Balkansko inženjersko takmičenje 2014

09.05.2014. – 11.05.2014.

Balkansko inženjersko takmičenje (EBEC Balkan) u Nišu okupiće regionalne timove studenata koji će imati priliku da prikažu svoje znanje iz oblasti tehnike. EBEC Balkan, koji organizuje BEST (Board of European Students of Technology), održaće se u periodu od 8. do 11. maja, a pobednici će osvojiti plasman na Evropsko inženjersko takmičenje u Rigi. 

EBEC Balkan

Učesnici takmičenja u Nišu su pobedničke ekipe lokalnih takmičenja koja su prethodno održana u Mostaru, Beogradu, Podgorici, Skoplju i Nišu.  Samo takmičenje se odvija u dve kategorije koje testiraju inženjerski način razmišljanja i kreativnost: timski dizajn i studija slučaja. Timski dizajn podrazumeva rešavanje nekog inženjerskog problema konstruisanjem fizičke sprave koja vrši zadatu funkciju. Studija slučaja je druga kategorija takmičenja, gde učesnici dobijaju zadatak da reše tehničko-menadžerski problem koji je stvaran ili često pojavljivani korporativni problem.

Evropsko inženjersko takmičenje (EBEC)

Pobednici regionalnog EBEC Balkan takmičenja nadmetaće se sa više od 100 učesnika u finalnoj rundi Evropskog inženjerskog takmičenja koje će se održati od 1-9. avgusta u Rigi.

Korisni linkovi

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR