April 20April 25

Prvu akciju organizovanog prikupljanja opasnog otpada od građana u Srbiji, pre svega elektronskog i električnog, pokreće grad Pančevo, Skretarijat za zaštitu životne sredine, JKP Higijena i JKP Zelenilo Pančevo u saradnji sa BIS IT reciklažnim centrom. Akcija pod nazivom “Cveće za smeće“, simbolično će početi 22. aprila u 10h, na dan planete Zemlje i trajaće sve do 25. aprila, svakog dana do 18 časova.

 

Na platou ispred opštine Pančevo, JKP Higijena postaviće veliki kontejner za prikupljanje IT otpada (računare, štampače, skenere, mobilne i fiksne telefone, punjaće za mobilne telefone…) a svi gradjani koji donesu svoj otpad, dobiće na poklon kućno cveće Zelenila i uz to naučiti nešto o reciklaži i zaštiti životne sredine.

U susret novom setu ekoloških zakona, ovom akcijom, gradska uprava Pančeva skreće pažnju, a prevashodno pruža mogućnost svim gradjanima da se odgovorno ponašaju prema svojoj sredini. BIS IT reciklažni centar će sav IT otpad prikupljen tokom ove akcije reciklirati u postrojenju u Omoljici, nedaleko od Pančeva.
Pridružite se, obavestite sve poznanike. Čuvajmo Pančevo, ne samo danas već zauvek!

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags:

Autor: Vladimir Trkulja