Decembar 2

U Novom Sadu se 2. decembra na Fakultetu tehničkih nauka organizuje Google Map Maker Mapping Party. Ideja je da se promoviše mapiranje regiona, a biće obezbeđen pristup Internetu kako bi svi zainteresovani mogli da se upoznaju sa konceptom.

Detaljnije »

U četvrtak je završen WebFest 09 dodelom nagrada za najbolje web projekte u regionu. Posle više od mesec dana glasanja svečanom ceromonijom zatvaranja u skupštini grada Beograda završen je ovaj događaj.   Iako je u toku Web Festa održane četiri radionice ( Online pravo,   Internet marketing, Mobilni Internet i Prodaja na Internetu) najveće interesovanje izazvalo je proglašenje pobednika u 17 kategorija po ocenama žirija i publike.

Detaljnije »

Decembar 1

Microsoft kancelarija u Sarajevu organizuje promociju novih Microsoft proizvoda 1. decembra 2009. godine u hotelu Sarajevo. Biće predstavljeni Windows 7, Windows Server 2008 R2 i Exchange Server 2010, a prisustvovanje ovom skupu namenjenom IT profesionalcima je besplatno.

Detaljnije »

Poslednja radionica ovogodišnjeg Web festa je imala za temu Online prodaju, koja u Srbiji postaje sve aktuelnija tema. Najviše je reči bilo o tome kako taj koncept u praksi funkcioniše, na šta sve treba misliti pre nego što se upustite u tu avanturu, i kako veterani vide domaće tržište nakon svih ovih godina.

Detaljnije »

Novembar 19
Novembar 21
Novembar 26
Novembar 28

Tokom dve nedelje u okviru projekta Molekula.org održaće se radionica o Linux osnovama u Rijeci, na adresi Delta 5. Radionica se održava 19., 21., 26. i 28. novembra, od 18 do 21h – a prisustvo je besplatno. Ukoliko želite da naučite nešto o Linux operativnim sistemima i upoznate ljude koji se bave takvim stvarima, ovaj događaj je odlična prilika za tako nešto.

Detaljnije »

Treći dan Web fest 09 radionica je počeo odlaganjem programa usled bolesti predavača (napada li to novi grip IT branšu), te je današnja tema Mobilni Internet imala jedno predavanje manje. I ovog puta se nastavlja naše praćenje ove serije radionica putem postavljenih video materijala sa predavanja, na čemu se organizatorima zahvaljujemo.

Detaljnije »

Novembar 26

U Zagrebu 26. novembra 2009. godine se održava prva webdvanula.radionica. Serija webdvanula.radionica otvara polaznicima uvid u znanja o mogućnostima poslovanja koje pruža nova generacija interneta. Program radionice traje šest sati te uključuje ne samo prikaz trenutnog stanja društvenih mreža u Hrvatskoj i svijetu već i konkretne korake u stvaranju Web 2.0 strategije i politike.

Detaljnije »

Druga Web fest radionica je održana (petka!) 13. novembra 2009. godine i za temu je imala Internet marketing. Ovo je prvi put da utiske sa predavanja pišemo na osnovu live streama i naknadnog gledanja snimljenog materijala, budući da zbog obaveza na poslu nismo uspeli da se pojavimo u Colonial Sun-u.

Detaljnije »

Novembar 17Novembar 18

Microsoft po drugi puta organizira Dane poduzetništva za studente i poduzetnike u Hrvatskoj, radi promicanja poduzetničkih mogućnosti i vrijednosti. Dani poduzetništva će se održati u gradu Varaždinu i započeti Forumom, koji će se održati u utorak, 17. novembra 2009. godine, s početkom u 10:00 sati, u konferencijskoj dvorani Tehnološkog Parka Varaždin, Zagrebačka 94, Varaždin.

Detaljnije »

Decembar 1

U Zagrebu će se 01. decembra 2009. godine održati peti Microsoft Advanced Technology Day. Advanced Technology Day 5 je organizovan u dva paralelna skupa predavanja koji će obrađivati različite teme, od programiranja web-aplikacija, korištenja alata, serverskih i klijentskih tehnologija, pa sve do brzih saveta i nekoliko zanimljivih studija slučaja s hrvatskog web-prostora. Detaljnije »

Novembar 17

SAP kancelarija zadužena za region Zapadnog Balkana organizovaće 17. novembra 2009. godine u Sarajevu SAP KONFERENCIJU – SARAJEVO 09. Konferencija će okupiti generalne, finansijske i IT direktore i menadžere iz kompanija i organizacija koje posluju na teritoriji BIH. SAP eksperti će predstaviti SAP strategiju i portfolio, kao i SAP poslovne softvere i alate koji im mogu pomoći da unaprede poslovanje.

Detaljnije »

Danas su u Colonial Sun-u počele radionice koje se odvijaju u okviru Web Fest takmičenja za najbolje regionalne web projekte. Tema današnje radionice je bila veoma zanimljiva i aktuelna, a o njoj se veoma malo govorilo na konferencijama na kojima smo do sada prisustovali – Online pravo i svi pravni aspekti poslovanja na intenetu.

Detaljnije »

Novembar 23

Udruženje webdeveloper.com.hr 23. novembra 2009. godine u Zagrebu (HGK – Heinzelova, centar Almeria, 2. kat) organizuje besplatno predavanje o Google tehnologijama i rešenjima za online poslovanje i promociju.

Detaljnije »

Decembar 3Decembar 5

U organizaciji Grada Zrenjanina, Regionalne privredne komore Zrenjanin, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin”, Poslovnog inkubator centra i Kulturnog centra Zrenjanina, od 3. do 5. decembra 2009. godine će drugu godinu za redom biti održan Sajam informacionih i komunikacionih tehnologija.

Detaljnije »

Novembar 25

Regionalna privredna komora Subotica, u saradnji sa kompanijom Nesk WebArt (BVI) i agencijom Gitanova (Srbija) Vas organizuju seminar o važnosti Internet poslovanja i o načinima povećanja profita kroz Internet informacione sisteme. Seminar je namenjen menadžerima srednjih i velikih preduzeća i biće održan u prostorijama RPK Subotica, u sredu 25. novembra 2009. godine od 10:00 do 14:00h.

Detaljnije »

Decembar 2Decembar 3

U Banja Luci (02. decembra) i Sarajavu (03. decembra) će se održati jednodnevna radionica PR Club-a, Twittosfera koja za temu ima Twitter. Predavač na Twittersferi će biti Dragana S. Vujović-Đermanović.

Detaljnije »

Poslednji dani oktobra su tradicionalno rezervisani za biZbuZZ konferenciju o Internet poslovanju koja se ove godine formalno bavila korporativnim aspektima društvenih medija i upotrebljivošću i interfejsom web aplikacija. Na marginama konferencije i u živopisnim niškim kafanama dešavale su stvari koji će ostaviti dalekosežne posledice na domaći web i populaciju najomiljenije srpske životinje. Detaljnije »

U predavanju pod naslovom Juzer interfejs – dizajn i analiza, CEO Web Design Beacha Nikola Mitić i Ognjen Knaus, web dizajner i suosnivač, su predstavili svoje poglede na osnovne principe dizajniranja za web. Budući da se i sam bavim ovim poslom predavanje tema predavanja i prethodni uvid u kvalitet rad ekipe su me veoma zainteresovali. Predavanje je krenulo da obećava još od uvodne reči kada je napomenuto da neće biti fokusa na estetiku već na dizajn u službi usabilityja.
Detaljnije »

Ekspanzija Interneta ne prestaje – i to je opšte poznata činjenica koja više nikoga ne iznenađuje. Kao da se svakog dana pojavi poneka nova tehnologija, novi koncept, unapređenje, ili se prosto nešto mrdne, tek toliko da nije isto kao što je bilo juče. Tu, dakle, sve po starom.

Detaljnije »

Novembar 8

Mozilla Srbija (srpska Mozilla zajednica) uz podršku Ubuntu Srbija zajednice 8. novembra 2009. godine organizuju proslavu petog rođendana Mozilla Firefox web browsera u Domu Omladine, u Beogradu. Organizatori najavljuju i nekoliko kratkih predavanja na temu slobodnog softvera u Srbiji, a šuška se i o nekim poklonima koje je Mozilla fondacija obezbedila za domaću zajednicu.

Detaljnije »

Novembar 10Novembar 11

U hotelu HYATT Regency u Beogradu 10. i 11. novembra 2009. godine održaće se deveta po redu Cisco Expo konferencija, pod sloganom “The Knowledge is power effect“. I ove godine Cisco Expo donosi najnovija rešenja i proizvode, demonstraciju uživo, prikaze korišćenja Cisco rešenja kod nas i u svetu, viziju razvoja svetskog tržišta, rešenja partnerskih kompanija.

Detaljnije »

Oktobar 8
Oktobar 15
Oktobar 29
Novembar 12
Novembar 24
Novembar 26
Decembar 17

Extreme d.o.o.Firma Extreme, domaći prodavac licenciranog softvera poznatih softverskih kuća, organizuje do kraja 2009. godine u Beogradu nekoliko radionica koji za cilj imaju prezentovanje mogućnosti mahom Microsoft rešenja namenjenih korporativnom poslovanju. Ključne reči će biti upravljanje dokumentacijom, CRM, ERP, a za kraj se sprema i još jedna prezenacija NOD32 antivirus rešenja.

Detaljnije »

Novembar 6

U Zagrebu se 5. novembra organizuje jedan zanimljiv seminar – Tweeterokracija. Osnovna tema seminara je korišćenje Twittera u poslovanju, marketingu i odnosima s javnošću.

Detaljnije »

Novembar 19Novembar 20

U Zagrebu će se 19. i 20. novembra 2009. održati Web Strategija 6- Ritam društvenih valova. Očekujte na Web::Strategiji  edukaciju o internet marketingu kroz društvene medije, druženje (networking, pronađite poslovne partnere, zabavna igra), panel raspravu, dodelu Zlatne nagrade Web::Strategije,  zabavne društvene igre i društvenu marketing radionicu. Detaljnije »

Novembar 3

OracleKompanija Oracle organizuje 3. novembra 2009. godine u Beogradu (hotel Zira) konferenciju Oracle Day 2009 na kojoj će učesnici imati priliku da prisustvuju prezentacijama i sastancima namenjenim različitim industrijama.  Prezentacije će obuhvatiti ključne potrebe korisnika i savremenog poslovanja, sa fokusom na najnovije tehnologije i verzije Oracle proizvoda i rešenja. Učešće na ovoj konferenciji je besplatno.

Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »