Po mesecu:  decembar »    

Prvo predavanje drugog dana biZbuZZ-a su održali Jelena Rakić i Vladimir Trkulja iz firme YU Build, koji su govorili o Upravljanju IT projektima. S obzirom da na ovo predavanje ne možemo dati objektivan komentar (hint), potrudićemo se da ukratko opišemo o čemu su Jelena i Vladimir govorili…

(more…)

Jan Kobler, iz Poteza venture fonda, objasnio je drugog dana konferencije biZbuZZ kako razmišljaju venture kapitalisti i kako izgleda proces izbora preduzeća za sklapanje partnerstva. Upravo je koncept partnerstva i saradnje ključan u ovom vidu finansiranja IT projekata, i to je ono što venture fondove razlikuje od banaka.

(more…)

Miloš Mileusnić vlasnik jednog od najposećenijih agregatora vesti, naslovi.net predstavio je u okviru drugog dana BizBuzz konferencije u Niskoj Banji način na koji je razvio svoj sajt. Ono što je na nas ostavilo utisak jeste činjenica da su Naslovi.net „one man show“. Miloš je naglasio važnost lične posvećenosti poslu, jer upravo takav stav dovodi do uspeha, a može da donese i profit.

(more…)

Jednu od stručnijih prezentacija na ovogodišnjoj konferenciji bIZbuZZ održao je Nikola Mitić, menadžer projekata u Vast-u i specijalista za internet marketing, na temu “SEO i monetizacija“. Prema priznanjima ljudi iz publike, on je itekako imao šta da kaže i nauči prisutne kolege.

(more…)

Ilija Studen, poznat domaćoj javnosti kao čovek koji je uspeo da proda svoje softversko rešenje za upravljanje projektima mnogim inostranim klijentima, održao je predavanje na temu “Šta smo naučili razvijajući i prodajući activeCollab?“.

(more…)

Miloš Lalić, direktor sajta putovanja.info, kroz iskustvo svoga sajta sa korisnički generisanim sadržajima, predstavio je njihov značaj i načine za privlačenje i zadržavanje korisnika. „Kada ostavite komentar vi ćete se vratiti – uvek vas interesuje da li vam je neko nešto odgovorio i kakve su reakcije“, kaže Lalić.

(more…)

Konferenciju je otvorila ministarka Jasna Matić izražavajući, izmedju ostalog, zadovoljstvo time da mladi više ne žele da postanu ‘pevačice ili pevači’ već preduzetnici. Ciljevi ministarstva su da javno mnjenje bolje prepozna značaj IKT, donošenje propisa i regulatornih okvira te unapredjenje tržišta telekomunikacija i dostupnosti širokopojasnog Interneta.

(more…)

Vlastimir Čobrda, predstavnik oglašivačke mreže E target, održao je drugog dana konferencije BizBuzz, predavanje o ciljanim reklamama. Čobrda je predstavio E targetov sistem za kreiranje reklama i privlačenje posetilaca na veb sajt. Nažalost, česti tehnički problemi onemogućili su da ovo predavanje bude jedna dobro uigrana celina. Sigurni smo da bi predavanje bilo mnogo atraktivnije da nije bilo ovih problema.

(more…)

Stvarno poslednje predavanje prvog dana biZbuZZ-a je održao Pavle Budinčević, ispred Komore mladih Srbije.

(more…)

(Zamalo) Poslednja dva predavanja prvog dana je teško razdvojiti, pošto su i Marko i Žika često “referencirali” jedan drugog, mada je stariji od njih dvojice ipak prednjačio u toj disciplini.

(more…)

Ilija Bursać je održao prezentaciju “Vesti.rs – iskustva iz startup-a“, a Jovana RadakMyCity – ideja i svrha foruma“. Ilijine slajdove obavezno pogledajte…

(more…)

BiS IT Recycling, partner na biZbuZZ projektu je nakon pauze za ručak (koji je prema impresijama prisutnih za predavače bio bolji nego prošle godine) održao prezentaciju o reciklaži IT opreme, na koju se nadovezao Saša Krasojević iz Toyota Centra Beograd, predstavivši novo Tojotino ekološko vozilo – Prius.

(more…)

Prezentaciju na temu “Oglasni potencijal web sajtova u Srbiji” je održao Rade Tričković, ispred firme httpool, na kojoj su posetioci mogli da čuju odgovore na pitanja “Šta website treba da ima u ponudi? ”, “Kako izgleda optimalan oglasni model?” i “Kakvi sajtovi ostvaruju najveće prihode od oglašavanja?”.

(more…)

Dragan Varagić je ove godine održao prezentaciju na temu “Kreiranje online sadržaja – Pisanje za web“. Prema našoj krajnje subjektivnoj i kritičkoj oceni, ovo je bila najbolje strukturirana prezentacija prvog dana biZbuZZ-a.

(more…)

Nakon što je ministarka Jasna Matić zvanično otvorila konferenciju biZbuZZ, usledila je panel diskusija na temu “Informaciono društvo: Gde je tu južna Srbija?“, koju je vodio Slobodan Marković.

(more…)

Oktobar 28Oktobar 30

IT dan je konferencija posvećena razmeni, promociji i širenju IT-ja, prevashodno fokusirana na Javu i open source rešenja. Ove godine se održava u Beogradu (REX, Jevrejska 16) i Novom Sadu (FTN, Trg Dositeja Obradovića 6) od 28. do 30. oktobra u organizaciji zajednice JavaSvet.

(more…)

Oktobar 30

Međunarodna konferencija studentskih projekata, IEEESTEC, održaće se u Nišu 30. oktobra i daće priliku studentima tehničkih, matematičkih i fizičkih fakulteta iz cele Evrope da predstave svoje radove široj publici i IT profesionalcima.

(more…)

Oktobar 29Oktobar 31

Treća po redu konferencija o IT poslovanju, BizBuzz, održaće se u Niškoj Banji, u hotelu Radon, od 29. do 31. oktobra 2008. Ove godine organizatori su izabrali temu „Web sadržaj: značaj i upravljanje“, sasvim u skladu sa jednim od zaključaka prošlogodišnje konferencije – Nema uspeha bez kvalitetnog sadržaja, dobar dizajn i tehnička rešenja nisu dovoljni da privuku i zadrže posetioce.

(more…)