Po mesecu:  decembar »    
Decembar 19Decembar 21

WikipediaVikimedija Srbije u saradnji sa Domom omladine Beograda i Telenorom organizuje Treću regionalnu konferenciju koja će se održati od 19. do 21. decembra u Domu omladine. Stvaraoci Vikipedije, najveće enciklopedije, iz Srbije, okolnih zemalja i drugih zemalja Evrope, okupljaju se da razmene iskustva i predstave svoj rad široj javnosti. Konferencija će obuhvatati predavanja, diskusije i razmene ideja.

(more…)

Decembar 15Januar 15

FormularFlaša viskija, čokolada i kafa očekuju najaktivnije korisnike novog „community based“ sajta Formular.rs, na kome građani mogu da saznaju kako da najbrže obave poslove vezane za državnu administraciju. Sajt sakuplja informacije o tome kako izgledaju procedure za pribavljanje dokumenata (od vađenja lične karte ili vozačke dozvole do registracije firme), koji su koraci i potrebni papiri.

Formular vas poziva da učestvujete u nagradnom konkursu “Urgencija”, na kome će pobednici biti oni koji unesu najviše informacija o procedurama za vađenje dokumenata. Uključite se i pomozite svojim sugrađanima u svakodnevnoj borbi sa administracijom.

(more…)

Novembar 16Decembar 19

Računarska gimnazija u Beogradu organizuje, četvrtu godinu za redom, informatičko takmičenje za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola pod nazivom “Programer junior 2009″. Prijavljivanje na konkurs traje do 19.12.2008. godine.

(more…)