Septembar 4Septembar 6

E-tvrdjava će se održati na prostoru Niške tvrdjave sa ciljem da se tokom tri dana dešavanja gradjani animiraju da koriste Internet ali i podstaknu privredni subjekti da iskoriste prednosti Mreže za unapredjenje poslovanja. Poseban akcenat će se staviti na rešenja otvorenog koda i organizacije koje se njima bave. Trećeg dana E-tvrdjave se planira velika žurka sa poznatim domaćim DJjevima.

Detaljnije »

Oktobar 30

Međunarodna konferencija studentskih projekata, IEEESTEC, održaće se u Nišu 30. oktobra i daće priliku studentima tehničkih, matematičkih i fizičkih fakulteta iz cele Evrope da predstave svoje radove široj publici i IT profesionalcima.

Detaljnije »

Oktobar 6Oktobar 7

Dvanaesta e-Government konferencija održaće se 6. i 7. oktobra u Master centru u Novom Sadu, a baviće se tehnologijama i rešenjima za brži razvoj elektronske uprave i mrežne infrastrukture u Srbiji. Ove godine akcenat je stavljen na 4 ICT teme u javnim servisima: ISDOS – Informacioni sistemi državnih organa Srbije, e-Health, e-Justice, e-lokalna uprava.

Detaljnije »

Septembar 25Septembar 26

Deveta evropska konferencija E COM – LINE 2008 odžaće se u Bukureštu 25. i 26. septembra a baviće se temom razvoja različitih elektronskih aktivnosti kao što su: e-biznis, e-trgovina, e-upravljanje, e-obrazovanje, e-zdravlje, inkluzija, e-bankarstvo, e-demokratija, i njihovim uticajem u ekonomskoj i socijalnoj sredini.

Detaljnije »

Novembar 24Novembar 30

make art je međunarodni festival posvećen integraciji Free/Libre/Open Source Softwarea (FLOSS) u digitilnu umetnost. Treće izdanje make art – OpenOS – će se održati u Poatjeu u Francuskoj od 24. do 30. novembra 2008. i biće sastavljeno od performansa, prezentacija, radionica i izložbi, fokusiranih na susret digitalne umetnosti i slobodnog softvera.

Detaljnije »