Oktobar 23

.Medija centar i Informatika ad organizuju besplatne radionice u okviru projekta „Podrška u rešavanju problema računarskih sistema malih i srednjih preduzeća“. Druga u nizu radionica održaće se u četvrtak 23. oktobra u 12 časova u Novosadskoj novinarskoj školi. Projekat je započet sa ciljem da se odgovori na rastuće potrebe malih i srednjih preduzeća prilikom korišćenja informacionih tehnologija u poslovanju.

 Stručnjaci Informatike ad iz Beograda u oblasti licenciranja softvera, antivirusa, zaštite i održavanja sistema, povezivanja firmi putem Interneta i eksperti za video nadzor i umrežavanje informacionih sistema, odgovaraće na pitanja učesnika. Oni će praktičnim primerima učesnicima radionice predstaviti informacione tehnologije koje su neophodne za poslovanje i ukazati da uvođenje informacionih sistema može da bude brzo, jednostavno i pristupačno.

Prva radionica je održana u 29. septembra u beogradskom Medija centru. Učesnici radionice u Beogradu su ukazali na probleme koje imaju u knjigovodstvu, objedinjavanju podataka i praćenju rada zaposlenih. Istakli su da su im često potrebni pomoć i saveti u radu sa računarskim sistemima a nemaju kome da se obrate.

„Kako da postavim dobru Internet prezentaciju a da me to ne košta mnogo?“; „Kako da napravim siguran sistem za on-line rezervaciju hotelskih soba?“; „Već dve godine uvodim informacioni sistem u firmu. Ne dobijam dobre ponude. Kako da nađem kvalitetnog partnera?“; „Gde mogu da naučim kako da koristim softver koji sam nabavio?“- samo su neka od pitanja i problema koje su predstavnici malih i srednjih preduzeća postavili na radionici u Beogradu.

Broj novoosnovanih malih i srednjih preduzeća je samo u 2007. godini porastao za 30.000, prema podacima iz izveštaja o malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu koji je objavilo Ministarstvo ekonomije i regionalog razvoja. Pokrenuti projekat je upravo reakcija na sve složenije potrebe malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Radionica u Novom Sadu je druga u nizu radionica koje će biti organizovane u deset gradova Srbije.

Projekat su podržali Privredna komora Srbije i Republička agencija za mala i srednja preduzeća i razvoj preduzetništva.

Naredna radionica će biti održana u Nišu početkom novembra.

Više o projektu na www.mc.rs

Share and Enjoy:

Tags: , ,

Autor: dragana