Septembar 3Septembar 5

E-tvrdjava NišE-TVRDJAVA je jedinstveni festival Interneta koji će se ove godine održati od 3 – 5. septembra na preko 3000 kvadrata Rovova niške tvrdjave. Tokom tri dana trajanja festivala posetioci će imati prilike da učestvuju ili posmatraju rad brojnih umetničkih, Internet, filmskih i ekoloških radionica, društvenih akcija, muzičkih i vizuelnih konkursa i nastupa, sportskih nadmetanja, edukativnih predavanja, a svi segmenti festivala će imati ekologiju kao osnovni motiv. Detaljnije »

Kompanija ComTrade je na svom sajtu objavila utiske i slike sa završenog EdIT 09 u Kragujevcu. Pogledajte kakvi su njihovi utisci, a sve polaznike njihovog kampa pozivamo da nam napišu kako su se proveli.

U organizaciji ComTrade IT Solutions and Services, polaznici su radili na razvoju projekta, usavršavali svoja teorijska znanja i pretvorili ih u praksu. Polaznicima EdIT09, ComTrade IT Solutions and Services omogućio je besplatan trening, a dodatna prednost za učesnike je mogućnost saradnje i zaposlenja u ovoj kompaniji.

Detaljnije »

Septembar 17Septembar 19

Od 17. do 19. septembra u Rovinju 🙂 održava se Weekend media festival 2009 koji ima za cilj da okupi sve medije, potpomogne razmenu ideja, kreativnosti i informacija između medijskih stručnjaka iz regiona i sveta. Da li je TV mrtav ili je jači nego ikad? Trebamo li se bojati izumiranja novina? Hoće li Internet postati kralj medija?

Detaljnije »

ITD ekipa već neko vreme najavljuje zanimljive IT događaje koji se dešavaju u regionu. Po broju i kvalitetu ovakvih događaja izdvaja se Hrvatska i ovom prilikom smo uspeli da obezbedimo i prvi izveštaj jedne kvalitetne radionice koja je održana u Zagrebu. Zahvaljujemo se Lucijanu Blagoniću koji izneo svoje utiske sa radionice, ali i Ivanu Brezaku Brkanu koji nam pomogao da dobijemo ovaj izveštaj.  Nadamo se da ćemo uskoro i mi posetiti neki od brojnih dešavanja u regionu 🙂

U četvrtak, 18. Lipnja 2009. u poslovnom centru VMD održana je Web Radionica (www.webradionice.com) – prva takve vrste u Hrvatskoj. Predavači su bili Alen Grakalić, široj javnosti ponajprije poznat kao urednik i autor portala CSS Globe koji promiče web standarde i Marko Dugonjić (maratz) koji je sudjelovao na izradi nekih od najposjećenijih portala u Hrvatskoj poput Coolinarike, Tulumarke, Ezadra ili Croportala odnosno stranih poput QBN-a ili Kropa.

Detaljnije »

Jul 2

38. skup IT profesionalaca će se održati 2. jula 2009. godine u Splitu (FESB, Ruđera Boškovića bb, sala B402) i pokrivaće teme koje se tiču Microsoft tehnologija i njihove primene. Ulaz je slobodan, a predavanja počinju u 18:15h.

Detaljnije »

Jul 3Jul 5

Autonomni centar – ACT u partnerstvu s Hrvatskom udrugom Linux korisnika (HULK) od 3. do 5. jula 2009. godine u Čakovecu (Hrvatska) organizuje 3. po redu Slobodni festival koji se bavi otvorenim tehnologijama. Kroz više od 20 predavanja i radionica stručnjaci iz Hrvatske će dati odgovore na pitanja i predstaviti zanimljive projekte sa 4 područja kojima se bavi ovogodišnji Festival: Upotreba slobodnog softvera u organizacijskom okruženju, Multimedija, Otvorene hardverske tehnologije, Sigurnost i privatnost.

Detaljnije »

Jul 6Jul 17
Jul 20Jul 31

EdIT je događaj koji ComTrade IT Solutions and Services organizuje svakog leta u 3 različite države – Sloveniji, BiH i Srbiji  U Srbiji, 2009.godine škola otvara svoja vrata u julu mesecu, i to prvi put na dve lokacije: u Beogradu ( ComTrade Technology Center ) i u Kragujevcu ( Prirodno-matematički fakultet ).

Detaljnije »