Oktobar 28Oktobar 30

biZbuZZ 2009Vreme je za još jedan biZbuZZ – od 28. do 30. oktobra 2009. godine svi pravac Niš! Dobro ste pročitali, konferencija biZbuZZ se preselila iz Niške banje baš u Niš, u kompleks hotela “Vidikovac”. U još prijatnijem i konfornijem ambijentu Aca, Vita & ostatak ekipe planiraju da ove godine pokriju teme Korporativni aspekti društvenih medijaUpotrebljivost i interfejs web aplikacija.

Update: Registracija je počela!

 

Za ekipu sajta ITDogadjaji.com biZbuZZ ima poseban značajideja o ovom sajtu je začeta 2007. godine baš na ovoj konferenciji, a već 2008. godine smo imali prvo zapaženo pokrivanje jednog IT događaja – opet biZbuZZ-a. Imajući u vidu odličnu saradnju sa organizatorima, kao i neverovatnu količinu pozitivne energije, dobrog provoda i zanimljivih kontakata na prošlogodišnjoj inkaranciji biZbuZZ-a, malo je reći da s nestrpljenjem očekujemo oktobar!

A za one koji prvi put čuju za ovu konferenciju, nastavak u nešto formalnijem tonu:

biZbuZZ je konferencija o elektronskom poslovanju, korporativnom prisustvu na Internetu, Internet marketingu – svim prednostima koje korišćenje Interneta donosi poslovnoj praksi, ustanovljena kao jedan od najznačajnijih događaja vezanih za poslovanje i informacione tehnologije.

Za poslednje četiri godine prerastao je okvire Internet zajednice i privukao je pažnju medija, profesionalnih marketinških i PR krugova i šire populacije.

Program

Vivvo radionica će biti održana u četvrtak, 29.10. sa početkom u 12:30.
Sastojaće se od dva bloka od po sat vremena.

DAN I
1
Igor Novaković
Predsednik Gradske opštine Palilula
11:30
Otvaranje
2
Dragana Đermanović
12:00
ALERT – online reputacija
3
Toma Vukasović
12:35
Internet Marketing i Optimizacija – Dobitna formula za godinu 2010.
4
PAUZA ZA RUČAK
13:10
5
Dejan Bizinger 14:30
Fenomen društvenih mreža i njihova monetizacija
6
Nebojša Radović
15:25
Istoriju pišu zavisnici 
RNIDS 16:15
Ima li nacionalnog eGovermenta u Srbiji?
7
Jelena Mickić
16:30
Značaj društvenih medija u funkciji uspešnog poslovanja
8
Jelena Jovanović
17:05
Hakovanje demokratije u XXX koraka
9
Miloš Lalić
17:40
Uticaj upotrebljivosti interfejsa i sadržaja na konverzije u turizmu
Kraj 18:15
DAN II
1
Veroljub Zmijanac 11:00
Trening za menadžment
2
Aleksandar Čović
11:35
Virtuelna ekonomija odoleva SEK-i
3
Ivan Minić 12:10
Neka znanje bude Vaše oružje!
4
Dragana Vukajlović
Istok Pavlović

12:45
VestiSrbija.com – “From Zero to Hero” za 1 dan!
5
PAUZA ZA RUČAK
13:20
6
Privredna komora Srbije
predstavnik Udruženja informatičke delatnosti PKS
14:30
Privredna komora Srbije – Sertifikaciono telo za izdavanje kvalifikovanog elektronskog potpisa
7
Milica Sekulić
14:45
Upotreba fotografije na sajtu
8
Nikola Mitić
Ognjen Knaus
15:20
User interfejs dizajn i analiza
9
Aleksandar Georgijević
15:55
Upravljanje projektima u oblastima IT
Kraj 16:30
DAN III
1
Miloš Jovanović
10:00
Elektronski dnevnik
2
Barbara Gligorijević
10:35
Marketing društvenih medija
 
3
ProCredit
11:10
4
Vukašin Brnjada
Aleksandar Čović
11:45
PopBox.rs, relevantnije i atraktivnije kontekstualno oglašavanje
5
Predrag Kolaković
12:20
Zatvaranje 13:00

biZbuZZ na novoj lokaciji – kompleks-hotela „Vidikovac“

Od ove godine očekuju vas predavanja u još prijatnijoj i komfornijoj atmosferi. Reč je o sali kompleks-hotela „Vidikovac“ na veoma atraktivnoj lokaciji u širem centru grada. Prisutne očekuje svečani restoran, kao i cafe-bar koji predstavlja odličnu priliku za pauze uz uvek interesantan mingl i networking.

