YU Build i USAID Projekat za razvoj konkurentnosti organizovali su tokom decembra petodnevnu obuku “Upravljanje IT projektima“ za menadžere, studente i zaposlene u sektoru informacionih tehnologija. Ekipa IT Događaja imala je priliku da učestvuje u ovoj obuci, a kroz interaktivne vežbe i predavanja naučili smo mnogo o tome kako se planiraju i realizuju projekti.

Detaljnije »

Kada nas je Gaga pozvala da prisustvujemo konferenciji o Limundu bio sam rad da odem i saznam nešto više o ovoj firmi koja je dobila dosta pažnje u domaćoj zajednici nakon što se pročula informacija da je ranije ove godine dobila investiciju u visini od pola miliona evra.

Detaljnije »

Decembar 19Mart 31

Računarska gimnazija Smart iz Novog Sada po prvi put organizuje informatičko takmičenje za učenike osnovnih škola u izradi igrica na računaru, pod nazivom „Smart Game Developer“. U obzir dolaze sve vrste igrica, od kvizova, ukrštenih reči, osmosmerki, spajalica, pa do igrica u kojima se igrač kreće i sakuplja poene, pogađa određene ciljeve i slično.

Detaljnije »

Januar 28

ABC SrbijaABC Srbija, uz podršku USAID i IREX, organizuje 28. januara 2010. godine seminar o Internet oglašavanju. Sadržaj seminara je namenjen profesionalcima u agencijama koje se bave zakupom oglasnog prostora i marketingu kompanija, kao i u izdavačkim kompanijama koje žele da unaprede svoje online prisustvo obezbeđivanjem stabilnih izvora finansiranja.

Update: Sva mesta su već popunjena 🙁

Detaljnije »

Februar 12

Još jedna zanimljiva konferencija održava se u Zagrebu 12. februara 2010. godine. IT Showoff je konferencija na kojoj će se okupiti hrvatske IT firme i pojedinci, kako bi svim zainteresiranim pokazali vlastite zanimljive projekte, prezentirali nove tehnologije i dostignuća, ili pak probleme s kojima se susreću u razvoju softvera.

Detaljnije »

Decembar 12Mart 12

Nakon prošlonedeljne najave Metropolitan takmičenja za srednjoškolce, i drugi relevantni računarski fakultet (RAF) organizuje takmičenje za istu ciljnu grupu. Ovog puta se radi o takmičenju u kategorijama “Prirodne lepote Srbije” (aplikativni program/prezentacija) i slobodna tema (Flash animacija/igrica) sa konkretnim nagradama i rokom za slanje radova do 28. februara 2010. godine.

Detaljnije »

Decembar 23

Događaj koji se zove Web-Fu! u prvom trenutku može izazvati WTF!? reakciju, a Microsoft kao organizator unosi dodatnu dozu neverice. Bilo kako bilo, u Beogradu (Atelje 212) se 23. decembra 2009. godine možete informisati o najnovijim Microsoft dostignućima u oblasti Web tehnologija, njihovoj primeni i čuti tuđa iskustva iz prve ruke.

Detaljnije »

Mart 25

U Beogradu se 25. marta 2010. godine organizuje iFront Open Source konferencija koja se bavi prednostima i mogućnostima otvorenog koda kao koncepta. Ova jednodnevna konferencija je namenjena svima koji traže načine da smanje troškove poslovanja ili razvijaju web aplikacije aplikacije orijentisane ka webu. Planirano je i nekoliko panel diskusija, sa predavačima iz organizacija i firmi kao što su The Linux Foundation, PHP, Red Hat, Open Source Initiative i Canonical.

Update: Konferencija iFront:Source je usled teške ekonomske situacije otkazana 🙁

Detaljnije »

Danas su u Medija centru predstavnici ekskluzivnog distributera Eset proizvoda za Adria regiju – firme Nort i domaćeg distributera – firme Extreme okupljenim novinarima predstavili lokalizaciju Eset NOD32 Antivirusa i Eset Smart Security softvera na srpski jezik.

Detaljnije »

Danas je u prostorijama EUneta održana prva prezentacija E2 CRM Hosting rešenja koje su zajedničkim snagama razvile firme EUnet i Extreme. Vladimir Ljubibratić, izvršni direktor firme Extreme je pred potpuno ispunjenom salom predstavio prednosti Microsoft Dynamics CRM rešenja i fleksibilnu web platformu koja se nudi domaćim malim i srednjim firmama.

Detaljnije »

Decembar 15Decembar 16

Newtwork SecurityFirma Network Security Solutions organizuje dvodnevni kurs “Linux za Windows administratore15. i 16. decembra 2009. godine koji je namenjen Windows System administratorima koji žele da se upoznaju sa Linux operativnim sistemom i njegovom integracijom u Windows okruženje. Predznanje Linuxa nije potrebno jer se počinje od osnova, ali je poznavanje Windows mrežne infrastrukture neophodno.

Detaljnije »

Decembar 6Maj 1

Fakultet informacionih tehnologija – FIT, Univerzitet „METROPOLITAN” u Beogradu, organizuje republičko takmičenje METROPOLITAN TALENTI za učenike IV razreda srednjih škola u Srbiji. Ovo je prilika za talentovane učenike da dođu do stipendija za studije po evropskim i američkim programima. Učenici se takmiče za nagrade u šest kategorija, do 1. maja 2010. godine, nakon čega će uslediti dodela nagrada.

Detaljnije »

Decembar 8

U Zagrebu se 8. decembra 2009. u organizaciji Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (HVCA) i Infoarene organizuje sminar “Kako financirati poduzetnički pothvat venture kapitalom“. Učesnici seminara su pozivani da se uključe u javni natječaj VentureXchange in South East Europe 2010 za predstavaljanje svojeg poduzetničkog pothvata stranim i domaćim venture kapital fondovima.

Detaljnije »

Decembar 15

EUnet i Extreme organizuju prezentaciju E2 CRM Hosting rešenja 15. decembra 2009. godine u Beogradu. Projekat E2 CRM Hosting nastao je zajedničkim radom ove dve kompanije, koje su tržištu ponudile novo rešenje, oslanjajući se na Microsoft Dynamics CRM.

Detaljnije »

Decembar 11

U Skoplju se 11. decembra 2009. godine u organizaciji Centra za nove medije održava obuka “Osnovi Internet oglašavanja“.  Predavači su Darko Buldioski i Natalija Trajčevska, koji će se truditi da prisutnima objasne kako se uz male budžete može doći do značajnih rezultata u promociji. Kompletna obuka je na makedonskom jeziku, kao i nastavak ove najave.

Detaljnije »

Decembar 2

U Novom Sadu se 2. decembra na Fakultetu tehničkih nauka organizuje Google Map Maker Mapping Party. Ideja je da se promoviše mapiranje regiona, a biće obezbeđen pristup Internetu kako bi svi zainteresovani mogli da se upoznaju sa konceptom.

Detaljnije »

Decembar 1

Microsoft kancelarija u Sarajevu organizuje promociju novih Microsoft proizvoda 1. decembra 2009. godine u hotelu Sarajevo. Biće predstavljeni Windows 7, Windows Server 2008 R2 i Exchange Server 2010, a prisustvovanje ovom skupu namenjenom IT profesionalcima je besplatno.

Detaljnije »

Decembar 1

U Zagrebu će se 01. decembra 2009. godine održati peti Microsoft Advanced Technology Day. Advanced Technology Day 5 je organizovan u dva paralelna skupa predavanja koji će obrađivati različite teme, od programiranja web-aplikacija, korištenja alata, serverskih i klijentskih tehnologija, pa sve do brzih saveta i nekoliko zanimljivih studija slučaja s hrvatskog web-prostora. Detaljnije »

Decembar 3Decembar 5

U organizaciji Grada Zrenjanina, Regionalne privredne komore Zrenjanin, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin”, Poslovnog inkubator centra i Kulturnog centra Zrenjanina, od 3. do 5. decembra 2009. godine će drugu godinu za redom biti održan Sajam informacionih i komunikacionih tehnologija.

Detaljnije »

Decembar 2Decembar 3

U Banja Luci (02. decembra) i Sarajavu (03. decembra) će se održati jednodnevna radionica PR Club-a, Twittosfera koja za temu ima Twitter. Predavač na Twittersferi će biti Dragana S. Vujović-Đermanović.

Detaljnije »

Decembar 15Decembar 16
Decembar 22Decembar 24

Konsultantska kuća YU Build i USAID Projekat za razvoj konkurentnosti organizuju obuku “Upravljanje IT projektimaod 15. do 16. decembra (I deo) i od 22. do 24. decembra (II deo) 2009. godine u Beogradu. Obuka je namenjena ljudima koji vode (ili žele da vode) IT projekte, i pokriva teoretske i praktične aspekte veštine upravljanja IT projektima, kao i pripremu za polaganje PMI Project Management Professional (PMP) ispita.

Detaljnije »

Oktobar 8
Oktobar 15
Oktobar 29
Novembar 12
Novembar 24
Novembar 26
Decembar 17

Extreme d.o.o.Firma Extreme, domaći prodavac licenciranog softvera poznatih softverskih kuća, organizuje do kraja 2009. godine u Beogradu nekoliko radionica koji za cilj imaju prezentovanje mogućnosti mahom Microsoft rešenja namenjenih korporativnom poslovanju. Ključne reči će biti upravljanje dokumentacijom, CRM, ERP, a za kraj se sprema i još jedna prezenacija NOD32 antivirus rešenja.

Detaljnije »