Bitcoin događaj u Beogradu

18.01.2012.

U sredu, 18. januara 2011. godine održaće se prvi lokalni Bitcoin događaj u Beogradu, a prisutnima će se obratiti jedan on najuticajnijih ljudi iz Bitcoin ekosisistema – Donald Norman. Donald je CEO Intersango menjačnice i suosnivač Bitcoin consultancy kompanije koja između ostalog razvija libbitcoin – rewrite bitcoin klijenta koji treba da zameni officijalni.

 

Sta je Bitcoin?

Bitcoin je decentralizovan elektronski sistem novca koji koristi peer-to-peer umrežavanje, digitalne sertifikate i kriptografiju da omogući nepovratne transakcije bez oslanjanja na poverenje.

U devedeset minuta diskusije predavači će se pre svega pobrinuti da one manje upućene upoznaju sa osnovnim konceptima Bitcoin – a, njegovim mogućnostima, prednostima i manama, a potom će pokušati da odgovore na sledeća pitanja:

  • Šta je potrebno da Bitcoin zaživi u Srbiji?
  • Moze li Bitcoin u Srbiji da zameni PayPal?
  • Mogu li Bitcoin i mikrotransakcije da otvore nova tržista koja do sada nisu postojala?

Agenda

  • 18:00 Boris Prpić (bitcoin.rs): Uvod u Bitcoin
  • 18:30 Donald Norman (Intersango, BitcoinConsultancy): Future of Bitcoin
  • 19:00 Diskusija

Lokacija

Autor: ITD Ekipa

4 komentara

17.01.2012. @ 15:03

U pravi cas!

22.01.2012. @ 07:52

Zanima me malo više o ovome, hoćete prenj ovakvineti neka mišljenja i kvalitetu organizacije, živim u Splitu i naša regija je veoma siromašna ovakvim i sličnim dogadajima a sa zadovoljstvom bi ih podsjetio….

BowMan82
23.01.2012. @ 15:38

Na predavanju ce da ispricaju 1001 razlog zasto Bitcoin moze da zameni PayPal, nece pomenuti jedan jedini najbitniji, zasto Bitcoin ne moze da zameni PayPal u opste:

– 99.99% online resursa ce biti nedostupno, sve dok nemate validan PayPal-a nalog.

Nije bitno da li bi koristili PayPal za placanje ili naplatu skoro sve pogodnosti internacionalnog e-poslovanja ce vam i dalje biti nedostupne, kao sto i sada jesu.

Internet prosto posluje tako:

$neamsPayPal = “Nemas skoro nista sto se tice brzog i efikasnog online e-komerca”

Sto ce reci, dok nema PayPal-a bicemo odseceni od mogucnosti da brzo i efikasno pravimo pare 🙂 bez komplikovanih procedura za transakciju novca iz inostranstva.

Drugi najbitniji razlog zasto se oteze sa PayPal-om je to sto bi mnogi od nas preskocili domace trgovce, citaj “derikoze”, i gomilu stvari porucivali online povoljnije. Pa otud i ovo zamlacivanje o alternativnim mogucnostima, koje ne nude nista preterano bitno

Hvala lepo i dovidjenja.

09.02.2012. @ 01:26

@BowMan82

Niko ne kaze da ce bitcoin zameniti paypal preko noci.
Ali bitcoin donosi neke lepe prednosi prodavcima i ima potencijala da polako zazivi.


DODAJ KOMENTAR