Septembar 25

Konferencija kompanije IDC o globalnim rešenjima za maloprodaju u centralnoj i istočnoj Evropi 2008. usmerena je na najnoviju strategiju i razvoj tehnologije zahvaljujući kojima se menja budućnost maloprodaje u Bugarskoj, Grčkoj, Rumuniji, Srbiji i Poljskoj. Na konferenciji, 25. septembra u Hotelu Hyatt u Beogradu, biće prikazani najnoviji proizvodi i informatička rešenja, “smart” kartice, načini plaćanja, proizvodi tipa “RFID” i zaštitne aplikacije.

Detaljnije »

Septembar 23

IDC Security, Storage and Business Continuity 2008IDC već šest godina za redom organizuje Storage i IT Security konferencije u srednjoj i istočnoj Evropi. Po prvi put u Sarajevu, 23. septembra, IDC će održati konferenciju posvećenu IT sigurnosti i skladištenju podataka, i pružiti edukaciju lokalnim kompanijama o najnovijim tehnologijama za zaštitu sistema i preduzeća. Ove godine organizatori će kombinovati dve glavne teme – sigurnost podataka i skladištenje podataka, kroz sedam ključnih mesta kako bi se osvrnuli na potrebe lokalnih korisnika u traženju informacija o sigurnosti, povratku izgubljenih podataka, poslovnom kontinuitetu i rešenjima za skladištenje podataka.

Detaljnije »

Avgust 27

CRI Internet provajder održaće promociju Google Apps servisa i predstavljanje daljih aktivnosti oko završetka tranzicije sa .yu na .rs domen, 27. Avgusta u 12 sati, u Galeriji O3ONE, na Andrićevom Vencu u Beogradu.

Detaljnije »

Oktobar 23Oktobar 24

Kongres srpskog ujedinjenja i Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Srbije su glavni nosioci US-Serbia IT Summit projekta u okviru koga će se 23. i 24. oktobra 2008. godine u Čikagu održati konferencija “IT Summit”. Osnovni cilj ovog projekta je uspostavljanje poslovne saradnje između američkih i srpskih firmi u oblasti IT-ja.

Detaljnije »

Oktobar 5Oktobar 8

Bugarski Institut za menadžment i tehnologiju u saradnji sa Intelom, Berkli koledžom i kalifornijskim Univerzitetom, organizuje takmičenje mladih preduzetnika – Intel Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge u zemljama Centralne i Istočne Evrope, čije će se polufinale održati od 5. do 8. oktobra 2008. godine u Istanbulu. Rok za slanje biznis planova je 1. septembar, no za učesnike iz Srbije će najverovatnije biti produžen.

Detaljnije »

Septembar 11

U organizaciji kompanije IP WAY u četvrtak 11. septembra 2008. godine u prostorijama Saveza inženjera i tehničara Srbije će se održati konvencija “Projektovanje sistema IP mrežnog video nadzora”.

Detaljnije »

Avgust 8

U svetlu nedavnog razvoja dogadjaja (i kontroverzi) koji su pratili usvajanje “tehničkih uslova” za nadzor telekomunikacija od strane RATEL-a, Društvo za informatiku Srbije i Privredna komora Srbije (Udruženje informatičke delatnosti) organizuju okrugli sto sa temom nadzora nad elektronskim komunikacijama. Ovaj dogadjaj će se održati u 11 časova u prostorijama Privredne Komore Srbije (Terazije 23, 2 sprat, mala sala).

Detaljnije »

Septembar 24

SAP World Tour ‘08 se fokusira na nove ideje, nove strategije, nove poslovne mogućnosti i primenjivanje moći tehnologije. U organizaciji SAP West Balkans u Beogradu će se održati 24. septembra 2008. u Hyatt Regency hotelu u Beogradu.

Detaljnije »