palas, u organizaciji Centra za razvoj Interneta i Republičkog zavoda za informatiku i Internet, održava se okrugli sto o e-obrazovanju. Dogadjaj počinje u 11 časova a očekuje se učešće prosvetnih radnika, nevladinih organizacija i državnih institucija.

Detaljnije »

Jun 4

Projekti otvorenog koda “cp6Linux” i sistem za upravljanje dokumentima implementiran u Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo biće predstavljeni u sredu 4. juna u Velikoj sali Privredne komore Srbije (Terazije 23, Beograd) u 12 časova.

Detaljnije »

Jun 3

“Poslednjih nekoliko meseci ste proveli u učenju i jurenju potpisa profesora. Odvojite vreme za stvari u kojima uživate, pokažete vaš pravi talenat – programiranje. Ako osećate da ste spremni da odmerite snage sa najboljim programerima u Srbiji, prijavite se i pokažite šta umete.”

Ultimate Code Challenge turnir će se održati 03. juna u salama 25 i 26 paviljona 1 Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Detaljnije »

Jun 8Jun 14

XIII Kongres JISA DICG
(održava se u saradnji Informatičkog saveza Srbije i Društva informatičara Crne Gore)
Herceg Novi, 8 -14.06.2008, hotel Plaza

Upoznajte trendove, realizujte nove poslovne odnose…
Informacione i komunikacione tehnologije (ICT) u privredi i vanprivredi!

Kongres JISA DICG ce se baviti mnogim temama: E – trgovina i sistemi poslovnih komuniciranja, E – bankarstvo, bankarski info sistemi… I mnogim drugim (detaljnije u nastavku).

Detaljnije »

Jun 10Jun 12

South East Europe Forum ICT
10. – 12. jun 2008. u Dubrovniku, Hotel “EXCELSIOR”

SEFICT  (South East Europe Forum ICT) osnovan je 2002. godine o sa ciljem poboljšanja međusobne saradnje u regionu, trgovinske razmene i učešća u zajedničkim projektima. 

Detaljnije »