Po mesecu:  januar »    februar »    
Januar 31April 15

RAF Challenge je informatičko takmičenje sa zadatim temema na koje učenici srednjih škola treba da naprave aplikaciju – program ili prezentaciju. Radova na temu Univerzijade, Nikole Tesle, istorje računarstva, savremenih bežičnih komunikacija ili ekskurzije za pamćenje (!?) treba poslati najkasnije do 15. aprila 2009. godine, a najbolje očekuju vredne nagrade.

(more…)

Februar 10Februar 11

U Mariboru (Slovenija) će se 10. i 11. februara 2009. godine održati 4. godišnja konferencija RiSK 2009, čija će osnovna tema biti bezbednost računara. Prema rečima organizatora najveći broj predavanja će biti na engleskom jeziku, a predavači će biti eksperti iz poznatih strukovnih kompanija.

(more…)

Januar 15Maj 1

Fakultet informacionalnih tehnologija i ove godine organizuje takmičenje FIT eMaster, koje predstavlja nadmetanje učenika IV razreda srednjih škola u Srbiji u izradi Web prezentacija i softverskih aplikacija. Nagrade će se dodeliti u dve discipline – za najbolju veb baziranu aplikaciju, i za najbolji vizuelni utisak. Prijavljivanje je već počelo, rok za predaju radova je 1. maj 2009. godine, a objavljivanje pobednika je zakazano za 9. maj 2009. godine.

(more…)