BalCCon2k14 – Second Base

05.09.2014. – 07.09.2014.

Balkan Computer Congress će se održati od 5. do 7. septembra u Muzeju Savremene Umetnosti u Novom Sadu.

Balkan Computer Congress je međunarodna hakerska konferencija koju organizuje LUGoNS – Linux Users Group of Novi Sad i Wau Holland Foundation from Hamburg and Berlin.

Program kongresa obuhvata brojne prezentacije, radionice kao i predavanja iz oblasti bezbednosti računarskih sistema, sa posebnim osvrtom na društveno-­političke teme, poput zaštite privatnosti na internetu, slobodnog softevera, programskih jezika, razvoja aplikacija i brojne druge. Predavači su poznati i priznati pripadnici hakerskih zajednica iz celog sveta.
 

O BalCConu

BalCCon je zamišljen da postane centar hakerske zajednice u regionu, svima koji finansijski nisu u mogućnosti da posećuju druge kongrese u Evropi i USA.

Predavači

Mitch Atlman: 

 Haker is San Franciska, pronazalač. Autor uređaja koji gase sve poznate marke televizora i pušta vaš um na slobodu. Rešen je da podeli sa vama svoje znanje o elektronici, lemljenju i da zajedno sa njim napravite svoj sopstveni Arduino kontroler.

Bernd Fix:

Haker iz Berlina, osnivač Chaos Computer Club-a 1986. godine. Tvorac prvog demo virusa u Časopisu. Drži se maksime pravog hakera: “Don’t mess around with other peoples data” i možete čuti šta se novo dešava na polju post-quantum kriptologije. Čemu to služi? Nemam pojma, doći ću na predavanje.

Aleksandr Timorin:

SCADA sistemi… Na prvi pogled potpuno van bilo kakvog životno potrebnog znanja… Ko bi rekao kakvo hakersko znanje se valja iza povrsine?

Anand Buddhdev:

Znate ono, kada se pitate koja IP adresa, koje ime, DNS serveri, gde se to registruje… Anand dolazi iz RIPE NCC, a drzaće uvod u Ansible. Ni manje ni više.

Voja Antonic I Dejan Ristanović:

Da li se neko seća časopisa “Računari u vašoj kući”, pa još prvog broja, sve sa opisom samogradnje računara Galaksija? Upoznajte lično njenog Tvorca. Šta još zna? Čujte i ova predavanja. Nije sve zastarelo, nešto je postojalo i pre toga!

Žarko Živanov:

Ko se seća gorepomenute Galaksije, komodora, ZX Spectruma, Amstrad računara… moći će od Žarka da čuje puno toga, a što je najlepše, moći će to uživo i da proba! Retro kutak, sećanje na sate i sate igre na najboljim mašinama na svetu.

Moritz Bartl:

Na Nemačkom bi ZwibelFreunde značilo “Prijatelj Luka”. Kog Luka? Ako se setimo kako izgleda logo za Tor, stvari će postati jasnije. Hoćete doći?

Lista predavača nije konačna, ali je možete pratiti na: https://2k14.balccon.org/index.php?title=Speakers

Registracija

Ukoliko smo vas zainteresovali da prisustvujete kongresu, rezervišete i kupite kartu na sajtu https://tickets.balccon.org.

Korisni linkovi

Ukoliko imate neka pitanja možete nas kontaktirati na e-mail [email protected].

Više o programu i organizaciji na: https://balccon.org

Zvanični Twitter nalog: @BalCCon2k14

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR