Belgrade Testathon

26.11.2016. – 27.11.2016.

Krajem novembra će se desiti prva konferencija za mlade koja je posvećena automatskom testiranju softvera – Belgrade Testathon. Organizuje se od strane sjajnog tima studenata Fakulteta organizacionih nauka koji su se okupili sa željom da mladima stvaraju prilike da se informišu i upuste u tehnološke oblasti koje su trenutno u razvoju. 

Nešto više o samom programu

Prvi Belgrade Testathon okupiće, pored velikog broja seniora iz kompanija, predstavnika relevantnih udruženja, fakulteta i medijskih partnera i dve grupe učesnika:

STARTER grupa okuplja početnike u ovoj oblasti i one koji žele da se upoznaju sa osnovnim konceptima automatskog testiranja softvera. Kroz program ćete imati priliku da steknete osnovna znanja kroz realne probleme i saznate kako to izgleda biti tester u Srbiji.

TESTER grupa okuplja junior testere i junior programere koji žele da nauče nešto više o samom radu na projektima i izazovima koje svaki test inžinjer mora prevazići.

Konferencija će se realizovati 26. i 27. novembra. Program će sadržati sledeće segmente:

  1. Radionice i predavanja sa predstavnicima kompanija, udruženja i pojedincima koji imaju praktičnog iskustva u ovoj oblasti. Kroz 1,5 sat po predavanju ćete imati priliku da naučite nove alate, upoznate osnovne koncepte ili unapredite svoje već stečeno znanje.  Predstavnici kompanija Sixsentix, Zuhlke, TeleSign, Nordeus, Engineers, Prodyna, kao i pojedinci koji imaju iskustva u ovoj oblasti podeliće svoje znanje sa učesnicima konferencije.Neke od tema koje će se obraditi su: važnost automatskog testiranja, vrste i tehnike testiranja, kontinualna integracija, Tosca alat, kao i neke naprednije teme: bihevijoralno testiranje, generisanje test ideja, embedded testiranje, Selenium alat, itd.
  2. Keynote govori koji će trajati 30 minuta i dešavaće se na početku i kraju oba dana imaju zadatak da vas uvedu u trendove i aktuelnosti kao i da vam prenesu perspektivu test inženjera u današnjem razvoju softvera.
  3. Networking je prostor za upoznavanje sa svim učesnicima, partnerima i prijateljima projekta. Prilika za razmenu iskustva, predstavljanje i upućivanje na naredne korake u karijeri kao i potencijalno napredovanje u ovoj oblasti.
  4. Panel diskusija na temu Agilno testiranje softvera o kojoj će diskutovati 6 učesnika različitih profesionalnih iskustava:  Doc.dr Milena Vujošević Janjić – Matematički Fakultet, Beograd, predstavnici kompanija Zuhlke, Sixsentix, Nordeus, ispred udruženja PHP Srbija Aco Gagić i moderator diskusije Dragan Spiridonov – TestRS Klub.

Možete postati učesnik popunjavanjem PRIJAVE na zvaničnom sajtu konferencije (http://bg-testathon.rs/prijavi-se/).  Prijave su otvorene do 20.novembra i učešće je besplatno.

Korisni linkovi

Pratite nas i na:

 

I sve dodatne informacije možete pronaći na našem sajtu http://bg-testathon.rs/ .

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR