ASIT u saradnji sa Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo Republike SrbijeMinistarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i Privrednom komorom Srbije organizuje šestu međunarodnu Konferenciju i izložbu Smart E-Government 2010 – Elektronski identitet i e-government servisi 28. i 29. oktobra 2010. godine u hotelu Continental u Beogradu. Konferencija će prikazati vodeća tehnička dostignuća iz oblasti elektronskog identiteta i aplikacija e-Uprave.

Detaljnije »

U četvrtak 16. septembra 2010. godine u Colonial Sun- u otvoren je treći po redu Web Fest. Festival koji je posvećen izboru najboljeg regionalnog web sajta ili web projekta trajaće do 18. novembra. Web Fest 2010 pored takmičenja upotpunjuje panel diskusija o regionalnom Internetu i budućnosti online komunikacija.

Update: Informacije o panelu o sadašnjosti i budućnosti Interneta u regionu.

Detaljnije »

Blogeri studentima je serijal predavanja namenjen svim studentima koji žele da iz prve ruke čuju iskustva i praktične savete od poznatih domaćih blogera. Predavanja će, pod sloganom “Open source pristup znanju”, u ovom semestru biti posvećena temama iz oblasti web-a, baza podataka, online biznisa kao i proaktivnog načina studiranja.  Projekat će trajati tokom čitavog prvog semestra školske 2010/11 godine i svake nedelje će biti organizovano po jedno predavanje. Važno je napomenuti da će sva predavanja biti potpuno besplatna i u duhu samog pojma bloga, kao ideje besplatnog deljenja znanja.

Detaljnije »

biZbuZZ 2010I ove jeseni biZbuZZ konferencija o Internetu će se održati u Nišu, i to u terminu od 27. do 29. oktobra 2010. godine. Tema kojom će se ove godine baviti Web stručnjaci je Prodaja na Internetu, a konkretne teme i spisak predavača će naknadno biti objavljen.

Detaljnije »