3. Agile Serbia konferencija – agilnost i liderstvo za stabilan razvoj

27.04.2018.

Već treću godinu zaredom, u Beogradu, održava se međunarodna Agile Serbia konferencija. Ovogodišnji događaj zakazan je za 27. april i biće organizovan u Madlenianumu, na tri scene, uz brojne propratne sadržaje. Za treću Agile Serbia konferenciju, organizatori najavljuju da će u fokusu biti teme: Agilne metodologije, liderstvo i razvoj softvera. 

Već treću godinu zaredom, u Beogradu, održava se međunarodna Agile Serbia konferencija. Ovogodišnji događaj zakazan je za 27. april i biće organizovan u Madlenianumu, na tri scene, uz brojne propratne sadržaje. Za treću Agile Serbia konferenciju, organizatori najavljuju da će u fokusu biti teme: Agilne metodologije, liderstvo i razvoj softvera.

Agile Serbia konferencija je najveći događaj na temu Agile-a u SEE regionu. Prošlogodišnju konferenciju posetilo je preko 500 učesnika iz 12 evropskih zemalja. Ovaj podatak svrstao je Agile Serbia Conference u evropski brend, prepoznatljiv posebno u IT industriji, u kojoj je primena Agilnih metodologija najzastupljenija. Svetski poznati stručnjaci iz oblasti Agile-a i IT industrije dolaze na konferenciju kao predavači. Prošlogodišnju konferenciju obeležio je nastup dr Alistera Koubrna, jednog od najpoznatijih IT naučnika svih vremena, osnivača Agile pokreta i potpisnika Agile Manifesta.

Kao i prethodnih godina, tako i ove, posetioci mogu da očekuju izuzetne govornike na EPIC (glavnoj) sceni Madlenianuma. Kao glavni govornik, najavljen je Bob Hartman, poznatiji kao Agile Bob, nekadašnji član Upravnog odbora Scrum Alliance, krovne organizacije za Scrum i Agile sertifikaciju u svetu. Agile Bob ima više od tri decenije iskustva u softverskoj industriji, obučavao je preko 10000 ljudi, a među klijentima su mu bili svetski giganti poput Whole Foods Market, CNN, Ticketmaster, United States Air Force, Northwestern University, HBO i mnogi drugi. Jedan je od najtraženijih govornika na konferencijama širom sveta, a na Agile Serbia konferenciji će objasniti „Zašto liderstvo i agilnost idu ruku pod ruku u 21. veku“. Pored njega, na glavnoj sceni predavanja će držati i Marc Löffler, Karl Scotland, Olaf Lewitz, Ángel Medinilla. Na DEV sceni vodiće se diskusije na trenutno aktuelne teme u svetu agilnog razvoja proizvoda. EXE scena rezervisana je za interaktivne radionice, za koje je svake godine ogromno interesovanje među posetiocima.

Od prošle godine, aktuelnost na konferenciji je Coaching Corner, namenjen neformalnim razgovorima između Agile trenera i učesnika konferencije. Ovogodišnja „premijera“ biće aplikacija sa sistemom aktivacija za učesnike i biznis match making. Aplikacija je proizvod pokrovitelja konferencije, domaće IT kompanije Puzzle Software. Ideja za ovakvu aplikaciju nastala je upravo iz potrebe da se učesnicima na događajima obezbedi što više interakcije i zanimljivog sadržaja.

Pored kompanije Puzzle Software, mnoge druge su takođe prepoznale značaj konferencije za Agile i IT zajednicu u Srbiji i regionu. Među njima, ističu se kompanije Endava (zlatni sponzor) i Quantox (srebrni sponzor), kao i već pomenuta svetska organizacija Scrum Alliance (specijalni sponzor).

Prijave za konferenciju su uveliko u toku. Inače, Agile Serbia Conference je završni događaj Agile Month-a, serije edukacija posvećenih Agilnom razvoju softvera. Više informacija dostupno je na stranici www.agile-serbia.rs/conference/april-2018/.

 

– O Agilnim metodologijama –

Agilan razvoj (Agile) podrazumeva razvoj proizvoda kroz iteracije, gde se životni ciklus projekta sastoji od nekoliko iteracija u nizu. Sve Agilne metodologije su orijentisane ka ljudima više nego ka procesima i pre su adaptivne nego predvidive. Velika važnost pridaje se saradnji sa klijentima i brzom odgovoru na promene.

Budite u toku sa svetskim trendovima – prijavite se na vreme za Agile Serbia Conference!

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR