Oktobar 15Oktobar 17

Društvo Srbije za odnose sa javnošću organizuje stručnu konferenciju na temu „Kreiranje imidža i upravljanje reputacijom“, koja će se održati u Subotici, od 15. do 17. oktobra 2009. godine. Učesnici konferencije će uz razmenu iskustva pokušati da pronađu rešenja za zajedničke probleme uz rad na afirmaciji svog znanja i zvanja, a planirana je i panel diskusija sa temom “Kako do bolje reputacije Srbije?” i predstavljanje pobednika konkursa “PRiznanje 09“.

Detaljnije »

Novembar 19Novembar 20

U Zagrebu će se 19. i 20. novembra 2009. održati Web Strategija 6- Ritam društvenih valova. Očekujte na Web::Strategiji  edukaciju o internet marketingu kroz društvene medije, druženje (networking, pronađite poslovne partnere, zabavna igra), panel raspravu, dodelu Zlatne nagrade Web::Strategije,  zabavne društvene igre i društvenu marketing radionicu. Detaljnije »

Novembar 3

OracleKompanija Oracle organizuje 3. novembra 2009. godine u Beogradu (hotel Zira) konferenciju Oracle Day 2009 na kojoj će učesnici imati priliku da prisustvuju prezentacijama i sastancima namenjenim različitim industrijama.  Prezentacije će obuhvatiti ključne potrebe korisnika i savremenog poslovanja, sa fokusom na najnovije tehnologije i verzije Oracle proizvoda i rešenja. Učešće na ovoj konferenciji je besplatno.

Detaljnije »

Oktobar 7
Oktobar 9

Početkom oktobra se održava konferencija JavaBLEND o Java tehnologijama u Ljubljani i Beogradu koja je namenjena ljudima koji se bave razvojem softvera korišćenjem Java tehnologija. Ako vam reči WebBeans, OpenRemote, Drools i SpringAOP spadaju u opis posla ili interesovanja, ova konferencija u organizaciji firmi Parsek i Housing (Slovenija) i Parsek i ITeam (Srbija) zvuči kao mesto gde ima smisla biti 7. (Ljubljana), odnosno 9. (Beograd) oktobra 2009. godine.

Detaljnije »

U Privrednoj komori Srbije danas je održana  prezentacija publikacije Upotreba informaciono – komunikacionih tehnologija u Republici Srbiji, 2009. Prezentaciju je održao direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović.

Detaljnije »

Oktobar 1Oktobar 4

B-link (beogradski festival novih komunikacija) održaće se od 1. do 4. oktobra 2009. u galeriji O3ONE u Beogradu. Četvrtu godinu za redom festival osvetljava savremene fenomene web okruženja. Poznate forme umetničkog izraza, dizajna i web poslovanja, ovde se prikazuju u novim i unapređenim konfiguracijama.

Detaljnije »

Oktobar 8Oktobar 9

Java2Days konferencija o Java tehnologijama se održava 8. i 9. oktobra 2009. godine u Inter Expo Centru u Sofiji (Bugarska) u organizaciji firme Insight_technologies i bugarske nacionalne akademije za razvoj softvera. Očekivanih 600 učesnika ove konferencije će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima u razvoju softvera korišćenjem Jave, kao i da razmene iskustva sa predavačima i učesnicima tokom Q&A sesija.

Detaljnije »

Oktobar 22

U Zagrebu će se 22. oktobra 2009.  održati Ekobit DevArena 2009. Konferencija je namenjena razvojnim inženjerima i vođama razvojnih timova na Windows platformama i svima kojima je tehnologija važan faktor u donošenju odluka.

Detaljnije »

Oktobar 2Oktobar 3

Pod pokroviteljstvom Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske i Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske u Banjaluci će se od 2. do 3. oktobra 2009. godine održati I naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje. U sklopu ovog skupa će se održati i jednodnevni seminar Unapređenje nastave u obrazovnim ustanovama uz pomoć IKT-a.

Detaljnije »

Oktobar 9

U Hotelu Continental u Beogradu 9. oktobra 2009. godine će se održati 3. regionalna konferencija Digitalna pismenost – uslov i obaveza koju organizuju: SDI – Slovenija, HIZ – Hrvatska, ECDL – BIH i JISA – Srbija. Sposobnost koriscenja računara danas postaje uslov poslovanja a time i života firmi, društva i pojedinaca. Digitalni svet tako postaje i stalna obaveza dodatnog učenja, te se ovom problemu iz dana u dan posvećuje sve veća pažnja.

Detaljnije »

Septembar 19

Dan slobodnog softvera (Software Freedom Day) je manifestacija koja se održava svake godine, treće subote meseca septembra. Ove godine je to 19. septembar, kada će širom sveta biti organizovani događaji kojima se promoviše slobodni softver i softver otvorenog koda. Ovi događaju imaju edukativnu svrhu, sa ciljem promocije korišćenja ovakvog softvera, a posebna pažnja se posvećuje i druženju i povezivanju ljudi koji prisustvuju ovim događajima. Za sada je potvrđeno da će HULK (Hrvatska Udruga Linux Korisnika) u Zagrebu u KSET-u obeležiti ovaj dan, a prema nezvaničnim informacijama i grupa korisnika Linux-a iz Niša takođe planira okupljanje.

Detaljnije »

Oktobar 15Oktobar 17

U Skoplju se od 15. do 17. oktobra 2009. godine na New York Univerzitetu u Skoplju održava tradicionalna konferencija Glocal, ovoga puta pod sloganom „Inside Social Media”. Osnovna tema ovogodišnje konferencije je uticaj društvenih mreža na razne nivoe današnjeg društva i pokušaj da se taj uticaj na neki način objasni. Konferencija je besplatna za sve učesnike. Detaljnije »

Novembar 15Novembar 17

Od 17. do 19. novembra u Sava Centru u Beogradu održaće se Sinergija 09.  Osnovne informacije o predavanjima su objavljene i prijava učesnika je već počela. Detaljnije »

Septembar 22

SAP kancelarija u Beogradu realizovaće u periodu od septembra do decembra 2009. godine četiri specijalizovane interaktivne radionice namenjene kompanijama i organizacijama iz različitih industrijskih grupacija. One će biti fokusirane na konkretne prezentacije rešenja iz SAP portfolija, na uspešne priče koje će ispričati predstavnici kompanija iz Srbije koje već koriste SAP rešenja u poslovanju, kao i na demonstraciju mogućnosti i prednosti koje se ostvaruju primenom poslovnih rešenja kompanije SAP. Prva radionica namenjena zaposlenima u javnom sektoru će se održati 22. septembra 2009. godine.

Detaljnije »

Septembar 16Septembar 18

Od 16. do 18. septembra 2009. godine na ostrvu Hvar (Hrvatska) u hotelu Amfora održaće se IBM Forum 2009. Ovaj tradicionalni susret firme IBM, njenih partnera i korisnika će i ove godine predstaviti trendove u IT industriji, načine i alate za povećanje efikasnosti i smanjivanje troškova poslovanja.

Detaljnije »

U Nišu je od 3. do 5. septembra održan festival Interneta E-Tvrdjava. U okviru ovog festivala pored brojnih radionica (dizajnerske, Joomla,Ubuntu, filmske, muzičke) mesto je našao i regionalni skup blogera – BlogOpen koji se posle Novog Sada, Pančeva i Bora preselio u Niš.

Detaljnije »

Oktobar 12

Kompanija Pavlovic Consulting organizuje treći međunarodni INTEL software Seminar, koji će se održati 12. oktobra 2009. godine u Beogradu pod nazivom: „Optimize your .NET and JAVA applications by using INTEL software development tools. Seminar će voditi INTEL-ovi razvojni inženjeri iz Nemačke i g.din Zoran Pavlović, predsednik kompanije Pavlovic Consulting. Tema seminara je kako pomoću INTEL-ovih softverskih alata optimizovati i ubrzati softverske programe pisane u Microsoft .NET i Java okruženju.

