Januar 23

BarCamp je još jedan u nizu izuzetno zanimljivih IT događaja koji se dešavaju u Zagrebu. Kako organizatori kažu “jedna od niza sličnih malih IT i web konferencija koje se održavaju širom sveta” desiće se 23. januara 2009. godine na Fakultetu informatike i računarstva (FER) u Zagrebu.

 Temelj ovog događaja je jedinstvena organizacija: BarCamp je besplatan, a “upad” se naplaćuje kroz aktivno učestvovanje prisutnih u područjima IT i web tehnologija, komunikacija i preduzetništva.

Predavanja

Prema rečima organizatora, prvi BarCamp Zagreb bio je izuzetno uspešan. Mladi web programer Luka Vida tvrdi da: “BarCamp je bio pun pogodak za svakoga tko želi saznati nešto o web biznisu.”. Predavače su uključivali kako već iskusni predavači (poput Damira Sabola, osnivača Iskona) tako i mnogi mladi, ponekad i nepoznati talenti – programeri, preduzetnici, dizajneri,… Ove godine opet pozivamo sve s iskustvom i znanjem weba i IT-a da predlože vlastita predavanja na http://barcamp.ini.hr te pridruže se: Viktoru Marohniću koji će objasniti kako je je projekt Shout’Em dobio 350 hiljada evra investicije, Vlatku Kosturjaku koji će nas upoznati s Open Web Applications Security projektom, prljavim trikovima u prodaji Tomislava Cara te osnovnim strategijama za promociju i poslovanje – kroz blog o kojima će govoriti Ivan Brezak Brkan.

Pravila

  1. Ako prisustvujete morate držati prezentaciju ili biti aktivni u diskusiji. Pasivni gledaoci, slobodno ostanite kod kuće!
  2. Ako prezentujete (što sigurno i radite) rezervišite termin unapred.
  3. Pričajte o BarCampu.
  4. Blogujte o BarCampu. (Trebate bannere?)

Organizatori

BarCamp Zagreb organizuje udruženje za promociju web i softverskog preduzetništva Initium, a direktno odgovorni su:

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , , , , , ,