Decembar 16Decembar 17

SMART E-GOVERNMENT 2008Četvrta međunarodna konferencija i izložba SMART E-GOVERNMENT 2008, Elektronski identitet i e-Government servisi održaće se 16. i 17. decembra, 2008. godine u Hotelu Continental, u Beogradu, a prikazaće vodeća tehnička dostignuća u oblastima elektronske uprave i zaštite elektronskog identiteta.

Konferenciju organizuje Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije Srbije, ASIT, u saradnji sa resornim ministarstvima Republike Srbije, Narodnom bankom Srbije, Privrednom komorom Srbije i profesionalcima iz oblasti primene IT tehnologija u javnom i privatnom sektoru.

Detaljnije »

Novembar 16Decembar 19

Računarska gimnazija u Beogradu organizuje, četvrtu godinu za redom, informatičko takmičenje za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola pod nazivom “Programer junior 2009″. Prijavljivanje na konkurs traje do 19.12.2008. godine.

Detaljnije »

Novembar 25

Firma DNS Arrow Beograd organizuje prvi VMware Virtualization Forum Srbija 25. novembra 2008. godine u hotelu Holiday Inn na Novom Beogradu, sa početkom u 10h. Na ovom skupu će biti predstavljeni partneri, proizvodi i rešenja koja se baziraju na VMware softverskim rešenjima za virtualizaciju.

Detaljnije »

Novembar 13

13. novembra u Bitef teatru će se održati godišnji Extreme korisnički skup, na kome će biti predstavljene promene u Microsoft programima količinskog licenciranja, a takođe će biti reči i o Assessmentu koji podrazumeva analizu IT infrastrukture kao i procenu potrebnih izmena.

Detaljnije »

Četvrti sajam poslova za studente i diplomce tehničkih i tehnoloških fakulteta – Job Fair održan je 3. i 4. novembra u zgradi tehničkih fakulteta u Bulevaru Kralja Aleksandra. Na Sajmu se predstavilo više od 50 kompanija, među kojima su i globalni partner Microsoft, generalni pokrovitelj Mozzart kladionice i pokrovitelji Coca-Cola Hellenic, Telenor fondacija i Titan cementara Kosjerić.

Detaljnije »

Novembar 13

Društvo za informatiku Srbije i Udruženje informatičke delatnosti Privredne komore Srbije organizuju okrugli sto na temu “Šta donosi zakon o elektronskoj trgovini?” u četvrtak, 13. novembra 2008. u 11h.

Detaljnije »

Novembar 28 23:00Decembar 3 23:00

Pet dana vremena, kućna atmosfera, sva pomagala na raspolaganju – to je ukratko opis takmičenja u programiranju “Pet Dana Na Javi” koje organizuju novosadski lokalni komiteti BEST-a i EESTEC-a od 28. novembra do 3. decembra 2008. godine.

Detaljnije »

Novembar 18

ComingComing organizuje četvrti po redu skup “Virtuelizacija data centra 4.0” u Beogradu u hotelu M Best Western (Bulevar Oslobodenja 56a), 18. novembra 2008. godine, sa početkom u 9h.

Detaljnije »

Novembar 18

Prva “DATUM” (DAni Tehnološkog UMeća) konferencija o poslovnim softverskim rešenjima u Srbiji održaće se 18. novembra 2008. godine u hotelu Hyatt Regency u Beogradu. Osmišljena kao serija stručnih konferencija namenjenih IT profesionalcima i korisnicima visokotehnoloških proizvoda ima za cilj upoznavanje publike sa najnovijim dostignućima, uslugama i proizvodima.

Detaljnije »

Prošlo je sedam dana otkako je biZbuZZ zatvoren, a mi sa ponosom možemo da kažemo da nas, i ljude oko nas, još uvek drži ‘postbuzzovski buzz’. Radi se o osećaju poznatom nam još od prošle godine, kada smo sa konferencije izašli prepuni energije, inspiracije, nestrpljivi, motivisani da napravimo nešto novo. Sada nam se čini da je to najveća vrednost ove konferencije.

On pokreće entuzijazam, pokazuje mladima da je ovde, u Srbiji, uspeh moguć, da postoje razlozi i načini da se ostane i zarađuje ovde. Ovo je retka prilika da Srbiju vidite kao svetlu i da u njoj vidite neku budućnost. Mislimo da bi ovakvu inicijativu, sjajnu atmosferu i motivaciju za mlade, trebalo da prepozna još više važnih ličnosti, institucija i kompanija i da je podrži na svaki način.

Detaljnije »

Novembar 11

Privredna komora Beograda u saradnji sa Alexom Petrovićem organizuje prezentaciju na temu Informatičko/Internet pravo i upravljanje rizicima poslovanja ponuđača i korisnika IT/elektronskih usluga u Privrednoj komori Beograda (Kneza Miloša 12 u sali IV), 11. novembra 2008. godine, u 11h.

Detaljnije »

Novembar 4Novembar 6

Treći ICT Forum će se održati u od 4. do 6. novembra u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu. Organizatori najavljuju najveći do sada broj prijavljenih prezentacija kao i dva okrugla stola na kojima će moći da se diskutuje o razvoju telekomunikacione infrastrukture u niškom regionu, kao i o približavanju biznisa i akademskog sveta.

Detaljnije »

Prvo predavanje trećeg dana konferencije je održala Jelena Mickić na temu kreiranja tekstualnog sadržaja komercijalnih web stranica. Ovo je bila prilika da se učesnici upoznaju sa osnovnim tehnikama formatiranja i pisanja tekstova (copywriting) za sajtove komercijalnog tipa.
Detaljnije »

Tokom drugog dana konferencije BizBuzz veliku pažnju je izazvala panel diskusija na temu „Content is king“, koju su vodili Istok Pavlović, Marko Jevtić i Srđan Šami. Učesnici su dali zanimljive predloge za unapređenje sadržaja na srpskom vebu, mišljenja o optimalnoj veličini niše za sajtove u Srbiji i savete za  balansiranje između potreba klijenata i korisnika.

Detaljnije »

Trećeg dana biZbuZZ konferencije o IT poslovanju u Niškoj Banji, glavna urednica portala za srednjoškolce, Mingl, Dragana Petković, govorila je o načinima da se studenti i srednjoškolci motivišu da stvaraju onlajn sadržaje.

Detaljnije »

UPDATE: dodat panel ‘Content is King’.

Prvo predavanje drugog dana biZbuZZa u (veoma ranih) 9h ujutru održali su naš Vlada i Jelena Rakić iz YU Builda koji su dosta ubedljivo argumentovali u prilog važnosti planiranja u IT projektima.

E-target je predstavljao Vlastimir Čobrda koji je uprkos tehničkim problemima uspeo da, izmedju ostalog,  prenese sjajnu preporuku onlajn marketerima u pogledu načina na koji treba da se predstavljaju (a koji se listom ignoriše kod nas) – ne promovišite sebe, promovišite benefite koje će vaši klijenti imati od saradnje sa vama.

Detaljnije »

Poslednja dva predavanja na ovogodišnjem biZbuZZ-u su održali predstavnici EUNeta i proCredit banke, koji su bronzani sponzori konferencije – Vladimir Cvetić (Izbor između 3rd party i inhouse rešenja) i Milan Pištalo (E-probanking).

Detaljnije »

Novembar 10Novembar 14

Na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu od 10. do 14. novembra održaće se stručni seminar „Open IT“, pod nazivom „E-biz challenge“. Šezdeset najboljih studenata će imati piliku da besplatno sluša predavanja predstavnika vodećih svetskih i domaćih kompanija iz sveta informacionih tehnologija na temu elektronskog poslovanja.

Detaljnije »

Novembar 17Novembar 21

Web Week je sedmica različitih događanja posvećenih web-tehnologijama i poslovanju putem interneta. Održava se u od 17. do 21. novembra u Zagrebu, a organizuje je Microsoft Hrvatska. U okviru nje biće organizovana i prva online regionalna konferencija za CEE region (Central & Eastern Europe) na temu web-tehnologija pod nazivom VORT-EX, koju ćete moći besplatno da pratite putem interneta.

Detaljnije »

Novembar 6

Web:Strategija III - SEO je oko nasWeb:Strategija III, konferencija o internet marketingu, održaće se u Zagrebu, 6.novembra 2008. i baviće se edukacijom i informacijama o najnovijim trendovima SEO/SEM poslovanja. Konferencija je namenjena svima koji žele da se sajt njihove firme nađe među prvim rezultatima internet pretraživača za ciljane ključne reči.

Detaljnije »

Novembar 6Novembar 7

Firma Smart organizuje treći po redu Smart Day na Fruškoj Gori u hotelu CePTOR 6. i 7. novebra 2008. godine, na kome će u saradnji sa svojim partnerima, Sophosom i Microsoftom predstaviti najnovije informacije i proizvode sa polja informacionih tehnologija koji spadaju u njihov domen delatnosti.

Detaljnije »

Novembar 28
Decembar 1

RIPE NCC (Regionalni Internet Registar za Evropu) će 28. novembra u Beogradu i 1. decembra u Podgorici održati LIR trening (Local Internet Registry Training Course) za zaposlene u organizacijama koje su članice RIPE NCC-a. Radi se o jednodnevnom kursu o administrativnim procedurama i polisama vezanim za dobijanje i distribuciju Internet resursa, kao i o vođenju lokalnog Internet registra.

Detaljnije »

Novembar 3Novembar 4

IT sektor kompanije Mozzart ove godine u okviru sajma poslova „JobFair 08 – kreiraj svoju budućnost“, koji će se održati 3. i 4. novembra, organizuje takmičenje u programiranju sa vrednim nagradama. Potrebno je implementirati AI (artificial intelligence) program koji igra Gomoku (igra tipa XO u kojoj je potrebno spojiti 5 simbola u nizu). Pravo da učestvuju imaju samo studenti univerziteta u Srbiji, koji će to moći da dokažu davanjem na uvid indeksa sa overenim semestrom ili potvrdom o studiranju, na samom sajmu.

Detaljnije »

Novembar 1

McCann Erickson Public Relations organizuje seminar “Pogled iz virtuelnog sveta1. novembra od 10:00 do 18:00h u hotelu Balkan u Beogradu. Cilj ovog seminara o ONLINE PR-u je upoznavanje učesnika sa najnovijim svetskim trendovima u komunikaciji, otkrivanje mehanizama pomoću kojih možete na najbolji način da iskoristite internet u PR-u.

Detaljnije »

Novembar 29Decembar 1

Deveti Sajam Kratke elektronske formeSajam kratke elektronske forme (KEF) biće održan krajem jeseni u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji. Tema devetog KEF-a je “Štek” (ko, šta, gde, kako i zašto krije ili čuva?). KEF je izložba radova elektronske umetnosti koji traju ili mogu biti konzumirani u vremenu do 30 sekundi. Zainteresovani za učešće, proizvođači i konzumenti medijske kulture, mogu se prijaviti i poslati svoje odgovore na temu do 15. novembra.

Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »