Septembar 10

MobilityDay 2009 konferencija održati će se 10. septembra 2009. godine u hotelu Antunović u Zagrebu. Centralna tema ovogodišnje Mobility Day 2009 konferencije je operativni sistem Windows Mobile 6.5 i noviteti vezani uz njega, kako sa korisničke, tako i sa programerske i infrastrukturne strane.

Detaljnije »

Septembar 27Oktobar 3

16. festival informatičkih dostignuća – INFOFEST će se održati od 27. septembra do 3. oktobra 2009. godine u Budvi, pod sloganom “Kriza? Baš zato!”, a u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo Crne Gore i konsultantske kompanije „Biznis Link” iz Beograda. Ovaj skup uživa status manifestacije od državnog značaja u Crnoj Gori, te se očekuje da se na njemu okupe stručnjaci i kompanije iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija koje će predstaviti projekte na kojima su radili tokom poslednjih godinu dana.

Detaljnije »

Letnja škola programiranja EdIT 09, koja je ove godine organizovana na šest lokacija u tri države (Ljubljana, Maribor, Banja Luka, Sarajevo, Beograd i Kragujevac) uspešno je privedena kraju. Obrađeno je nekoliko različitih tema a zajednička nit u svim grupama bilo je visoko interesovanje i motivacija polaznika. ComTrade je izneo svoje viđenje radionica, a sve polaznike škole programiranja pozivamo da nam prenesu utiske.

Detaljnije »

Avgust 12

Jedna najava za one koji kasno idu na spavanje, a spremni su da ustanu rano 🙂 Naime, za nekih desetak sati, tačnije 12. avgusta 2009. godine u 10h održaće se okrugli sto na temu “Novo novinarstvo u informacionom društvu” u okviru Medijske radionice International Student Week in Belgrade u prostorijama Saveza studenata Beograda (Balkanska 4).

Detaljnije »

Oktobar 6Oktobar 7

Trinaesta ISDOS – e-Governance konferencija će se održati 6. i 7. oktobra 2009. godine u Amfiteatru Sava Centra u Beogradu, u organizaciji Društva za informacione sisteme i računarske mreže. Na ovom skupu predstaviće se inovatori u ovoj oblasti u javnom i privatnom sektoru, sa svojim zajedničkim projektima i implementiranim tehnologijama.

Detaljnije »

Septembar 25Septembar 27

Regional workshop “E-Learning in Balkan Academic Institutions: Barriers, Challenges and Opportunities” (Regionalna radionica “Elektronsko učenje u balkanskim akademskim institucijama: barijere, izazovi i mogućnosti”), održaće se u Niškoj Banji (hotel Ozren), u periodu od 25. do 27. septembra 2009. godine u organizaciji Visoke škole primenjenih strukovnih studija iz Vranja, a pod pokroviteljstvom Centralne evropske inicijative.

Detaljnije »

Septembar 15Septembar 18

Arhiv Info 2009Četvrti stručni skup AHIV INFO 2009 će se održati od 15. do 18. septembra 2009. godine na Zlatiboru (hotel Vis) u organizaciji Udruženja korisnika arhivskih tehnologija. Ovogodišnja tema skupa je “Primena informatičkih tehnologija u oblasti arhiviranja i upravljanja dokumentima i podacima – aktuelni trendovi“.

Detaljnije »

Septembar 4Septembar 5

BlogOpenRegionalni skup blogera nakon Pančeva, Novog Sada i Bora, dolazi u Niš. Ove godine #BlogOpen će biti održan 4. i 5. septembra u okviru Internet festivala E-TVRDJAVA. Očekuje se prisustvo preko 100 ljubitelja blogovanja sa Balkana, koji će moći da čuju i vide najpoznatije i najuticajnije regionalne blogere kao predavače. Detaljnije »

Avgust 19

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvoMinistarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo pokreće javnu raspravu radi pribavljanja mišljenja stručne i šire javnosti o nacrtu Strategije i Akcionog plana razvoj širokopojasnog pristupa u Republici Srbiji do 2012. godine. Tokom trajanja javne rasprave održaće se okrugli sto u Velikoj sali Građevinskog fakulteta (Bulevar kralja Aleksandra 73) 19. avgusta 2009. godine, od 11h do 13h.

Detaljnije »

Oktobar 7Oktobar 8

Webit je konferencija o B2B (business-to-business) Internet biznisu i marketingu koja će se održati od 7. do 8. oktobra 2009. godine u Sofiji (Bugarska). Najavljeni su govornici iz kompanija kao što su Google, eBay, PayPal, Guardian, AOL, Mindshare, itd., kao i oko 6.000 posetilaca iz regiona koji će imati priliku da čuju aktuelne informacije iz domena marketinga za mobilne uređaje i socijalnih mreža u službi marketinga.

Detaljnije »