TV Apolo i emisija ICT megabit nagrađuju svoje gledaoce sa dve vrlo zanimljive nagrade – kotizacijom i smeštajem za Infofest 2009 u Budvi krajem septembra, kao i online obukom i polaganjem za ECDL sertifikat.

Detaljnije »

April 22April 24

E-Trgovina 2009Deveta međunarodna konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju E-Trgovina 2009 će se ove godine održati od 22. do 24. aprila 2009. godine na Paliću. Cilj konferencije je upoznavanje privrednika sa aktuelnim trendovima u oblasti e-poslovanja i mogućnostima da prikažu rešenja i iskustva primene u svom okruženju.

Detaljnije »

Centar za konkurentnost i razvoj klastera, koji posluje u okviru Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, CISCO Srbija i Ministarstvo trgovine i usluga realizovali su obuku “Poslovna primena IT i Interneta“.

Detaljnije »

Konferencija Cisco Networkers 2009 se održava od 26. do 29. januara u Barseloni. Kao jedan od značajnijih evropskih ICT dogadjaja posvećenih razvoju ekspertskih znanja i veština, imate mogućnost da saznate sve o najnovijim Cisco inovativnim rešenjima i viziji budućnosti.

Detaljnije »

Decembar 19Decembar 21

WikipediaVikimedija Srbije u saradnji sa Domom omladine Beograda i Telenorom organizuje Treću regionalnu konferenciju koja će se održati od 19. do 21. decembra u Domu omladine. Stvaraoci Vikipedije, najveće enciklopedije, iz Srbije, okolnih zemalja i drugih zemalja Evrope, okupljaju se da razmene iskustva i predstave svoj rad široj javnosti. Konferencija će obuhvatati predavanja, diskusije i razmene ideja.

Detaljnije »

Decembar 20

Decembarski sastanak grupe korisnika Macintosh računara (SMUG) će se održati 20. decembra u prostorijama Ozona (Andrićev Venac 12, Beograd), sa početkom u 12h.

Detaljnije »

Decembar 15Januar 15

FormularFlaša viskija, čokolada i kafa očekuju najaktivnije korisnike novog „community based“ sajta Formular.rs, na kome građani mogu da saznaju kako da najbrže obave poslove vezane za državnu administraciju. Sajt sakuplja informacije o tome kako izgledaju procedure za pribavljanje dokumenata (od vađenja lične karte ili vozačke dozvole do registracije firme), koji su koraci i potrebni papiri.

Formular vas poziva da učestvujete u nagradnom konkursu “Urgencija”, na kome će pobednici biti oni koji unesu najviše informacija o procedurama za vađenje dokumenata. Uključite se i pomozite svojim sugrađanima u svakodnevnoj borbi sa administracijom.

Detaljnije »

Decembar 15

Društvo za informatiku Srbije i Privredna komora Srbije, Udruženje informatičke delatnosti organizuju okrugli sto na temu: “IT tržište i delatnosti u Srbiji i recesija” u ponedeljak 15. decembra 2008. u 11.00 časova u Privrednoj komori. Na okruglom stolu će, pored ostalih, učestvovati i Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo. Ona će govoriti o ocenama privrednih trendova u Srbiji, njihovom uticaju na IKT i merama Vlade Republike Srbije.

Detaljnije »

Decembar 9Decembar 15

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo pokrenulo je javnu raspravu o nacrtu izmenjenog i dopunjenog Akcionog plana za realizaciju Strategije razvoja telekomunikacija u Republici Srbiji u periodu od 2006-2010. godine. Tekst nacrta akcionog plana može se preuzeti na adresi: www.mtid.gov.rs, a slanje komentara biće moguće do 15. decembra 2008.

Detaljnije »

Decembar 10

Kompanija “Oracle” organizuje “Oracle Technology Day” koji će biti održan 10. decembra 2008. godine u hotelu “Hyatt Regency” . Na ovom dešavanju će biti predstavljene novine u oblasti “Oracle” tehnoloških rešenja, šta nudi “Oracle Times Ten”, kako zaštititi poslovanje koristeći “Oracle Security”, na koji način uz “Oracle High Availability” bolje iskoristiti resurse.

Detaljnije »

Decembar 16

U Privrednoj komori Vojvodine, 16. decembra, će se održati Prezentacija pilot projekta JEDINSTVENI ELEKTRONSKI PROZOR čiji su učesnici  Ministrastvo finansija – Uprava carina i Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za zaštitu bilja i Uprava za veterinu.

Cilj Projekta je povećanje efikasnosti i ubrzanje postupaka na granici i unutar Republike Srbije za tranzit, uvoz i izvoz roba iz Srbije što će se postići podnošenjem standardizovanih informacija i dokumenata na jednom mestu i ujedno se ispuniti svi propisani zahtevi u vezi sa izvozom, uvozom i tranzitom.

Detaljnije »

Decembar 11

Društvo za informatiku srbije i Privredna komora srbije organizuju u sredu, 10 decembra u 11.00 časova  okrugli sto “Standardizacija u sistemskom i softverskom inženjerstvu – novi pristupi”.

Detaljnije »

Decembar 16Decembar 17

SMART E-GOVERNMENT 2008Četvrta međunarodna konferencija i izložba SMART E-GOVERNMENT 2008, Elektronski identitet i e-Government servisi održaće se 16. i 17. decembra, 2008. godine u Hotelu Continental, u Beogradu, a prikazaće vodeća tehnička dostignuća u oblastima elektronske uprave i zaštite elektronskog identiteta.

Konferenciju organizuje Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije Srbije, ASIT, u saradnji sa resornim ministarstvima Republike Srbije, Narodnom bankom Srbije, Privrednom komorom Srbije i profesionalcima iz oblasti primene IT tehnologija u javnom i privatnom sektoru.

Detaljnije »

Novembar 16Decembar 19

Računarska gimnazija u Beogradu organizuje, četvrtu godinu za redom, informatičko takmičenje za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola pod nazivom “Programer junior 2009″. Prijavljivanje na konkurs traje do 19.12.2008. godine.

Detaljnije »

Novembar 28 23:00Decembar 3 23:00

Pet dana vremena, kućna atmosfera, sva pomagala na raspolaganju – to je ukratko opis takmičenja u programiranju “Pet Dana Na Javi” koje organizuju novosadski lokalni komiteti BEST-a i EESTEC-a od 28. novembra do 3. decembra 2008. godine.

Detaljnije »

Novembar 28
Decembar 1

RIPE NCC (Regionalni Internet Registar za Evropu) će 28. novembra u Beogradu i 1. decembra u Podgorici održati LIR trening (Local Internet Registry Training Course) za zaposlene u organizacijama koje su članice RIPE NCC-a. Radi se o jednodnevnom kursu o administrativnim procedurama i polisama vezanim za dobijanje i distribuciju Internet resursa, kao i o vođenju lokalnog Internet registra.

Detaljnije »

Novembar 29Decembar 1

Deveti Sajam Kratke elektronske formeSajam kratke elektronske forme (KEF) biće održan krajem jeseni u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji. Tema devetog KEF-a je “Štek” (ko, šta, gde, kako i zašto krije ili čuva?). KEF je izložba radova elektronske umetnosti koji traju ili mogu biti konzumirani u vremenu do 30 sekundi. Zainteresovani za učešće, proizvođači i konzumenti medijske kulture, mogu se prijaviti i poslati svoje odgovore na temu do 15. novembra.

Detaljnije »