Predavanje Milana Ružića o Ulozi Internet medija u promociji prirodnih vrednosti Srbije je bilo pravo osveženje, imajući u vidu fantastične slike koje su prikazivane tokom prezentacije. Naravno, njegovo predavanje neće ostati upamćeno samo po tome, pošto je skrenuo pažnju na vrlo ozbiljne stvari – odnosno propuštanje da se naša prirodna baština prezentuje širom sveta putem Interneta.

Detaljnije »

Danas je Nenad Orlić na predavanju zanimljivog naziva – “Radite za klikere” najavio puštanje novog klik.rs Internet marketing servisa.

Detaljnije »

Razvoj servisa orijentisanih ka korisnicima mobilnih telefona je zastupao Srđan Dakić, koji je predstavio play2go – servis koji štedi vreme pružajući korisniku bitne informacije.

Detaljnije »

Jelena Mickić je dobila jutarnji termin poslednjeg dana biZbuZZ-a, i prisutnima kojih je bilo sve više i više kako je predavanje odmicalo, održala predavanje o kreiranju sadržaja za komercijalne sajtove.

Detaljnije »

Boris Krstović iz Spoonlabsa je održao prezentaciju o News 3.0 konceptu, koja je razmatrala nov način prezentovanja vesti namenjenih Internet publici.

Detaljnije »

Tatjana Lukić je već 10 godina u IT poslu, a poslednje 3 godine se bavi web analitikom – uspešno, ako je suditi po vanredno kvalitetnom predavanju koje je održala.
Detaljnije »

Prvo predavanje drugog dana biZbuZZ-a su održali Jelena Rakić i Vladimir Trkulja iz firme YU Build, koji su govorili o Upravljanju IT projektima. S obzirom da na ovo predavanje ne možemo dati objektivan komentar (hint), potrudićemo se da ukratko opišemo o čemu su Jelena i Vladimir govorili…

Detaljnije »

Jan Kobler, iz Poteza venture fonda, objasnio je drugog dana konferencije biZbuZZ kako razmišljaju venture kapitalisti i kako izgleda proces izbora preduzeća za sklapanje partnerstva. Upravo je koncept partnerstva i saradnje ključan u ovom vidu finansiranja IT projekata, i to je ono što venture fondove razlikuje od banaka.

Detaljnije »

Miloš Mileusnić vlasnik jednog od najposećenijih agregatora vesti, naslovi.net predstavio je u okviru drugog dana BizBuzz konferencije u Niskoj Banji način na koji je razvio svoj sajt. Ono što je na nas ostavilo utisak jeste činjenica da su Naslovi.net „one man show“. Miloš je naglasio važnost lične posvećenosti poslu, jer upravo takav stav dovodi do uspeha, a može da donese i profit.

Detaljnije »

Jednu od stručnijih prezentacija na ovogodišnjoj konferenciji bIZbuZZ održao je Nikola Mitić, menadžer projekata u Vast-u i specijalista za internet marketing, na temu “SEO i monetizacija“. Prema priznanjima ljudi iz publike, on je itekako imao šta da kaže i nauči prisutne kolege.

Detaljnije »

Ilija Studen, poznat domaćoj javnosti kao čovek koji je uspeo da proda svoje softversko rešenje za upravljanje projektima mnogim inostranim klijentima, održao je predavanje na temu “Šta smo naučili razvijajući i prodajući activeCollab?“.

Detaljnije »

Miloš Lalić, direktor sajta putovanja.info, kroz iskustvo svoga sajta sa korisnički generisanim sadržajima, predstavio je njihov značaj i načine za privlačenje i zadržavanje korisnika. „Kada ostavite komentar vi ćete se vratiti – uvek vas interesuje da li vam je neko nešto odgovorio i kakve su reakcije“, kaže Lalić.

Detaljnije »

Konferenciju je otvorila ministarka Jasna Matić izražavajući, izmedju ostalog, zadovoljstvo time da mladi više ne žele da postanu ‘pevačice ili pevači’ već preduzetnici. Ciljevi ministarstva su da javno mnjenje bolje prepozna značaj IKT, donošenje propisa i regulatornih okvira te unapredjenje tržišta telekomunikacija i dostupnosti širokopojasnog Interneta.

Detaljnije »

Vlastimir Čobrda, predstavnik oglašivačke mreže E target, održao je drugog dana konferencije BizBuzz, predavanje o ciljanim reklamama. Čobrda je predstavio E targetov sistem za kreiranje reklama i privlačenje posetilaca na veb sajt. Nažalost, česti tehnički problemi onemogućili su da ovo predavanje bude jedna dobro uigrana celina. Sigurni smo da bi predavanje bilo mnogo atraktivnije da nije bilo ovih problema.

Detaljnije »

Stvarno poslednje predavanje prvog dana biZbuZZ-a je održao Pavle Budinčević, ispred Komore mladih Srbije.

Detaljnije »

(Zamalo) Poslednja dva predavanja prvog dana je teško razdvojiti, pošto su i Marko i Žika često “referencirali” jedan drugog, mada je stariji od njih dvojice ipak prednjačio u toj disciplini.

Detaljnije »

Ilija Bursać je održao prezentaciju “Vesti.rs – iskustva iz startup-a“, a Jovana RadakMyCity – ideja i svrha foruma“. Ilijine slajdove obavezno pogledajte…

Detaljnije »

BiS IT Recycling, partner na biZbuZZ projektu je nakon pauze za ručak (koji je prema impresijama prisutnih za predavače bio bolji nego prošle godine) održao prezentaciju o reciklaži IT opreme, na koju se nadovezao Saša Krasojević iz Toyota Centra Beograd, predstavivši novo Tojotino ekološko vozilo – Prius.

Detaljnije »

Prezentaciju na temu “Oglasni potencijal web sajtova u Srbiji” je održao Rade Tričković, ispred firme httpool, na kojoj su posetioci mogli da čuju odgovore na pitanja “Šta website treba da ima u ponudi? ”, “Kako izgleda optimalan oglasni model?” i “Kakvi sajtovi ostvaruju najveće prihode od oglašavanja?”.

Detaljnije »

Dragan Varagić je ove godine održao prezentaciju na temu “Kreiranje online sadržaja – Pisanje za web“. Prema našoj krajnje subjektivnoj i kritičkoj oceni, ovo je bila najbolje strukturirana prezentacija prvog dana biZbuZZ-a.

Detaljnije »

Nakon što je ministarka Jasna Matić zvanično otvorila konferenciju biZbuZZ, usledila je panel diskusija na temu “Informaciono društvo: Gde je tu južna Srbija?“, koju je vodio Slobodan Marković.

Detaljnije »

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, Jasna Matić, otvorila je konferenciju o IT poslovanju, BizBuzz, u Niskoj Banji, 29. oktobra oko 11h.

Detaljnije »

Novembar 10Novembar 14

Na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu od 10. do 14. novembra održaće se stručni seminar „Open IT“, pod nazivom „E-biz challenge“. Šezdeset najboljih studenata će imati piliku da besplatno sluša predavanja predstavnika vodećih svetskih i domaćih kompanija iz sveta informacionih tehnologija na temu elektronskog poslovanja.

Detaljnije »

Novembar 17Novembar 21

Web Week je sedmica različitih događanja posvećenih web-tehnologijama i poslovanju putem interneta. Održava se u od 17. do 21. novembra u Zagrebu, a organizuje je Microsoft Hrvatska. U okviru nje biće organizovana i prva online regionalna konferencija za CEE region (Central & Eastern Europe) na temu web-tehnologija pod nazivom VORT-EX, koju ćete moći besplatno da pratite putem interneta.

Detaljnije »

Novembar 6

Web:Strategija III - SEO je oko nasWeb:Strategija III, konferencija o internet marketingu, održaće se u Zagrebu, 6.novembra 2008. i baviće se edukacijom i informacijama o najnovijim trendovima SEO/SEM poslovanja. Konferencija je namenjena svima koji žele da se sajt njihove firme nađe među prvim rezultatima internet pretraživača za ciljane ključne reči.

Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »