Po mesecu:  maj »  jun »    
Jun 17Jun 18

Konferencija Web::Strategija 5.0 – Antirecesijski vodič kroz web poslovanje će se održati u Zagrebu (Hypo EXPO XXI konferencijski centar) 17. i 18. juna 2009. godine. SEKA nas sve uveliko drma, tako da je konferencija posvećena poslovanju na Internetu u recesiji i korišćenju Internet marketinga za poboljšanje web poslovanja više nego dobrodošla.

(more…)

Jun 7Jun 13

JISA – Jedinstveni informatički savez Srbije i DICG – Društvo informatičara Crne Gore od 7-13. juna organizuju kongres JISA DICG u Herceg Novom.

(more…)

Jun 4

U okviru kampanje zaštite dece na Internetu u utorak, 4. juna 2009. godine sa početkom u 12 sati 10h biće održana tribina “Bezbednost dece na Internetu“, u Erdeviku u Kompjuterskom kampu za decu. Cilj ove kampanje koju sprovodi Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo u saradnji sa svim gradovima jeste edukacija dece, roditelja, nastavnika i učitelja u cilju sprečavanja zloupotrebe dece i mladih u virtuelnom okruženju.

Update: Događaj pomeren za 10h – dolazi Ministarka Jasna Matić.

(more…)

Jun 3

Mingl tim u saradnji sa Microsoft korporacijom iz Srbije organizuje 3. juna job shadowing posetu gospodinu Darku Kljajiću, Specijalisti za rešenja kompanije Microsoft.

(more…)

Juče (27. maja 2009. godine) je u prostorijama EUnet College-a održana prezentacija „Think Smart – Start Grid” kojom je EUnet predstavio svoj grid hosting servis zasnovan na AppLogic softverskim rešenjima. U vrlo prijatnoj atmosferi i pred oko 30 slušalaca koji su do poslednjeg mesta ispunili EUnetovu salu u Zmaj Jovinoj ulici, sistem inženjeri Željko Tomić i Andrea Prunić su se pozabavili tehničkim  aspektima vezanim za grid hosting.

(more…)

Jun 2

Kompanija SAP, uz podršku Ekonomist Media Group-a organizuje konferenciju „Strategies for Success in the New Reality” koja će biti održana 2. juna u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Glavna tema konferencije SAP World Tour 09 biće posvećena strategijama koje kompanije mogu da iskoriste da bi se uspešno prilagodile aktuelnoj ekonomskoj situaciji i spremno dočekale poboljšanje poslovne klime i novi ekonomski zamah.

(more…)

Konferencija forum BISEC 09 održana je 25. maja 2009. godine u Narodnoj banci Srbije, a otvorili su je Dekan Fakulteta informacionih tehnologija Dragan Domazet i Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić. Prisutni su tokom dve sesije predavanja i panel diskusije koja je nakon toga usledila imali prilike da se upoznaju sa nekim od relevantnih tehničkih dostignuća na polju zaštite informacija u velikim (pretežno bankarskim) sistemima.

(more…)

Maj 29

U petak, 29. maja, održaće se drugo po redu predavanje u okviru kojeg će predavači Ivan Čukić i Nikola Jelić  napraviti kratak osvrt na Unix sisteme i uvesti prisutne u priču o FOSS video igricama.

(more…)

Jun 1

LUGoNS u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 1. juna 2009. godine u 19h organizuje predavanje o operativnom sistemu FreeBSD i njegovim paket menadžerima u LUGoNS laboratoriji (Vojvode Bojovića 13, Novi Sad). Predavač je Negovan Stanićević, a ulaz je (naravno) slobodan.

(more…)

Maj 28

Udruženje profesora informatike Srbije UPISUdruženje profesora informatike Srbije – UPIS u saradnji sa Fondom za otvoreno društvo Srbija, organizuje prezentaciju rezultata istraživanja projekta ”IKT u nastavi škola u Srbiji, pregled stanja, perspektive razvoja’28. maja 2009. godine, sa početkom u 11:00h u prostorijama Medija Centra (Terazije 3, I sprat, Beograd).

(more…)

Maj 28

Privredne komora Beograda u saradnji sa PTT-om organizuje 28. maja 2009. godine sa početkom u 13h u sali VI sednicu epskog naziva “Unapređenje poslovnih procesa i efikasnosti rada sa racionalizacijom troškova poslovanja implementacijom kvalifikovanog elektronskog potpisa i poštanskog adresnog koda u privredi“.

(more…)

Maj 27

Društvo za informatiku Srbije i Privredna komora Srbije organizuju okrugli sto “Reforma propisa i informacioni sistem” koji će se održati 27. maja 2009. godine sa početkom u 11h u Privrednoj komori Srbije (Resavska 13-15, sala 7). Sveobuhvatna reforma propisa (SRP) treba da omogući da se broj od oko 8.800 propisa racionalizuje i stvori povoljniji ambijent za privređivanje, primenu elektronskog poslovanja, razvoj i prodaju domaćeg softvera, proizvodnju i primenu informacione i komunikacione opreme.

(more…)

Jun 18

Celodnevna uskospecijalizovana predavanja za web profesionalce i ono koji to žele postati održava se 18. juna u Zagrebu. Radionica je namenjena rekreativnim CSS developerima, ali i naprednim web dizajnerima.

(more…)

Jun 1Jun 3

Ministarstvo obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i CASE od 1. do 3. juna u Opatiji organizuju dvadest i prvu konferenciju o metodama i alatima za razvoj poslovnih i informacionih sistema.

(more…)

Maj 28

U jeku ekonomske krize aktuelne su sve teme kojima se postiže ušteda, te u skladu sa tim HP organizuje skup o virtualizaciji 28. maja 2009. godine s početkom u 9h, u hotelu Zira (Ruzveltova 35, II sprat, Beograd).

(more…)

Maj 27

EUnet organizuje prezentaciju svog novog servisa – Grid Hostinga, koji zvuči kao otelotvorenje buzzwordova tipa virtualizacija i cloud computing u domaćim uslovima. Događaj je zakazan za 27. maj 2009. godine u Beogradu sa početkom u 13:30h na “tajnoj lokaciji“. Imajući u vidu rezervisani termin nemojte očekivati žurku iznenađenja, verovatno je u pitanju dilema rezervacija manje/veće sale u zavisnosti od broja prijava.

Update: Prezentacija će se održati u prostorijama EUnet College-a, u Zmaj Jovinoj br. 3.

(more…)

Maj 27Maj 28

3. Regionalne itSMF Konferencija će se održati od 27. do 28. maja u Ohridu, Republika Makedonija u organizaciji itSMF Chaptera iz Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Konferencija je besplatna za sve učesnike, i ima za cilj da okupi IT eksperte i Servis Menadžere u regionu i omogući im da usvoje nova IT znanja i razmene iskustva neophodna da u okviru svojih kompanija i organizacija implementiraju globalno usvojene trendove poslovanja i unaprede postojeće procese i procedure.

(more…)

Maj 25Maj 29

Centar za razvoj Interneta, uz podršku Fonda za otvoreno društvo, realizuje projekat podrške integraciji Srbije u jedinstveni informacioni prostor Jugoistočne Evrope. Cilj ovog projekta jeste da otvori raspravu o koordiniranom sprovođenju aktivnosti iz akcionog plana Vlade Srbije za realizaciju Agende za razvoj informacionog društva u regionu jugoistočne Evrope (eSEE Agenda+). Planirani su pripremni sastanci na kojima će se od 25. do 29. maja 2009. godine raspravljati o temama sadržanim u akcionom planu, a zaključci i preporuke rasprave će biti dostavljeni svim ključnim akterima.

(more…)

Jun 12Jun 14

IT entuzijasti okupljeni oko oko foruma DevProTalk od 12. do 14. juna organizuju rekreativno-radni sastanak :) regionalne Internet zajednice. Planirane aktivnosti na projektu Jagnje.me podeljene su u nekoliko zanimljivih celina: raftinga na reci Tari, degustacija jagnjetine sa ražnja, zanimljiva jutarnja predavanja, radionica SRP-a i višednevna apstinencije od Interneta.

(more…)

Oktobar 28Oktobar 30

biZbuZZ 2009Vreme je za još jedan biZbuZZ – od 28. do 30. oktobra 2009. godine svi pravac Niš! Dobro ste pročitali, konferencija biZbuZZ se preselila iz Niške banje baš u Niš, u kompleks hotela “Vidikovac”. U još prijatnijem i konfornijem ambijentu Aca, Vita & ostatak ekipe planiraju da ove godine pokriju teme Korporativni aspekti društvenih medijaUpotrebljivost i interfejs web aplikacija.

(more…)

Maj 22

U petak 22. maja u KST-u održaće se prvo od dva predavanja posvećena alternativnom pogledu na računarsku industriju, pogledu sa strane slobodnog softvera. Na ovom besplatnom predavanju imaćete priliku da čujete osnovne informacije o slobodnom softveru, grafičkom okruženju, aplikacijama i slobodnim formatima.

(more…)

Maj 21

Drugo majsko okupljanje OpenCoffee Club-a Novi Sad će se održati 21. maja 2009. godine u 18 časova u Beza Caffe-u (Fruškogorska 76, kod gl. ulaza na Štrand).

OpenCoffee Club je pokrenut da bi se omogućilo Internet preduzetnicima, programerima, dizajnerima i potencijalnim investitorima da se upoznaju, pričaju i razmenjuju iskustva i sve to u neformalnoj atmosferi.

(more…)

Već neko vreme razmišljamo o uključivanju bloga u sklop ITD aktivnosti. Potreba za blogom je logična – bolja komunikacija sa vama, i želja da pišemo ozbiljnim ili neozbiljnim, ali za nas bitnim i interesantnim stvarima, koje ne pripadaju drugde na sajtu. Želimo da podelimo sa vama različite utiske, zanimljivosti i ideje, i da razmenimo mišljenja o dešavanjima u svetu IKT-a.

(more…)

Jun 2Jun 3

Infoarena grupa pod pokroviteljstvom Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije organizuje 1. SEE Telekom Arena Beograd konferenciju o elektronskim komunikacijama 2. i 3. juna 2009. godine u hotelu Hyaat u Beogradu.

(more…)

Maj 22

Konferencija “Kako prodavati u recesiji” se održava 22. maja 2009. godine u Zagrebu i bavi se pitanjima o tome kako prodavati u današnje vreme recesije, govori o budućnosti prodaje i na konkretnim primerima daje odgovore na koji način poboljšati poslovne rezultate.

(more…)