Advanced Technology Day 7

19.10.2011.

Microsoft Hrvatska organizuje Advanced Technology Day 19. 10. 2011. godine u Zagrebu, na kojem će predavanje imati jedan od najpoznatijih svetskih IT stručnjaka i govornika – David Chappell. Konferencija je organizovana u dve paralelne grupe predavanja – Razvoj usluga u oblaku i Razvoj klijentskih aplikacija.

 

Prvi će se baviti novostima u Microsoftovim platformama Windows Azureu, Officeu 365 i drugima, dok ćemo u drugome pokazati tehnologije za razvoj aplikacija na različitim uređajima i platformama koje konzumiraju usluge iz oblaka. Teme će uključivati HTML5, JavaScript, Windows Phone 7 Mango, Silverlight 5 i još mnoge druge.

Program

08:45 – 09:15 Dolazak i registracija sudionika
09:15 – 10:30 A1 Keynote: Microsoft Devices and Services 

Ivan Vidaković, Tomislav Tipurić, Marko Tošić, Domagoj Pavlešić, Marko Sever
10:30 – 10:45 Pauza, kava
[ Cloud ] [ Client ]
10:45 – 11:35 A2 Windows Azure Web Deploy i druge Azure novosti 

Dobriša Adamec
B2 Windows Phone 7 Mango for Developers 

Domagoj Pavlešić
11:35 – 12:25 A3 SQL Azure Reporting 

Luka Lovošević
B3 WP7, Android, iPhone + Windows Azure 

Bruno Kovačić
12:25 – 13:30 Ručak
12:25 – 13:30 A4 XBOX (Kinect) & DJ Session
13:30 – 15:30 A5 Cloud Computing: Seeing the Big Picture 

David Chappell
15:30 – 15:45 Pauza, kava
15:45 – 16:35 A6 Building SharePoint Online Web Parts 

Toni Frankola
B6 HTML5 in IE10 PP 2 – New features 

Vedran Vučetić
16:35 – 17:25 A7 CRM Online – new xRM platform for developers 

Darko Jovišić
B7 JavaScript Patterns – ključne tehnike za HTML5 

Tomislav Mesić
17:25 – 18:00 A8 Keynote: Brzi pregled Microsoftovih alata i tehnologija
Izvlačenje nagrada

Predavači

David Chappell

David Chappell je ravnatelj Chappell & Associates u San Franciscu, Kalifornija, te ima B.S. iz područja ekonomije i M.S. iz računalnih znanosti, oboje sa Sveučilišta Wisconsin-Madison. Svojim govorima, pisanjem i savjetima pomaže ljudima diljem svijeta shvatiti kako koristiti i donositi bolje odluke o novim tehnologijama.

Prisustvovao je kao glavni govornik na više od stotinu konferencija događanja na pet kontinenata. Na njegovim seminarima sudjelovali su deseci tisuća informatičkih lidera, arhitekata i developera iz četrdeset zemalja. U svojoj praksi savjetovanja pomogao je klijentima kao što su Hewlett-Packard, IBM, Microsoft, Sveučilište Stanford i mnogi drugi. Njegovi članci pojavljuju se u New York Timesu, CNN.com i mnogim drugim publikacijama.

Dobriša Adamec

Dobriša Adamec je Solution Architect u tvrtki Citus gdje radi na razvoju i uspostavi servisno orijentiranih aplikacija. Višegodišnje iskustvo razvojnog inženjera i rada na izradi web aplikacija služi mu kao temelj današnjoj specijalizaciji: .NET platforma, XML i prateći otvoreni standardi te interoperabilnost aplikacija. Uz to što nove tehnologije koristi u svakodnevnom radu znanja o njima prenosi studentima Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu gdje radi kao asistent na kolegijima kao što su “dotNET okruženje” i “Napredne tehnike programiranja web servisa”. Kroz aktivnu ulugo u INETA Europe organizaciji brine se o povezivanju lokalnih HUPRO/SQLDevelopers korisničkih grupa sa svijetom. Zalaganje u zajednici pridonijelo je dobivanju Microsoft MVP statusa za područje ASP.NET.

