Ubuntu lokalna zajednica za Srbiju organizuje 13. oktobra 2011. godine sa početkom u 19 časova događaj u galeriji „Ozon“ u Beogradu, Andrićev venac 12. Osim očiglednog povoda – dočeka najnovijeg izdanja GNU Linux distribucije Ubuntu Oneiric Ocelot Ubuntu 11.10, na ovom skupu će se pojaviti i Poverenik za informacije Republike Srbije, Rodoljub Šabić, koji će učestvovati u programu.

Detaljnije »

Microsoft Hrvatska organizuje Advanced Technology Day 19. 10. 2011. godine u Zagrebu, na kojem će predavanje imati jedan od najpoznatijih svetskih IT stručnjaka i govornika – David Chappell. Konferencija je organizovana u dve paralelne grupe predavanja – Razvoj usluga u oblaku i Razvoj klijentskih aplikacija.

Detaljnije »

Extreme d.o.o.Firma Extreme, s namerom da približi savremene kompjuterske tehnologije poslovnim korisnicima, već više od godinu dana organizuje redovne besplatne softverske radionice. Ove radionice se održavaju u malim grupama, a ideja je da se otvore diskusije na temu mogućnosti primene savremenih tehnologija u svakodnevnom poslovanju, kao i na temu uticaja primene tehnologija na produktivnost, prodaju, troškove, pronalaženje novih klijenata i bezbednost podataka. Radionice će se u sezoni jesen 2011 održati od 11. oktobra do 7. decembra u Beogradu.

Detaljnije »

Balkanski fond za lokalne inicijative, u saradnji sa Fondom za otvoreno društvo organizuje 13. oktobra Bar Kamp u Rexu, sa idejom da okupi one koji se bave internetom, društvenim mrežama, informacionim tehnologijama, programiranjem, dizajnom i aktivizmom kako bi u razmenjivali znanja, umrežavali se i pronalazili partnere za realizaciju svojih ideja.

Detaljnije »

Web Strategija 12Još jedna Web::Strategija, 12. po redu je pred nama – od 10. do 12. novembra 2011. godine u Zagrebu (Hypo centar). Radni naziv ove konferencije je “Tajne marketinških agencija“, te je jasno da će prisutni moći da čuju razne mudrosti i uspešne primere iz svakodnevne marketinške prakse.

Detaljnije »

biZbuZZNaravno da se i ove godine u Nišu od 2. do 4. novembra 2011. godine organizuje biZbuZZ konferencija koja se tradicionalno fokusira na Internet poslovanje. Tema šeste po redu biZbuZZ konferencije će biti Mobilni sadržaj i poslovanje, lokacija je hotel “Tami Residence”, a tradicionalno se radujemo planiranim (i neplaniranim) vankonferencijskim aktivnostima.

Detaljnije »

OracleOracle dan u Sarajevu će se održati 20. oktobra 2011. godine u hotelu Europe. Događaj će biti kombinacija C-level, funkcionalnih i tehnoloških predavanja, a obezbeđen je i koktel koji će obezbediti networking za učesnike.

Detaljnije »

Drupal Balkan SummitPrvi Drupal Balkan Summit će se održati 8. i 9. oktobra 2011. godine u Novom Sadu, a organizuje ga lokalna zajednica Drupal ljubitelja u saradnji sa istomišljenicima iz regiona. Lokacija je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, kotizacija je 15€ (studenti ulaze za dž) i pored kul majice obezbeđuje i jedno pivo na žurci između dva konferencijska dana.

Detaljnije »

JobFair 11Sajam poslova „JobFair 11 – Kreiraj svoju budućnost!“ održaće se 7. i 8. novembra 2011. godine u Svečanoj sali Građevinskog fakulteta, sedmi put zaredom u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – Best Beograd (engl. BEST) i Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd (engl. EESTEC). Cilj ovog sajma je da studentima i diplomcima tehničko-tehnoloških fakulteta pomogne da dođu do željenog posla ili prilike za stručno usavršavanje, a kompanijama da ponudi kvalitetni kadar.

Detaljnije »

Vojvođanski IKT klasterVojvođanski IKT Klaster, Regionalna privredna komora Niš i Privredna komora Srbije organizuju okrugli sto “Budućnost IT industrije u Srbiji” u Svečanoj sali Fakultetta tehničkih nauka u Novom Sadu, 4. oktobra 2011. godine u 11h. U radu okruglog stola će učestvovati predstavnici resornih ministarstava, obrazovnih institucija i kompanija, a moderator okruglog stola će biti Milan Šolaja.

Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »