biZbuZZ 2008

Ovogodišnji biZbuZZ je završen, i posle nekoliko zanimljivih i dinamičnih dana, red je da se utisci sumiraju. Pogledajte rekapitulaciju biZbuZZ-a 2008.

Pogledajte i:

Pozivamo Vas da komentarišete predavanja u kategoriji Uživo – recite šta vam je bilo totalno zanimljivo, šta je bilo smor, a šta biste želeli da vidite na biZbuZZ-u naredne godine!

Izveštaji i slajdovi predavača

Prvi dan:

Drugi dan:

Treći dan:

(Uvek svež) Program:

DAN I – Sadržaj: značaj
1
Jasna Matić
Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo
11:00
Otvaranje
2
Slobodan Marković
11:30
Panel diskusija:
Informaciono društvo:
Gde je tu južna Srbija?
3
Dragan Varagić
12:30
“Kreiranje online sadrzaja – Pisanje za Web”
4
Rade Tričković
13:00
Oglasni potencijal web sajtova u Srbiji
5
PAUZA ZA RUČAK 13:30
6
Božidar Potkonjak
14:30
“Zeleno” poslovanje u srbiji
BiS IT Recycling Centre
7
Ilija Bursać
Jovana Radak
15:00
Vesti.rs – iskustva iz startup-a
MyCity – ideja i svrha foruma
8
Marko Bijelić
15:45
“Ko nije tražio, nije ni dobio”
9
Vladimir Živaljević
16:15
Kraj 17:00
DAN II – Sadržaj: promocija
1
Vladimir Trkulja
Jelena Rakić
9:00
“Upravljanje IT projektima”
2
ETarget
9:30
“Websitemarketing.rs”
3
Jan Kobler
10:00
“Venture capital kao alternativni oblik finansiranja malih i srednje velikih preduzeča”
4
Istok Pavlović
Marko Jevtić
Srđan Šami
10:30
Panel diskusija:
Content is the king
5
Ilija Studen
11:30
“Sta smo naučili razvijajući i prodajući activeCollab”
6
Mirjana Ivković
12:00
mUprava
7
Nikola Mitić
12:30
“Optimizacija sadržaja za Internet pretraživače i monetizacija “
8
PAUZA ZA RUČAK
13:00
9
Miloš Lalić
14:30
“Upravljanje korisnički generisanim sadržajem: kako ga privući i zadržati “
10
Miloš Mileusnić
15:00
Realnosti online biznisa u Srbiji
11
Tatjana Lukić
15:30
Ne mozete upravljati onim sto ne merite – Kjucni indikatori uspeha za merenje I optimizaciju web sadrzaja
10
Boris Krstović
16:00
“News 3.0 : Online Publishing and
Semantic Web”
Kraj 17:00
DAN III – Sadržaj: kreiranje i upravljanje
1
9:00
2
Jelena Mickić
9:30
“Kreiranje tekstualnog sadržaja komercijalnih web stranica”
3
Srđan Dakić
10:00
“Mobilni sadržaji – budućnost je u vašim rukama”
4
Nenad Orlić
10:30
“Radite za klikere”
5
Dragana Petković 11:00
Neki novi klinci” – Kako privući mlade da pišu za vas
6
Milan Ružić
11:30
Uloga internet medija u promociji prirodnih vrednosti Srbije
7
Vladimir Cvetić
EUnet
12:00
“Izbor između 3rd party i inhouse rešenja”
8
Milan Pištalo
ProCredit Bank
12:30
“E-probanking”
9
10
11
Zatvaranje 15:00

Najava događaja

BizBuzz, treća po redu konferencija o IT poslovanju održaće se u Niškoj Banji od 29. do 31. oktobra 2008., a tema je: „Web sadržaj: značaj i upravljanje”. Konferencija već tradicionalno okuplja najznačajnije ličnosti domaće IT zajednice, kako među izlagačima, tako i među posetiocima. Radi se o odličnoj prilici za upoznavanje sa trendovima, networking i razmenu ideja.

Ekipa ITDogađaja će biti na licu mesta i izveštavati vas o svim važnim i zanimljivim momentima BizBuzz-a. Ako ne možete da stignete u Nišku Banju, pratite našu novu rubriku ITD UŽIVO i bićete deo priče.

Ponesi I Ti svoj otpad !

Ove godine na BizBuzz konferenciji svi posetioci će imati mogućnost da se na ekološki način otarase svoje stare IT opreme. BizBuzz je ostvario saradnju sa BiS IT Recycling kompanijom i u okviru konferencije će biti postavljen green spot. Svi su pozvani da ponesu nešto od IT otpada – stare matične, neispravne zvučnike, grafičke karte, miševe tastature, USB memorije…

U saradnji sa ovim reciklažnim centrom i Toyotom biće predstavljen i hibridni automobil Toyota Prius, a svi zainteresovani će moći da se provozaju i dobiju simbolične poklone.

Zelena BizBuzz akcija će se nastaviti predavanjem: „Zeleno poslovanje u Srbiji“, gde će BIS IT reciklažni centar predstaviti jedinstveni projekat kompanje Microsoft – Community MAR, dok će Toyota Centar Beograd govoriti o naporima kompanije Toyota u pravcu zaštite životne sredine i društveno odgovornog poslovanja.

Predstavljen preliminarni program BizBuzz-a

Centar za promociju i unapređenje IT svesti NIIT, danas je u galeriji Ozon najavio i predstavio ovogodišnji program konferencije BizBuzz i osnovne panele koji će okupiti posetioce i predavače. Manifestaciju će svečano otvoriti ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, Jasna Matić.

Specijalni savetnik u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo, Slobodan Marković, rekao je da je ova konferencija jedini veliki IT događaj koji se dešava u Južnoj Srbiji, na kojem mladi angažovani u ovoj oblasti dobijaju priliku da se predstave i pokažu svoja znanja.

Tokom trodevne konferencije, od 29. do 31. oktobra u Niškoj Banji posetioci će imati priliku da čuju i učestvuju u mnogim zanimljivim predavanjima.

Osnovna tema Trećeg biZbuZZ-a je Web sadržaj: značaj i upravljanje, u okviru kojeg će se prvenstveno držati predavanja o vrednostima Internet sadržaja, kao najvažnijeg i najskupljeg aspekta poslovanja u ovom sektoru

Prvi dan konferencije biće posvećen značaju sadržaja, a preliminarni program predviđa panel o informacionom društvu u Srbiji, sa temom „Gde je tu južna Srbija?“, kao i predavanja Marka Bijelića, autora Biznis bloga, Vladimira Živaljevića, direktora Pakoma i Borisa Krstovića, CEO-a Spoonlabs-a.

Glavna tema drugog dana BizBuzz-a biće sadržaj i promocija, a posetioce očekuje panel diskusija na temu: „Content is king“, i brojna predavanja koja će držati: Dragan Varagić (P2 Internet, pretraga.co.yu), Jan Kobler (Poteza Innovation and Growth Fund), Miloš Lalić (putovanja.info), Miloš Mileusnić (naslovi.net) i drugi predavači.

Treći dan konferencije, prema preliminarnom programu, biće posevećen temi kreiranja i upravljanja sadržajem. Posetiocima će se predstaviti Srđan Dakić (PLAY2GO), Nenad Orlić (MadNet), Dragana Petković (Mingl.org), Milan Ružić (wild-serbia.com) i drugi.

Više o predavačima

Ekološka akcija na BizBuzz-u, reciklaža IT opreme

Ekološka akcija na BizBuzz-u, reciklaža IT opreme

Ovogodišnji BizBuzz će se potruditi da bude zelen i odgovoran prema životnoj sredini. U okviru konferencije biće održana ekološka akcija, koja će naglasiti neophodnost reciklaže IT otpada, kao najbrže rastućeg otpada na svetu.

U saradnji sa kompanijom “Božić i sinovi” i njihovim BIS IT reciklažnim centrom, poslednjeg dana seminara, 31. oktobra, biće održana ekološka akcija „Green point“ i predavanje na temu reciklaže IT opreme u Srbiji.

Tokom „Green point“ akcije, svi učesnici i posetioci biZbuZZ-a će moći da recikliraju svoju staru IT opremu, od kablova, punjača i baterija, preko mobilnih i fiksnih telefona pa do celih računarskih konfiguracija.

biZbuZZ 2008, o čemu se radi?

BiZbuZZ je konferencija o internet poslovanju, korporativnom prisustvu na internetu, prednostima i novom tržištu i mass mediju – internetu. Održaće se na tradicionalnom mestu, u prostorijama Hotela Radon u Niškoj Banji, od 29 do 31. oktobra 2008. godine.

Ove godine konferenciju su podržali: Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo, Republička angencija za telekomunikacije i Republički zavod za informatiku i Internet.

Predavači na biZbuZZ-u su realizatori uspešnih projekata koji su imali veliki uticaj na domaću Internet scenu i zajednicu, a predstaviće svoj „put do uspeha“ i smernice za pravac daljeg razvoja.

U okviru programa konferencije biće izloženi najbolji modeli i strategije za predstavljanje firmi i njihovih ponuda na Internetu, prakse najefikasnijeg obraćanja potencijalnim klijentima.

Značaj i priprema sadržaja na Internetu je glavna tema trećeg biZbuZZ-a. Posvećivanje celokupne konferencije ovoj temi ukazuje i na sazrevanje našeg poslovnog tržišta, uviđanjem da je sadržaj neophodan preduslov za potpuno iskorišćavanje biznis potencijala Interneta.

Ciljna grupa konferencije biZbuZZ su mala i srednja preduzeća, privrednici za koje je veoma bitno da osvoje nova tržišta, da se na Internetu predstave na najbolji način i da budu zaista primećeni u svojoj branši.

Ovaj projekat predstaviće uspešne slučajeve, nove mogućnosti, nova tržišta, a sve u cilju unapređenja i smanjenja troškova poslovanja.

Organizator događaja je Centar za promociju i unapređenje IT svesti NIIT, a generalni sponzor HTTPool.

Zvanični sajt konferencije: http://bizbuzz.itseminar.org/

Registrujte se ovde.