Detaljnije »

Drugi dan BlogOpena 09 se potpuno neplanirano preselio iz rovova i šatora Niške tvrđave u salu NKC-a (Niški kulturni centar). Razlog je izuzetno jak vetar koji je pretio da počupa šatore u kojima su predavanja trebala da se održe. Novi prostor je bio više nego pristojna alternativa, te je poslednji dan BlogOpena 09 krenuo skoro na vreme i bez tehničkih problema.

Detaljnije »

BlogOpenDrugi dan E-Tvrđave je prošao u znaku BlogOpena, što se manifestovalo na više načina. Blogeri, pretežno iz Bora, Novog Sada i Beograda, uz podršku lokalaca iz Niša su primećeni u rovovima tvrđave kako se međusobno prepoznaju prema nickovima i avatarima na Tviteru, Fejsu ili Gravataru. Tolika količina pozitivne energije je uticala i na samu organizaciju kompletnog događaja, pa su predavanja i radionice kasnili samo sat vremena (osetan pomak u odnosu na prethodni dan, i dobra uvertira za naredni) koje su blogeri i budući blogeri prekratili ispijanjem osvežavajućih napitaka.

Detaljnije »

E-tvrdjava NišNaša prva E-Tvrđava i naš prvi BlogOpen (doduše, BlogOpen tek sutra) – stvarno nismo znali šta da očekujemo, te smo se u Nišu pojavili bez neke posebne pripreme, i bez preteranih očekivanja. Negujući tradiciju dolaska na mesto zbivanja dan pre zvaničnog početka programa, već juče smo se upoznali sa Niškom tvrđavom i iskoristili priliku za viđenje sa dragim nam prijateljima.

Detaljnije »

Septembar 10

MobilityDay 2009 konferencija održati će se 10. septembra 2009. godine u hotelu Antunović u Zagrebu. Centralna tema ovogodišnje Mobility Day 2009 konferencije je operativni sistem Windows Mobile 6.5 i noviteti vezani uz njega, kako sa korisničke, tako i sa programerske i infrastrukturne strane.

Detaljnije »

Septembar 27Oktobar 3

16. festival informatičkih dostignuća – INFOFEST će se održati od 27. septembra do 3. oktobra 2009. godine u Budvi, pod sloganom “Kriza? Baš zato!”, a u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo Crne Gore i konsultantske kompanije „Biznis Link” iz Beograda. Ovaj skup uživa status manifestacije od državnog značaja u Crnoj Gori, te se očekuje da se na njemu okupe stručnjaci i kompanije iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija koje će predstaviti projekte na kojima su radili tokom poslednjih godinu dana.

Detaljnije »

Septembar 25Septembar 27

Regional workshop “E-Learning in Balkan Academic Institutions: Barriers, Challenges and Opportunities” (Regionalna radionica “Elektronsko učenje u balkanskim akademskim institucijama: barijere, izazovi i mogućnosti”), održaće se u Niškoj Banji (hotel Ozren), u periodu od 25. do 27. septembra 2009. godine u organizaciji Visoke škole primenjenih strukovnih studija iz Vranja, a pod pokroviteljstvom Centralne evropske inicijative.

Detaljnije »

Septembar 15Septembar 18

Arhiv Info 2009Četvrti stručni skup AHIV INFO 2009 će se održati od 15. do 18. septembra 2009. godine na Zlatiboru (hotel Vis) u organizaciji Udruženja korisnika arhivskih tehnologija. Ovogodišnja tema skupa je “Primena informatičkih tehnologija u oblasti arhiviranja i upravljanja dokumentima i podacima – aktuelni trendovi“.

Detaljnije »

Septembar 4Septembar 5

BlogOpenRegionalni skup blogera nakon Pančeva, Novog Sada i Bora, dolazi u Niš. Ove godine #BlogOpen će biti održan 4. i 5. septembra u okviru Internet festivala E-TVRDJAVA. Očekuje se prisustvo preko 100 ljubitelja blogovanja sa Balkana, koji će moći da čuju i vide najpoznatije i najuticajnije regionalne blogere kao predavače. Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »