Oktobar 16

Radionica „Izazovi saradnje u oblasti istrazivanja IKT-a između Evropske unije i Srbije“ biće održana 16. oktobra 2008. u prostorijama Privredne komore Srbije, a na njoj će biti predstavljen Nacrt novog radnog programa za IKT za period 2009-2010 (ICT Work Programme 2009-2010).

Detaljnije »

Novembar 29Decembar 1

Deveti Sajam Kratke elektronske formeSajam kratke elektronske forme (KEF) biće održan krajem jeseni u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji. Tema devetog KEF-a je “Štek” (ko, šta, gde, kako i zašto krije ili čuva?). KEF je izložba radova elektronske umetnosti koji traju ili mogu biti konzumirani u vremenu do 30 sekundi. Zainteresovani za učešće, proizvođači i konzumenti medijske kulture, mogu se prijaviti i poslati svoje odgovore na temu do 15. novembra.

Detaljnije »

Oktobar 1Oktobar 5

 Treći Beogradski festival novih komunikacija koji će biti odražan u O3one-u, od 1-5. oktobra, baviće se, kao i prethodnih godina, aktulenim temama i dostignućima iz oblasti novih komunikacija.

Detaljnije »

Septembar 25Septembar 27

Na Filološkom fakultetu u Beogradu od 25. do 27. septembra biće održana Međunarodna naučna konferencija “Elektronska biblioteka”. Jedan od gostiju skupa biće Rob Dejvis iz Velike Britanije, koji će učesnicima konferencije predstaviti projekat “Evropska digitalna biblioteka” navodi se u saopštenju Biblioteke grada Beograda.
Detaljnije »

Novembar 11Novembar 12

Osmi put zaredom kompanija Cisco, svetski lider u proizvodnji mrežnih rešenja,  organizuje konferenciju CISCO EXPO u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, 11. i 12. novembra 2008. godine. Pod sloganom „Innovate. Experience. Network” na konferenciji će biti predstavljene najnovije Cisco tehnologije i rešenja, a akcenat će biti na videu i kolaboraciji, uz brojna predavanja i propratne sadržaje.

Detaljnije »

Oktobar 28

Konferencija TMT.Ventures’08 održaće se 28. oktobra u Zagrebu. TMT Executive seminari su prilika da se preduzetnici i kompanije koje pokreću nove poslove u oblasti IT-ja sretnu sa investitorima koji žele da ulažu u inovativne i profitabilne projekte u regionu centralne i istočne Evrope.

Detaljnije »

Septembar 19

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata poziva studente završnih godina i diplomce Elektrotehničkog, Prirodno – matematičkog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu da se prijave za posetu kompaniji “Microsoft Software d.o.o.”

Detaljnije »

Novembar 25Novembar 27

U Sava centru u Beogradu od 25. do 27. novembra održaće se po šesnaesti put Telekomunikacioni forum TELFOR, domaći i regionalni godišnji skup stručnjaka koji rade u oblastima telekomunikacija i informacionih tehnologija. TELFOR je forum u okviru koga se razmatraju sva relevantna pitanja telekomunikacija: tehnička, razvojna, regulatorna i ekonomska, pitanja proizvodnje opreme, usluga, servisa i funkcionisanja sistema.

Detaljnije »

Septembar 21Septembar 23

Najmoćniji lideri u oblasti tehnologije i biznisa iz jugoistočne Evrope naći će se od 21. do 23. septembra na Ohridu, kako bi razmenili ideje i praktične politike za uticaj na razvoj informaciono – komunikacionih tehnologija u ovom regionu.

Detaljnije »

Septembar 9

Fujitsu Siemens Computers, u saradnji sa VMware-om i NetApp-om, 9. septembra 2008. u Hotelu IN organizuju VMware & NetApp Roadshow 2008.

Detaljnije »

Septembar 8Septembar 9

Program za uporedno medijsko pravo i politiku Univerziteta u Oksfordu u ponedeljak 8. septembra u 09:00 časova na Fakultetu političkih nauka u Beogradu (Jove Ilića 165, sala 3) organizuje međunarodnu konferenciju “Regulisanje slobode izražavanja na Internetu”.

Detaljnije »

Oktobar 16Oktobar 18

U organizaciji firme hiCAD u hotelu Norcev na Iriškom vencu od 16. do 18. oktobra 2008. će biti održani 12. susret korisnika ArchiCAD-a – ArchiCAD 08 aCADemy. Predavači iz zemlje i inostranstva, gomila radionica, kao i Mac showcase obećavaju da će i ove godine biti strašno zanimljivo!

Detaljnije »

Septembar 18

U četvrtak, 18.septembra u hotelu Šumadija u Beogradu biće održana Godišnja konferencija korisnika Primavera softvera 2008, koju organizuje Centar za upravljanje projektima – CPM. Ova konferencija ima za cilj povezivanje svih koji se u našem regionu bave upravljanjem projektima, ili žele da postanu šampioni u ovoj oblasti.

Detaljnije »

Septembar 6Septembar 7

Na Beogradskom sajmu, 6. i 7.septembra u Hali 2 svi zainteresovani moćiće besplatno da prate nacionalni final World Cyber Games turnira. Radi se o kvalifikacijama za internacionalnu cyber olimpijadu i najveći svetski festival kompjuterskih igrica, koji će se održati u novembru u Kelnu.

Detaljnije »

Septembar 12

Nobelovac, Džerom Fridman, sa Masačusetskog instituta za tehnologiju, održaće predavanje u okviru proslave 200 godina Univerziteta u Beogradu, u Sava Centru, 12. septembra. Ovo predavanje, na temu “Novi pogledi o strukturi univerzuma”, jedno je u nizu predavanja o razvoju elektrotehnike i računarstva, koja će takođe držati i profesori iz Japana, Slovenije, Španije, kao i član Instituta elektro i elektronskih inžinjera (IEEE), Mateo Valero.

Detaljnije »

Septembar 4

Društvo za informatiku Srbije i Privredna komora Srbije u četvrtak, 4. septembra 2008. u 11h organizuju okrugli sto na temu “Šta nudi i šta nedostaje u predlogu zakona o zaštiti podataka o ličnosti?“.

Detaljnije »

Septembar 25

Konferencija kompanije IDC o globalnim rešenjima za maloprodaju u centralnoj i istočnoj Evropi 2008. usmerena je na najnoviju strategiju i razvoj tehnologije zahvaljujući kojima se menja budućnost maloprodaje u Bugarskoj, Grčkoj, Rumuniji, Srbiji i Poljskoj. Na konferenciji, 25. septembra u Hotelu Hyatt u Beogradu, biće prikazani najnoviji proizvodi i informatička rešenja, “smart” kartice, načini plaćanja, proizvodi tipa “RFID” i zaštitne aplikacije.

Detaljnije »

Septembar 23

IDC Security, Storage and Business Continuity 2008IDC već šest godina za redom organizuje Storage i IT Security konferencije u srednjoj i istočnoj Evropi. Po prvi put u Sarajevu, 23. septembra, IDC će održati konferenciju posvećenu IT sigurnosti i skladištenju podataka, i pružiti edukaciju lokalnim kompanijama o najnovijim tehnologijama za zaštitu sistema i preduzeća. Ove godine organizatori će kombinovati dve glavne teme – sigurnost podataka i skladištenje podataka, kroz sedam ključnih mesta kako bi se osvrnuli na potrebe lokalnih korisnika u traženju informacija o sigurnosti, povratku izgubljenih podataka, poslovnom kontinuitetu i rešenjima za skladištenje podataka.

Detaljnije »

Septembar 11

U organizaciji kompanije IP WAY u četvrtak 11. septembra 2008. godine u prostorijama Saveza inženjera i tehničara Srbije će se održati konvencija “Projektovanje sistema IP mrežnog video nadzora”.

Detaljnije »

Septembar 24

SAP World Tour ‘08 se fokusira na nove ideje, nove strategije, nove poslovne mogućnosti i primenjivanje moći tehnologije. U organizaciji SAP West Balkans u Beogradu će se održati 24. septembra 2008. u Hyatt Regency hotelu u Beogradu.

Detaljnije »

Septembar 4Septembar 6

E-tvrdjava će se održati na prostoru Niške tvrdjave sa ciljem da se tokom tri dana dešavanja gradjani animiraju da koriste Internet ali i podstaknu privredni subjekti da iskoriste prednosti Mreže za unapredjenje poslovanja. Poseban akcenat će se staviti na rešenja otvorenog koda i organizacije koje se njima bave. Trećeg dana E-tvrdjave se planira velika žurka sa poznatim domaćim DJjevima.

Detaljnije »

Septembar 25Septembar 26

Deveta evropska konferencija E COM – LINE 2008 odžaće se u Bukureštu 25. i 26. septembra a baviće se temom razvoja različitih elektronskih aktivnosti kao što su: e-biznis, e-trgovina, e-upravljanje, e-obrazovanje, e-zdravlje, inkluzija, e-bankarstvo, e-demokratija, i njihovim uticajem u ekonomskoj i socijalnoj sredini.

Detaljnije »

Septembar 7Septembar 10

WCC 2008U organizaciji IFIP (International Federation for Information Processing)  u Milanu od 7-10. septembra 2008, u MIC (Milano Convention Centre) održaće se 20th World Computer Congress (WCC 2008). Očekuje se da će to biti najznačajniji kongres održan u Italiji koji će se baviti naukom, informacionim i komunikacionim tehnologijama.

Detaljnije »

Septembar 28Oktobar 4

Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST održaće se po 15 put, u Budvi, u poslednjoj nedelji septembra.   Ovaj festival već 15 godina privlači vodeće svetske i regionalne ICT kompanije, renomirane međunarodne eksperte, autore najboljih stručnih radova i ključne korisnike IC tehnologija. Međunarodna asocijacija FERAM je još 1998. godine, svrstala INFOFEST na listu “Deset najznačajnijih ICT skupova u zemljama Mediterana”.

Detaljnije »

Septembar 17Septembar 19

Primena IT-a u arhiviranju i upravljanju dokumentima i podacima

Treći stručni skup pod nazivom „Primena informatičkih tehnologija u oblasti arhiviranja i upravljanja dokumentima i podacima“ održaće se na Zlatiboru od 17. do 19. septembra 2008. Teme ovogodišnjeg skupa su: sistemi arhiviranja, sistemi za upravljanje sa dokumentima i trendovi u njihovom razvoju, e-arhive, pristup infomacijama, sigurnost sistema i informacija, zakonodavstvo, standardizacija…
Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »