Poslednje predavanje drugog dana biZbuZZ konferencije održao je Aleksandar Georgijević koji je u Telekomu vodio projekat razvoja Belih i Žutih strana. On je pričao o upravljanje projektima u oblastima IT-ja i tipičnim problemima za našu struku.

Detaljnije »

Poslednje predavanje na biZbuZZ 2009 konferenciji održao je Predrag Kolaković, koji je pričao o avanturi razvoja web servisa na primeru InternetID.biz – servisa za jednostavno kreiranje sajtova za mala preduzeća.

Detaljnije »

Novi servis za oglašivače i medije – popbox.rs treba zvanično da bude pušten do 1. decembra, a Vukašin Brnjada i Aleksandar Čović su predstavili njegov koncept i prikazali kako da pomoću ovog sistema zaradite, odnosno potrošite novac.

Detaljnije »

Predavanje o marketingu društvenih medija je održala Barbara Gligorijević, doktorant na  Queensland University of Technology. Ovo nešto duže predavanje je poslužilo kao dobra prilika da se neke od stvari koje su pominjane tokom prva dva dana biZbuZZ-a ponove, i sistematizuju.

Detaljnije »

Poslednji dan biZbuZZ-a, nakon lude noći desetkovana publika u 10h u sali gde predavanje o Elektronskom dnevniku drži Miloš Jovanović. On je učenik 4. razreda srednje škole, koji je vodio tim koji je razvio i implementirao LAMP sistem za vođenje evidencije o učenicima, njihovim ocenama i izostancima – elektronski dnevik.

Detaljnije »

Milica Sekulić je tokom svog predavanja o upotrebi fotografije na sajtu skrenula pažnju na način na koji se fotografije danas koriste na Internetu, kao i na načine na koji se do tih slika dolazi. Činjenica je da je razvoj tehnologije doveo do veće upotrebe fotografija, koja je rezultovala većom dizajnerskom slobodom.

Detaljnije »

Najbolje predavanje drugog dana biZbuZZ-a (a vrlo verovatno i kompletne konferencije) su održali Dragana Vukajlović i Istok Pavlović o viralnim kampanjama. Do ovog predavanja ovogodišnji biZbuZZ je imao fantastičnu priliku da mi u sećanju ostane kao odlično druženje po kafanama, i dobro poznate teme na predavanjima koje se povlače po raznim IT konferencijama širom zemlje.

Detaljnije »

Aleks Čović iz kompanije Fortumo predstavio je koncept mikro uplata kao jednu od opcija za finansiranje sajtova, sa posebnim pogledom na uplate uspomoć mobilnog telefona. Svetska ekonomska kriza izazvala je početkom 2009. godine prvi pad oglašavanja na sajtovima u poslednjih 8 godina. Primetan pad zarade i trošenja na oglašavanje, po Aleksu Čoviću, vraća micropayment kao opciju finansiranja.

Detaljnije »

Ivan Minić, poznat kao osnivač Burek foruma, je predstavio igru ConQUIZtador koja je postigla visok nivo popularnosti u Srbiji. Predavanje se svelo na priču o tome kako je tekao razvoj ove igre, kakva su pitanja i kako funkcioniše, koja bi verovatno bila interesantno fanovima igre ili kvizova uopšte.

Detaljnije »

Prvo predavanje drugog dana biZbuZZ-a je održao Veroljub Zmijanac, koje je najavljeno sa naslovom “Menadžment trening“. Ispostavilo se da je Veroljubovo predavanje bilo mnogo zanimljivije, budući da ga je prava tema, opisana u podnaslovu “Kako da ne budete debeli sa krivom kičmom” izdvojio iz klasičnih društvene-mreže-kako-da-zaradim-na-netu-twitter-je-super predavanja.

Detaljnije »

Zaista kul nazvano predavanje Nebojše Radovića je podelilo titulu najboljeg predavanja prvog dana biZbuZZa sa izlaganjem Gage Djermanović. Verovatno niko nije bio iznenadjen generalnom temom – Real Time Web slaš društveni aspekat Interneta, njihov uticaj i način na koji menjaju komunikaciju, no predavanje je bilo potpuni win i na veoma interesantan način obradilo glavne tačke obimne teme uz ilustraciju odgovarajućim primerima. Update: u tekstu je embedovano i celo predavanje koje je snimio i objavio Blogowski.

Detaljnije »

Jelena Jovanović iz E-targeta govorila je danas na biZbuZZ konferenciji o servisima za komunikaciju građana sa vladom i aplikacijama koje olakšavaju život i omogućavaju građanima da prate na koji način se troši njihov novac i direktno utiču na upravu. Jelena je predstavila nekoliko aktuelnih i  zanimljivih primera sajtova ovog tipa, uglavnom poreklom iz Amerike, čija je vlada predvodnik u razvoju servisa i brizi o komunikaciji sa građanima.

Detaljnije »

Putovanja.info postoje već pet godina i najposećeniji su turistički portal u Srbiji a prezentacija je bila zasnovana na iskustvu Miloša Lalića, direktora firme, u vodjenju Putovanja. Solidnu prezentaciju na veoma interesantnu i bitnu temu završio je ekskluzivnom objavom da je Infostud kupio 60% Putovanja.info! Sjajan način da se generiše buzz.

Detaljnije »

Tradicija kvalitetnih predavanja Jelene Micikić je nastavljena i na ovom biZbuZZ-u, ovog puta sa temom “Društveni mediji u funkciji uspešnog poslovanja“. Da društveni mediji transformišu način uspostavljanja odnosa i poslovanja na Internetu je činjenica, a Jelena je iznela i nekoliko konkretnih primera korišćenja Twitter-a.

Detaljnije »

Nakon ručka je usledilo predavanje Dejana Bizingera o fenomenu društvenih mreža i njihovoj monetizaciji, koje je započelo prikazom zastupljenosti nekih od društvenih mreža širom sveta. Upčljiv je trend da Facebook napreduje, odnosno povećava broj korisnika, i to dobrim delom na račun MySpace-a, koji je poslednjih godinu dana u opadanju.

Detaljnije »

Dragana Đermanović, direktorica marketinga i komunikacija medijske grupe Vojvodina info otvorila je biZbuZZ09 odličnim predavanjem o onlajn reputaciji i upozorila da zanemarivanje komunikacije sa korisnicima može veoma skupo da košta pojedince i kompanije, ako redovno ne brinu o tome šta se o njima priča na internetu.

Detaljnije »

Oktobar 31

network security logoFirma Network Security Solutions organizuje jednodnevni kurs “Hands on Web Hacking31. oktobra 2009. godine koji je namenjen developerima zaduženim za razvoj web aplikacija i servisa. U toku obuke studenti će imati priliku da se upoznaju sa realnim situacijama prilikom testiranja bezbednosti web aplikacija i web servisa. Tematski pokriva metodologije, procese, alate i tehnike neophodne za uspešno obavljanje testiranja bezbednosti web aplikacija i servisa.

Detaljnije »

Oktobar 29

Klub studenata elektrotehnike i računarstva – KSET – u saradnji s Hrvatskom udrugom Linux korisnika – HULK – i Udrugom Ubuntu korisnika u Hrvatskoj organizuje u četvrtak 29. 10. 2009. godine sada već tradicionalni Linux InstallFest povodom izlaska najnovije verzije Ubuntu Linux distribucije – 9.10 Karmic Koala.

Detaljnije »

Novembar 8

Mozilla Srbija (srpska Mozilla zajednica) uz podršku Ubuntu Srbija zajednice 8. novembra 2009. godine organizuju proslavu petog rođendana Mozilla Firefox web browsera u Domu Omladine, u Beogradu. Organizatori najavljuju i nekoliko kratkih predavanja na temu slobodnog softvera u Srbiji, a šuška se i o nekim poklonima koje je Mozilla fondacija obezbedila za domaću zajednicu.

Detaljnije »

Oktobar 27Oktobar 28

ASIT (Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije Srbije) u saradnji sa Ministarstvom Unutrasnjih Poslova Republike Srbije, Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije, Narodnom bankom Srbije, Privrednom komorom Srbije i profesionalcima iz oblasti primene IT tehnologija u javnom i privatnom sektoru organizuju petu međunarodnu konferenciju i izložbu Smart E-Government 2009: Elektronski identitet i e-Government servisi 27. i 28. oktobra 2009. godine u Hotelu Continental u Beogradu. Na konferenciji će biti prikazana vodeća tehnička dostignuća u oblasti sistema elektronske uprave i sistema za zaštitu elektronskog identiteta.

Detaljnije »

Decembar 15Decembar 16
Decembar 22Decembar 24

Konsultantska kuća YU Build i USAID Projekat za razvoj konkurentnosti organizuju obuku “Upravljanje IT projektimaod 15. do 16. decembra (I deo) i od 22. do 24. decembra (II deo) 2009. godine u Beogradu. Obuka je namenjena ljudima koji vode (ili žele da vode) IT projekte, i pokriva teoretske i praktične aspekte veštine upravljanja IT projektima, kao i pripremu za polaganje PMI Project Management Professional (PMP) ispita.

Detaljnije »

Oktobar 28

U sredu 28. oktobra 2009. godine sa početkom u 10h, u učionici broj 1 Računarskog fakulteta, održaće se besplatan seminar na temu “Testiranje bezbednosti računarskih sistema“.

Detaljnije »

U Skoplju je od 15. do 17. oktobra 2009. godine organizovana treća internacionalna konferencija posvećena komunikacijama. Konferenciju je organizovao New York University iz Skoplja, a  ove godine je nosila naziv Glocal – Inside Social Media.

Detaljnije »

Za poslednji dan konferencije Glocal 2009 u Skoplju najavljena je nama najzanimljivija tema – biznis i društvene mreže, kao i Jelena Maksimović, sa veoma aktuelnom temom o nacionalizmu na Internetu. Situacija u sali je bila slična kao i juče, možda još dodatno pojačana sinoćnom svečanom večerom, te se sala delimično popunila tek oko podne.

Detaljnije »

Oktobar 20

U Splitu se na Fakultetu elektronike, mašinstva i brodogradnje 20. oktobra 2009. godine organizuje Microsoft Open Days 2009. Cilj ovog događaja je da se predstavi Microsoft, njegovi zaposleni i proizvodi studentima.

Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »