Jul 2

38. skup IT profesionalaca će se održati 2. jula 2009. godine u Splitu (FESB, Ruđera Boškovića bb, sala B402) i pokrivaće teme koje se tiču Microsoft tehnologija i njihove primene. Ulaz je slobodan, a predavanja počinju u 18:15h.

 

Program

18:15 Uvodna reč, pitanja, odgovori, pedlozi tema

Ivan Šaškor, Cygnus, Microsoft MVP

18:30 Kako postati (i opstati) kao stručnjak za Microsoft tehnologije?

Ovo (motivaciono) predavanje je održano na FER-u pred cca 400 studenata (sa svih godina) a obrađuje teme kao što su: govori o tome kako se može napraviti karijera kao stručnjak za Microsoft tehnologije, sa posebnim osvrtom na Microsoft Community, Microsoft Innovation Center, što su to i kako steći status Microsoft Regional Director ili Microsoft Most Valuable Professional, što je to INETA. Predavanje završava s osvrtom na pitanja (sa primerima iz prakse): šta je to timski, a što projektni rad, što je to MSF, kako ostvariti karijeru u zemlji ili u inostranstvu, itd…

Tomislav Bronzin, CITUS d.o.o.
Tomislav Bronzin je osnivač firme CITUS d.o.o. koja se bavi proizvodnjom programskih rešenja i savetovanjem za razvoj aplikacija na Microsoft platformi. Autor je dva patenta s područja ICT-a registriranih u Hrvatskoj agenciji za intelektualno vlasništvo. Bio je uključen u projektiranje i implementaciju prvih nekoliko velikih mobilnih rešenja na Microsoftovoj platformi, uključujući one za Hrvatske šume i Hrvatske železnice. Bio je jedan od osnivača i prvi direktor Microsoft inovacionog centra u Varaždinu, te sada ta iskustva prenosi na otvaranje novih MIC-ova u svetu. Tomislav je nosilac počasnih titula Microsoft Regional Director, Microsoft MVP Solution Architect, te certifikata Microsoft Certified Trainer. Redovni je predavač na velikim Microsoftovim konferencijama u širem regionu, poput Microsoft TechEd Europe ili domaće WinDays i Mobility Day. Učestvovaoje kao predavač na akademskim konferencijama koje organizira Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, kao pozvani predavač predavao je na FOI-u i FER-u, bio je mentor timovima studenata na takmičenju Microsoft Imagine Cup. Uz navedeno, Tomislav je predsjednik Hrvatskog udruženja programera, suosnivač je www.mscommunity.net portala te je član upravnog odbora INETA Europe.

19:30 Teched US 2009 & Windows Mobile 6.5

Ovo predavanje će dati kratki osvrt na korisničke novitete u novom Microsoft mobilnom operativnom sistemu. Takođe će biti govora o TechEd-u održanom u maju 2009. u Los Angelesu, organizaciji, predavanjima, polaznicima, pogledu na konferenciju „iznutra“, sa stanovišta predavača, organizacije, logistike i svih popratnih aktivnosti koje prate konferenciju od 10-ak hiljada ljudi.

Andrej Radinger, Mobendo d.o.o.
Andrej Radinger je nosilac titule Microsoft Most Valuable Professional (MVP) za mobilne uređaje, bavi se proučavanjem, razvojem i implementacijom Microsoftove mobilne tehnologije od njenih najranijih početaka. Učestvovao je u mnogim projektima vezanima uz mobilnost te je prošao kroz sve uloge u projektima – savetnika, programera, voditelja obuke, voditelja projekata, vozača, skladištara…Iskustvo je stecao radeći u nekoliko domaćih firmi – Magmi, Spanu i Kingu ICT. Na temelju desetogodišnjeg iskustva, početkom 2006. pokreće vlastitu firmu, koja se bavi savetovanjem, obukom i razvojem, pre svega za mobilna rešenja, ali i šire, na primer za pametna klijentska rešenja. Andrej je redovni predavač na Microsoftovim konferencijama u regionu, a također kao predavač učestvuje i na TechEd Europe. Aktivni je član Microsoftove zajednice u Hrvatskoj i član upravnog odbora Europskog ogranka INETA-e, u kojem ima funkciju Vice President for Membership. U slobodno vrijeme bavi se fudbalom te sviranjem i pevanjem po vatrogasnim zabavama.

20:30 pizza – pivo – sokovi – ćakula…

Organizatori mole zainteresovane da potvrde svoj dolazak na http://split.mscommunity.net/Default.aspx?tabid=458

Pokrovitelji

FESB, Microsoft, Cygnus

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , ,

Autor: Vladimir Trkulja