U okviru B-link 2011 festivala u sredu 27. Jula u galeriji O3ONE održano je nekoliko zanimljivih priča o Java tehnologiji. Fokus je bio na novinama u Javi 7, prvoj većoj verziji Jave u poslednjih pet godina, i šta one donose. Takođe, autori domaćih Java opensource projekta predstavili su njihove ideje i iskustva. Dešavanje je osmislio i organizovao JavaSvet, zajednica koja radi na popularizaciji, edukaciji i razmeni iskustava vezanih za Javu i Java tehnologije.

JavaSvet promocija u galeriji O3one

Detaljnije »

Otvorena Java zajednica JavaSvet je organizovala u Kulturnom centru “Grad” još jedno otvoreno predavanje o Java tehnologiji. Ovog puta gost je bio Simon Bordet, senior inženjer iz Italije. Poznat je kao aktivan član open source zajednice, naročito na projektima kao što su JettyCometDMX4JFoxtrotLiveTribe, itd. Trenutna specijalnost su mu Comet klijent / server aplikacije i mrežni protokoli. Održao je dva predavanja, razumljiva samo java programerima :), o JVM Garbage Collector podešavanjima i Comet i WebSocket web aplikacijama.

Skupljanje đubreta u Javi i napadi kometa

Detaljnije »

U Zagrebu je 26. i 27. maja u organizaciji IAB Hrvatska održan IdejaX festival oglašavanja. Ekipa iz Fast Bridge agencije nam je obezbedila  kotizaciju za ovaj događaj tako je ovo bilo prvo IT dešavanje koje smo posetili u Hrvatskoj. Detaljnije »

Najbolje ideje se javljaju kada nemate konkretan dogovor sa organizatorima u kojoj formi morate da prenesete utiske sa događaja.  Pošto će u okviru Share konferencije biti dosta različitih aktivnosti i pošto će svako od nas četvoro ispratiti ono što ga najviše interesuje ideja je da  pojedničano pišemo svoje utiske pa ćemo videti kakav ćemo miks dobiti 🙂

Detaljnije »

SHARE Conference kreće u četvrtak, a mi delimo tri (3) ulaznice za najkreativnije geekete i geekove. Full karte za dnevni i noćni program su u pitanju, a da biste osvojili karte potrebno je da zakačite vašu najgeek fotografiju na zid ITDogadjaji Facebook stranice. Tri osobe čije fotografije sakupe najviše lajkova do srede u 17:00h postaju vlasnici ulaznica.

Share conference

Ukoliko vam nedostaje inspiracije, bacite pogled.

Budite kreativni, vremena je malo, ali SHARE Conference obećava fenomenalan provod!

Malo je nedostajalo da na sajtu imamo prve utiske sa konferencije na kojoj nismo bili ni na jednom predavanju. Ipak, zahvaljujući drugarskim vezama sa Web Strategije ćemo preneti i utiske sa predavanja koje je za ITDogadjaje napisala Sandra Popović 🙂  Ustajanje u 4h ujutru, putovanje sa Web Fest ekipom, zauzimanje odličnog stola u kafiću centra u kojem se održavala konferencija, celodnevni (ne) poslovni sastanci, igranje  Microsoft Kinecta i povratak u Beograd istog dana za mene su bili sasvim dovoljni da shvatim zašto ću odlazak u Zagreb morati da ponovim, a vi u Sandrinom teksta pročitajte kako je bilo na predavanjima na Web Strategiji.

 

Morali smo malo da promenimo okruženje, da svratimo do Zagreba, da se družimo sa novim, zanimljivim ljudima i da čujemo neke nove/stare stvari.  Jubilarna X WebStrategija je bila prilično zanimljiva. Velika je šteta to što su u jednom periodu tokom dana održavana predavanja u dve sale… šteta što čovek ne može da čuje i jedno i drugo. Prva pomisao koja mi je proletela mislima „kako će oni uspeti da se pridržavaju satnice“, moram da skinem kapu, uspeli su.

Detaljnije »

Stojan Ilić, Actionscript developer iz Niša na privremenom radu u Beogradu, obišao je početkom Marta FITC u Amsterdamu pa je s nama podelio neka svoja iskustva.


Svi oni koji prate dešavanja vezana za kompaniju Adobe i njene projekte sigurno su čuli za MAX, najveći Adobe događaj na svetu koji se svake godine (ako izuzmemo jedan 2008-me koji se dogodio u Milanu) održava u San Francisku. Posle njega je verovatno najznačajniji FITC, usko specijalizovan za Flash tehnologiju. FITC je skraćenica od Flash in the Can(ada). Kako samo ime kaže, FITC se svake godine održava u Kanadi, Torontu, ali pored Toronta događaj je zaživeo i u Amsterdamu, Tokiju i u još par gradova. Ovaj amsterdamski FITC je sigurno najznačajniji evropski Adobe/Flash događaj koji svake godine okuplja sve više učesnika, pre svega iz Evrope.

Detaljnije »

Danas je u Udruženju novinara Srbije organizovan panel “Održivost veb projekata u Srbiji” povodom dodele diplomačetvrtoj generaciji škole veb novinarstva.

Na panelu su govorili Stefan Salom, direktor prodaje internet kompanije InfostudIstok Pavlović, specijalista za viralni marketing, Rade Tričković, direktor oglašivačke mreže Httpool u Srbiji Predrag Blagojević, glavni urednik regionalnih dnevnih onlajn novina, Južne vesti. Panel je vodila Dragana Petković, koordinatorka škole WebNovinar.

Detaljnije »

Dušan Lovre je kao član ekipe Live-e.TV portala posetio ovogodišnji Mobile World Congress u Barseloni, a ovo su neki od njegovih prvih utisaka.

Otkad sam se pre nekoliko dana vratio iz Barselone sa Mobile World Congressa, dve stvari su mi neprekidno na pameti.

Prva, prilično depresivna, je sve veća ubeđenost da Srbija nikada neće imati onakve auto-puteve i da je metro pusti san koji će se eventualno obistiniti kada ću se, čekajući Kosača, tresti od Parkinsonove bolesti, pa će mi biti potpuno svejedno da li sam u drndavom autobusu koji kasni ili me vozi savršeno tačno i brzo šinsko vozilo.

O drugoj stvari razmišljam na onaj ljubavni “leptirići-u-stomaku” način: tablet uređaji.

Detaljnije »

Drugi post na StartHub blogu nam dolazi od Gorana Radića, partnera u firmi Applicon i projektu PandoPad te ko-osnivača i predsednika Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx. U njegovoj priči možete videti koji načini razmišljanja i poslovne tehnike vam mogu pomoći da pokrenete i vodite uspešan poslovni poduhvat.

Izgleda kako je svaki dan prilika da čovjeka put nanese na prvu jutarnju do obližnjeg kafića. Tu se okupljaju razni privatni poduzetnici svako sa svojom pričom. Većina njih je u problemima i na stvari gleda crno. Većina njih čeka da kriza prođe. U kafiću.

Većina njih ima nekretnine, pokretnine, kilometražu puno veću nego ja. Bistre se različite teme. Kažu da su se istrošili, a mojih su godina. Uglavnom sve što se događa ovisi o drugim ljudima, o politici, ili nekom trećem. Ustajem od stola iako me nagovaraju da ostanem i popijem još jednu kavu. Nemam vremena. Puno je stvari koje još moram obaviti prije puta.

Detaljnije »

« Previous Entries    Next Page »