Firma Softnet organizuje besplatni seminar “Telekomunikaciona rešenja u mrežama poslovnih korisnika” koji će se održati 15. oktobra 2010. godine u hotelu Holiday Inn na Novom Beogradu. Seminar ima za cilj da promoviše razmenu iskustava i širenje najboljih praksi među menadžerima IT sektora.

Detaljnije »

Ovogodišnja CARNetova korisnička konferencija pod nazivom „Novi izazovi“ održaće se od 15. do 17. novembra 2010. godine na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Tokom ove tradicionalne konferencije, biće održani i Webfestival 2010 – takmičenje autora web sadržaja, i Skockajte web 2010 – takmičenje za izbor najboljeg školskog sajta izrađenog u CARNetovom CMS sistemu.

Detaljnije »

Pod pokroviteljstvom Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske u Banjaluci će se na Panevropskom univerzitetu APEIRON 1. i 2. oktobra 2010. godine održati II međunarodni naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje – ITeO.

Detaljnije »

Sastanak INETA user grupe će biti u petak 24. septembra 2010. godine sa početkom  u 17h u prostorijama ETF-a u Banjaluci – sala 101 . Planiraju se dva predavanja koja će održati Dragan Panjkov.

Detaljnije »

Samsung “konvoj” će od 21. do 29. septembra 2010. godine boraviti u Srbiji i posetiti Niš, Beograd i Novi Sad. Ideja je da se što više ljudi upozna sa proizvodima ove kompanije, koji će moći da se detaljno pregledaju i isprobaju na trgovima ova tri grada. Najavljena je široka lepeza proizvoda (od PC komponenti i fotoaparata do bele tehnike), a izgleda da će u fokusu biti 3D televizori i uređaji koje pokreće Android OS.

Detaljnije »

ABC SrbijaABC Srbija organizuje seminar na temu uticaja interneta na evoluciju vesti i samih medija, 23. septembra 2010. godine u hotelu Continental u Beogradu, uz prisustvo preko 200 slušalaca. Ključni predavač će biti Steve Herrmann, direktor BBC Online News, a prezentacije će održati i sedam renomiranih predavača sa srpske online medijske scene. Obezbeđen je direktan prenos seminara na www.live-e.tv.

Detaljnije »

IAN – Međunarodna mreža pomoći u partnerstvu sa organizacijom civilnog društva Esplai iz Španije u okviru projekta Klikni ka Evropi organizuje radionicu e-Inkluzija ranjivih grupa, koja će se održati 29. i 30. septembra 2010. godine u Beogradu, u Institutu Servantes. Cilj ovog projekta je (između ostalog) stvaranje neformalne mreže organizacija, institucija i kompanija koje kao deo svoje misije imaju podizanje nivoa digitalne pismenosti i e-inkluzije u Srbiji.

Detaljnije »

U četvrtak 16. septembra 2010. godine u Colonial Sun- u otvoren je treći po redu Web Fest. Festival koji je posvećen izboru najboljeg regionalnog web sajta ili web projekta trajaće do 18. novembra. Web Fest 2010 pored takmičenja upotpunjuje panel diskusija o regionalnom Internetu i budućnosti online komunikacija.

Update: Informacije o panelu o sadašnjosti i budućnosti Interneta u regionu.

Detaljnije »

Kompanija MFC, u saradnji sa Euro IT Forumom i Udruženjem e-Razvoj, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije, organizuje prvu Konferenciju “eTALK: Elektronsko poslovanje u Srbiji sa aspekta zakona i prakse” od 13. do 15. oktobra 2010. godine, u Subotici, u hotelu „Patria“. Program konferencije odvijaće se kroz stručna predavanja, okrugle stolove i radionice koje će omogućiti interakciju i razmenu iskustava IT javnosti i povezivanje IT zakona i prakse.

Detaljnije »

Blogeri studentima je serijal predavanja namenjen svim studentima koji žele da iz prve ruke čuju iskustva i praktične savete od poznatih domaćih blogera. Predavanja će, pod sloganom “Open source pristup znanju”, u ovom semestru biti posvećena temama iz oblasti web-a, baza podataka, online biznisa kao i proaktivnog načina studiranja.  Projekat će trajati tokom čitavog prvog semestra školske 2010/11 godine i svake nedelje će biti organizovano po jedno predavanje. Važno je napomenuti da će sva predavanja biti potpuno besplatna i u duhu samog pojma bloga, kao ideje besplatnog deljenja znanja.

Detaljnije »

ComingNa šestoj po redu Coming-ovoj IT konferenciji pod nazivom “Cloud Computing koncept, servisi, infrastruktura i rešenja” biće prezentovana savremena i ekonomična IT dostignuća.  Konferencija će biti održana u utorak, 28. septembra 2010. godine u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, sa početkom u 9:00 časova, a od 27. septembra do 1. oktobra će se održati i Tehnološki dani, na kojima će se u praksi prikazati i demonstrirati tehnologije, rešenja i uređaji koji su tema konferencije.

Detaljnije »

U organizaciji DevProTalk foruma ove subote od 10 časova se okupljamo na Adi Ciganliji kod restorana Oaza i analiziramo stanje Interneta u zemlji i u svetu te donosimo odgovarajuće odluke kako bi integritet i kvalitet istog ostao na nivou (roštilj i pivo čisto usput).

Skup je odobrio i blagosiljao Stiven Hoking lično ispred Veća Starešina Interneta, a glasine da će biti donet i sam Internet su razlog više da ne propustite ovaj uzvišeni skup.

(Dakle dodjite da se ispričamo i uživamo u druženju na otvorenom dok još nije krenula ful jesenzima.:)

Detaljnije »

Pavlovic consultingKompanija “Pavlovic Consulting d.o.o.” organizuje seminar namenjen INTEL-ovim softverskim alatima 7. oktobra 2010. godine u Beogradu, u Sava centru. Naziv seminara, koji će voditi Intelovi razvojni inženjeri iz Nemačke i Rusije  je “Write better parallel applications with the help of intel parallel studio“, a tema je paralelno programiranje – prednosti i način prebacivanja serijski napisanih aplikacija na paralelno programiranje.

Detaljnije »

Firme Mobendo Citus organizuju MobilityDay 2010 konferenciju 23. septembra 2010. godine u Zagrebu. Konferencija je namenjena donosiocima odluka i IT profesionalcima koji se bave poslovnim i tehnološkim aspektima mobilnih rešenja, a centralna tema ovogodišnje konferencije će biti Windows Phone 7.

Detaljnije »

Danas su u beogradskoj kancelariji Microsofta novinari imali priliku da se upoznaju sa novostima vezanim za ovogodišnju Sinergiju i da sa predstavnicima organizacionog tima razgovaraju o sve konkretnijim planovima za sadržaj ovog događaja. Meni lično najzanimljivije zvuči predstavljanje Windows phone 7 OS-a (nadam se i konkretnih telefona), kao i takmičenje u hakovanju – Hack the Gate.

Detaljnije »

VMware VForum 2010Kompanija Arrow ECS organizuje VMware VForum 2010 8. septembra 2010. godine u Beogradu, u hotelu Continental. Tokom ovog događaja imaćete priliku da saznate novosti iz sveta virtualizacijskih tehnologija i infrastrukturalnih rešenja, od VMware stručnjaka, kao i od kompanija korisnika usluga i rešenja  – od desktop računara do data centra.

Detaljnije »

NOSQL Summer u Beogradu, u vidu dva skupa – 28. avgusta 2010. godine i 5. septembra 2010. godine u prostorijama Beogradskog ogranka Vast.com – Trg Nikole Pašića 9. Skupove organizuje Software Scalability | Belgrade group, a ideja je da se na ovim skupovima diskutuje o radovima koji se tiču implementacije modernih skalabilnih softverskih infrastruktura.

Detaljnije »

Arhiv Info 2010Peti stručni skup ARHIV INFO 2010 održaće se pod nazivom “Primena informatičkih tehnologija u oblasti arhiviranja i upravljanja dokumentima i podacima – aktuelni trendovi“, u organizaciji Udruženja korisnika arhivskih tehnologija ARHIV INFO. Termin održavanja skupa je od 14. do 17. septembra 2010. godine, a lokacija je Hotel “Omorika” na Tari.

Detaljnije »

Infofest je tradicionalna manifestacija koja se ove godine organizuje u Budvi, od 26. septembra do 2. oktobra 2010. godine. Organizator je konsultantska kompanija Biznis Link, a nosilac manifestacije Vlada Crne Gore. Budući da se događaj najavljuje kao manifestacija Festival informatičkih dostignuća, učesnici će imati priliku da čuju najnovije rezultate u razvoju i primeni IKT-a – ili da uživaju na plaži 🙂

Detaljnije »

ComTrade i ove godine organizuje edukativno-poslovnu manifestaciju Fabrika Znanja, koja će od 7. do 10. septembra 2010. godine biti održana u ComTrade Technology Centru na Novom Beogradu. Tokom ovog skupa, javnosti će biti predstavljena poslovna IT rešenja za različite industrije i njihov značaj za efikasnije i ekonomičnije poslovanje, uz brojne primere iz prakse.

Detaljnije »

E-tvrdjava 2010E-Tvrdjava je još jedan super letnji događaj koji se već tradicionalno organizuje u Nišu, od 31. avgusta do 4. septembra 2010. godine, u rovovima niške tvrđave. Ključne reči su Internet, film, muzika i umetnost, a na osnovu prošlogodišnjeg iskustva iz prve ruke možemo preporučiti par dana odmora i super provoda na jugu Srbije.

Detaljnije »

Četvrta Combis konferencija u organiaciji istoimene firme će se održati od 16. do 17. septembra 2010. godine u Novom Vinodolskom. Na ovoj ICT konferenciji organizatori će obezbediti podjednaku zastupljenost svih segmenata ICT poslovanja, od aplikacija preko usluga i IT infrastrukture pa do komunikacijske tehnologije. Glavna tema ove godine je ‘Istraživanje. Inovacije. ICT., a cilj je učesnicima predstaviti različite načine na koje ICT rešenja i usluge mogu podstaći inovativnost kao snažnog pokretača napretka i razvoja.

Detaljnije »

KONFERENCIJA JE OTKAZANA.

U Zagrebu će se 28. i 29. septembra održati Web Market konferencija o internet trgovini i internet poslovanju. Ove godine će konferencija imati regionalni karakter. Detaljnije »