Shodno tematici koju pokriva, biZbuZZ je prisutan na moderisanim diskusijama (forumima), regionalnoj blogosferi, a i pominjan je u tekstovima i postovima pre, za vreme, i posle samog događaja.

Vaše prisustvo bi vas još bolje pozicioniralo kao online brend i shodno tome obezbedilo promociju, pogotovo u online zajednici.

U okviru programa konferencije biće izloženi najbolji modeli i strategije za predstavljanje firmi i njihovih ponuda na Internetu, prakse najefikasnijeg obraćanja potencijalnim klijentima.

Teme ovogodišnjeg biZbuZZ-a su:

  • Korporativni aspekti društvenih medija
  • Upotrebljivost i interfejs web aplikacija

Korporativni aspekti društvenih medija

Vreme je da vaša kompanija uđe na Internet tržište promovišući svoje poslovanje, usluge i proizvode. Nema prostora oklevanju i predrasudama prema novim kanalima komunikacije. Čak je i fraza „vidljivost kompanije na Internetu“ postala veoma širok i složen pojam.

Zakon tržišta diktira trendove kojima se svi moramo prilagođavati. Otud ekspanzija društvenih medija u svetu, njihova sve veća prisutnost u regionu i pozornost na sve aspekte iskorišćavanja u marketingu, PR-u, i uopšte u poslovanju firmi, kompanija

Šta su društveni mediji? Zašto bi kompanija trebalo da napravi strategiju prisutnosti u društvenim medijima? U čemu se sastoji strategija, i kako meriti njenu uspešnost?

Ovo su samo neka od pitanja na čije bi odgovore, manji ili veći preduzetnici, pogotovo njihove marketing i PR službe, trebalo obratiti pažnju.

Kompletan text

Upotrebljivost i interfejs web aplikacija

Želja vlasnika web sajtova jeste uglavnom isplativost, i što veći broj zadovoljnih korisnika koji će se opet vratiti na stranicu. Efektivna optimizacija sajta i sadržaja za pretraživače i dobar Internet marketing će svakako „dovući“ posetioce kod vas, ali u tom trenutku, kada potencijalni posetilac pristupa vašem sajtu, nastupa kritičan i vrlo važan momenat – posetilac odlučuje da li je zadovoljan vašim sajtom.

Pitanja se postavljaju sama od sebe nalik na: „Kako ubediti posetioca da je na pravom mestu“ ili „Kakav doživljaj ima posetilac surfujući sajtom, odnosno hoće li doći ponovo“ i sl.

Kompletan text

Predavači

Aleksandar Georgijević

Aleksandar Georgijević je Marketing menadžer u firmi Dekotra Inženjering iz Beograda. U svojoj karijeri je stvorio i upravljao sa više uspešnih projekata iz raznih oblasti.

Pre sadašnje funkcije je obavljao posao Savetnika za planiranje i razvoj u Telekomu Srbije i neposredno je učestvovao u stvaranju projekta “Žute i bele strane”, a gde je aktivno upravljao i stvaranjem internet portala www.webstrane.com (sada 988info) i www.nadlanu.com.

Više godina obavlja i konsultantske poslove iz oblasti: upravljanja projektima, opšteg poslovanja, poslovne strategije, organizacije poslovanja i marketinga. Iza sebe ima 15 godina radnog iskustva.

Držao je više internih seminara u raznim firmama iz oblasti: upravljanje projektima, marketing, prodaja, organizacija poslovanja. Postdiplomac je Fakulteta Organizacionih nauka iz oblasti Upravljanja
projektima.

Barbara Gligorijević

Bavi se istraživanjima o fenomenu društvenih mreža na Internetu, organizaciji i strukturi virtuelnih
zajednica, novim marketinškim alatima. Preko deset godina se profesionalno bavi marketingom i
istraživanjem tržišta. Trenutno se nalazi na doktorskim studijama iz oblasti medija i komunikacija u
Australiju na Queensland University of Technology gde se bavi naučnim radom u Smart Services CRC
istraživačkom centru za razvoj digitalnih servisa. Svoje dugogodišnje iskustvo iz marketinga i medija
je iskoristila kao polaznu osnovu za dalja istraživanja. Post-doktorska istraživanja planira da nastavi
da radi iz oblasti Internet marketinga.

Dejan Bizinger

Dejan Bizinger je direktor kompanije Rate Solutions za područje Srbije i Adria regije, zadužen za vođenje društvene mreže Karike.com, kao i razvoj lokalnih verzija sajta u okviru Adria regije. Sa preko 250 000 registrovanih članova i preko 50 miliona prikaza mesečno, Karike.com spadaju među najposećenije sajtove u Srbiji i Adria egiji.

Poseduje bogato Internet iskustvo u radu sa domaćim i stranim klijentima. Do novembra 2007. godine je radio kao web menadžer sajta B92.net gde je bio uključen u razvoj projekata kao što su B92 Blog i Tehnopolis kao i u web advertajzing. Često drži predavanja iz oblasti Internet poslovanja, kako na konferencijama tako i na webinarima.

Osnivač je projekta Humanost.org

Dragana Đermanović

Dragana S. Vujović-Đermanović je zaposlena kao direktorica marketinga i komunikacija medijske grupe Vojvodina info. Posljednjih pet godina je radila kao supervizor za Odnose s javnošću u Kabinetu predsednika Izvršnog odbora Vojvođanske banke a.d. Novi Sad. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, Odsek lingvistika i književnost. Završila je postdiplomski studij iz oblasti Ženskih studija „Mileva Marić Ajnštajn”, dok je magistrirala na temu „Istorija odnosa s javnošću Jugoslavije”. Master studij je apsolvirala na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu na smeru Marketing u finansijama i bankarstvu.

Članica je Društva Srbije za odnose s javnošću i Udruženja ekonomskih propagandista Srbije.

Autorka je prvog bloga o PR-u i komunikacijama u Srbiji www.draganadjermanovic.com.

Dragana Vukajlović

Dragana Vukajlović je marketing manager sajta www.tracara.com, koja svakog dana donosi nove vesti i tračeve iz života stranih i domaćih javnih ličnosti. Sa sajtom Tracara.com, Dragana i ekipa su dostigli najveći uspeh nakon sjajne viralne kampanje Vestisrbija.com, kad je oboren državni rekord posećenosti -430.000 poseta za samo jedan dan.

Tri godine je radila za srpski internet pretraživač Pogodak.rs. Sada je na poziciji Project Manager-a u internet kompaniji TridentMedia Group. Ima diplomu NLP business Practitioner-a. Uređuje i sajtove Igre-igrice.rs i Mojefotke.rs. Jednostavno, obožava internet!

Istok Pavlović

Istok Pavlović je specijalist za viralni marketing. Profesor je web dizajna na BK Akademiji, odsek Advertajzing i Dizajn.

Brend menadžer sajta “Tračara.com“. Radio je najpoznatije viralne kampanje u zemlji: “Vesti Srbija”, “Sastavi Svoju Vladu”, “Ja znam najbolje”, “Jelen Pivo i 50 bendova”, “Budi Jelenko”.

Direktor je agencije za Internet konsalting “Worldwide” i učestvovao je u osmišljavanju nastupa na Internetu za neke od najpoznatijih srpskih brendova – Jelen Pivo, Fox TV, Grand Kafa, Demokratska Stranka, Fashion Company.

Ivan Minić

Ivan Minić je generalni menadžer internet zajednice Burek.com, u okviru koje je u junu pokrenuta igra znanja ConQUIZtador.rs. Internetom se bavi gotovo 15 godina, i učestvovao je na neki način, u razvoju gotovo svih internet zajednica u Srbiji.

Radi mnogo, i ima zavidne rezultate. Smatra da su mu u poslu najveći kvaliteti to što je dosledan, uporan i uvek spreman da uloži dodatni trud ako postoji mogućnost da rezultati budu bolji. Dobro procenjuje ljude i situacije, i kaže da će i ovaj BizBuzz biti pun pogodak za sve učesnike i prisutne.

Jelena Jovanović

Jelena se bavi svim onim stvarima na internetu koje za posledicu imaju to se da se priča o firmama i pojedincima.

Raspolaže višegodišnjim iskustvom u internet komunikacijama kao forum moderator, menadžer i insajder specijalizovanih grupa na internetu. Jelena autor na nekoliko blogova, stručnjak za kontekstualno oglašavanje (radi za Etarget) i internet marketing. Autor je brojnih reportaža, intervjua, komentara i feljtona u vodećim srpskim medijima (Preduzeće, PC press, Biznis & Finansije, b92 Tehnopolis, Biznis, Playboy, Politika) predavač je na temu informacione revolucije i promena koje se mogu lako i brzo implementirati, čak i u toku trajanja predavanja.

Smatra da je na webu mnogo toga lako i da se može brzo savladati. Mrzi mistifikacije vezane za internet i protivi se svemu što liči na prodavanje magle. Web je samo način da se do ljudi (kupaca, klijenata, glasača) dopre. Najefikasniji način!

Jelena Mickić

Magistar medija i diplomirani lingvista Jelena Mickić, se profesionalno bavi novim medijima i online komunikacijama. Predavač je na prošlogodišnjoj konferenciji biZ buZZ na temu kreiranja tekstualnog sadržaja za web stranice. Autor je više članaka na temu novih medija objavljenih u stručnim i akademskim časopisima. Doktorant je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu iz oblasti Novih medija i masovnih komunikacija. Jelena je predavač iz oblasti društvenih medija u Centru za neformalno obrazovanje.

Nebojša Radović

Nebojša Radović je u fokus domaće Internet scene došao svojim blogom na adresi http://www.eniax.net, koji je obrađujući teme o savremenim web trendovima, i društvenim medijima kao jednom od najaktuelnijih, ubrzo postao jedna od čitanijih blog lokacija u regionu.

Krajem 2007. godine počinje da radi kao web menadžer društvene mreže Furka.com, koja za samo nekoliko meseci postaje jedna od najpopularnijih domaćih Internet lokacija.

Početkom 2009. godine postaje Internet marketing menadžer u kompaniji Adria Media Serbia gde je i trenutno zaposlen.

Nikola Mitić

Nikola Mitić, suosnivač WebDesignBeach.com agencije za izradu internet prezentacija.

Takođe pokretač i CSSCreme.com, TwoSpots.com, FlashNSeo.com, antiluzer.com.

Poseduje veliko iskustvo u vođenju web timova i ekspert je za oblasti: Internet Marketing, Search Engine Optimization (SEO), analiza, A/B testiranje i monetizacija sajtova.

Ognjen Knaus

Ognjen Knaus – suosnivač WebDesignBeach.com, web dizajner, punk rock star.

Svakodnevno radi na usavršavanju i usklađivanju dizajna, upotrebljivosti i monetizacije internet prezentacija.

Može da uradi dizajn i kad dobije brief od jedne rečenice.

Hobi: telepatija.

Tomislav Vukašović

Direktor i osnivač firme Webinsane posle dugogodišnjeg Web Dizajn iskustva otvara software firmu Cube Scripts Media čiji je osnovni cilj snabdevanje web dizajnera jednostavnim ključ u ruke solucijama. Posle
završenih studija i kratkog rada u Sjedinjenim Američkim Državama, Tomislav se vraća rodnoj grudi i svoje znanje stečeno u Americi prenosi na naše prostore.

Opsednut internet marketingom i pretraživačima otvara sklop AdSense sajtova koji mu omogućavaju da
lagodno počne razmišljati o većim projektima. Pokreće non-profit web sajt Interesting Facts koji ubrzo zauzima vodeće mesto u svim glavnim pretraživačima. Danas pored svojih projekata Tomislav organizuje
Internet marketing kampanje za vodeće IT firme Srbije i farmaceutske firme u Americi.

Veroljub Zmijanac

Kada je prvi put posetio BizBuzz 2007. godine, Veroljub Zmijanac je bio solidan C# programer. To znanje je unapredio u kompaniji Bosch.gmbh u Štutgartu, kao stipendista Fonda dr Zoran Đinđić. Ipak, taj posao nije bio dovoljno dinamičan i izazovan, a internet start-up priča je delovala inspirativno.

Danas izučava niz oblasti vezanih za vođenje sajtova: WordPress, css-html, SEO, usability, društvene mreže, UGC, online PR i marketing… Radi u internet timu stranke G17 PLUS. Autor je sajtova: Trčanje.rs, Astma.rs i Lekinobrdo.com.

Prijave

Kotizacija iznosi 4,000.00 dinara.

Firme koje uplaćuju više od jedne kotizacije za svaku narednu kotizaciju dobijaju popust od 25%, odnosno kotizaciju plaćaju 3,000.00 dinara. Kotizacija za studente iznosi 2,000.00 dinara. Za grupe studenata (5 i više studenata) 1,500.00 dinara po studentu.

Za učešće na konferenciji se možete prijaviti ovde

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , , , , ,

Autor: Vladimir Trkulja