Toni Frankola

Toni Frankola, SharePoint MVP, je svoju web IT avanturu počeo kasnih 90tih s običnim HTML-om, zatim ASP-om a od 2005. sve to nadogradio SharePoint-om. Od tada se aktivno bavi projektima na Microsoft SharePoint platformi. Kroz niz zanimljivih SharePoint projekta prošao je sve sto u SharePointu ima, a najdraže uživa kad poslovni problem uspije riješiti sa već ugrađenim SharePoint fičurima. U slobodno vrijeme piše blog (www.sharepointusecases.com), te surađuje kao vanjski suradnik za www.endusersharepoint.com. Jedan je od osnivača i voditelja hrvatske grupe SharePoint korisnika (ML). Redoviti je predavač na Microsoft Windays konferencijama na temu SharePoint rješenja, te na internacionalnim SharePoint konferencijama.

Bruno Kovačić

Bruno Kovačić je osnivač tvrtke Axilis, čija je glavna djelatnost razvoj programskih rješenja temeljenih na Microsoft platformi. Kroz posljednjih 5 godina razvijao je desktop, web i mobile aplikacije, a u zadnje vrijeme najviše se orijentirao na razvoj Windows Azure aplikacija. Za vrijeme osnovne i srednje škole, sudjelovao je na raznim natjecanjima iz informatike, pri čemu je četiri puta bio državni prvak, te redovito osvajao jedna od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima poput TopCodera i ACSLa.

Luka Lovošević

Diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2008. godine, smjer računarstvo, a trenutno je student IT menadžmenta na Ekonomskom fakultetu. Nakon fakulteta radio u Infodomu kao senior software developer, a u Microsoft Hrvatska zaposlen na poziciji konzultanta za .NET i SQL Server tehnologije. U sklopu rada u Microsoftu sudjeluje u velikim projektima u financijskoj industriji. Glavna preokupacija su razvoj za web, business intelligence i mobilne platforme. U slobodno vrijeme pokušava održati kondiciju i družiti se s prijateljima u offline svijetu. 🙂

Tomislav Mesić

Tomislav Mesić pod Perpetuumovom zastavom bori se od 2004 godine i tamo radi na poziciji voditelja tima za GUI razvoj i web dizajn. Inženjersku titulu, stekao je na FOI-u u Varaždinu, a vlasnik je i nekih od Microsoft i Adobe certifikata. Višegodišnji je predavač na raznim tehničkim konferencijama i skupovima. Pofesionalno se orjetirao na razvoj web aplikacija na klijentskoj strani što uključuje sve po pitanju Front-end developmenta, Web usabilitya, User experiencea i Web standarda.

Domagoj Pavlešić

Domagoj Pavlešić se bavi programiranjem od školskih dana, zadnjih desetak godina posvetio se web-razvoju, dok se posljednjih godinu dana bavi i razvojem za mobilne uređaje, preciznije Windows Phone 7 platformu. U razvoju pretežno koristi Microsoftove tehnologije s naglaskom na poštivanje standarda. Napisao je nekoliko stotina stručnih članaka i knjigu o razvoju .NET aplikacija. Drži treninge i predavanja po konferencijama, većinom tehnološke tematike. Osnivač je i voditelj korisničke grupe WebUG te ima titulu Microsoft MVP. Vlasnik je tvrtke Web-ideja d.o.o., poznatija pod brandom dizzy.hr. U slobodno vrijeme uživa s obitelji, rado putuje i igra se “sam svoj majstor” po kući.

Vedran Vučetić

Student računarstva na ETF Osijek. Glavno zanimanje mu je usmjereno prema web tehnologiji posebice Microsoftovoj. U novije vrijeme se naročito upoznaje sa Azureom oko kojeg bi se i volio vidjeti i budućem zaposlenju. Osim web tehnologije, usputno prati i razvoj za WP7. Programerski izazovu su mu naročito zanimljivi jer ga motiviraju na učenje novih stvari. Od ostalih aktivnosti, kao Microsoft Student Partner lead za Osijek pokušava prenijeti svoj entuzijazam prema programu na buduće MSP-ove što ga posebno veseli.

Registracija

Cijena kotizacije iznosi 550 kn + PDV. Na konferenciju se možete prijaviti na ovome linku.

Vreme i mesto

Skup će se održati 19. 10. 2011. sa početkom u 9 h u prostorima Hotela Aristos, Cebini 33, u Zagrebu (u poslovnom centru Buzin).

Za sva pitanja u vezi s prijavom obratite se na atd@verdelino.com. Prijave se prihvataju najkasnije do 17.10.2011. do 12:00 sati.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR