Bar Kamp

13.10.2011.

Balkanski fond za lokalne inicijative, u saradnji sa Fondom za otvoreno društvo organizuje 13. oktobra Bar Kamp u Rexu, sa idejom da okupi one koji se bave internetom, društvenim mrežama, informacionim tehnologijama, programiranjem, dizajnom i aktivizmom kako bi u razmenjivali znanja, umrežavali se i pronalazili partnere za realizaciju svojih ideja.

 

Bar kamp se dešava u četvrtak, 13. oktobra 2011. godine od 18h-21h u prostorijama Kulturnog centra „REX“ u Beogradu, Jevrejska 16. Ovo je interaktivan koncept koji podrazumeva neformalne diskusije, prezentacije i razmenu informacija i kontakata među učesnicima.

Bar kamp je otvoren za sve koji žele nešto da prikažu ili saznaju iz navedenih oblasti. Učešće na Bar kampu je besplatno ali je broj učesnika ograničen, pa je potrebno da se registrujete. Učesnici koji planiraju da predstave svoj rad i/ili svoje ideje, treba da unapred pripreme materijale za svoju prezentaciju i obezbede eventualna tehnička sredstva za njenu realizaciju.

U okviru ovog Bar kampa će biti održane i konsultacije za „Mi smo na mreži!“, program donacija sa edukativnom komponentom koji se bavi aktivizmom i mobilizacijom mladih putem novih medija, društvenih mreža i informacionih tehnologija koji Balkanski fond za lokalne inicijative sprovodi u saradnji sa Fondom za otvoreno društvo.  Konsultacije će držati budući treneri na programu Srećko Šekeljić i Nebojša Radović – Eniac, Dobrica Veselinović iz Građanskih Inicijativa, Bojana Šekeljić iz Centra za nove komunikacije Dokukino, Marija Mitrović, menadžerka projekta u BCIF i Dragana Petković, generalna menadžerka Wisemana.

BCIF je obezbedio ograničen broj putnih stipendija za učesnike van Beograda. Stipendije su namenjene učesnicima koji žele da prezentuju svoj rad ili učestvuju u konsultacijama za program „Mi smo na mreži!“. Učesnici koji se prijavljuju za putne stipendije moraju obeležiti tu opciju na stranici sa registracionim formularom. Svi dobitnici stipendija će o tome biti obavešteni 11. oktobra do 17 časova, a prilikom selekcije će se voditi računa o geografskoj rasprostranjenosti kandidata.

Treba imati u vidu da Balkanski fond za lokalne inicijative neće snositi troškove smeštaja i boravka učesnika koji dolaze van Beograda i da će visina njihove putne stipendije biti usklađena sa iznosom povratne autobuske ili vozne karte do mesta iz kog dolaze.

Rok za prijave je 12. oktobar 2011. godine u 17 časova, a učesnici koji se prijavljuju za putne troškove treba da se jave najkasnije do 11. oktobra 2011. godine u 17 časova.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR