BiZbuZZ: „Kako privući mlade da pišu za vas“ – Dragana Petković

01.11.2008.

Trećeg dana biZbuZZ konferencije o IT poslovanju u Niškoj Banji, glavna urednica portala za srednjoškolce, Mingl, Dragana Petković, govorila je o načinima da se studenti i srednjoškolci motivišu da stvaraju onlajn sadržaje.

 

Predlog urednice Mingla je da se mladima pruži prilika da stvaraju sadržaje putem sistema stručnih praksi i volontiranja na razvijenim sajtovima ili onlajn biznisima u usponu.

Činjenica je da su mladi u Srbiji nedovoljno svesni mogućnosti koje im internet pruža za razvoj karijere i poslovanja, kao da studenti netehničkih fakulteta još uvek ne vide sebe u ovoj oblasti.

Predstavnici IT zajednice bi mogli da pokrenu mlade da stvaraju sadržaje za veb o temama kojima se strastveno bave, čak i ako nisu tehnološki potkovani. Stručna praksa je način da se mladima pruži prilika da steknu prvo radno iskustvo, nova znanja i kontakte.

Takođe poslodavci bi pored kvalitetnih novih sadržaja, dobili i kreativne, mlade saradnike, sa novim idejama, uz razmenu koja ne mora da podrazumeva novac.

Ovakav sistem zahteva stalnu motivaciju mladih, konstruktivnu kritiku od strane urednika i vlasnika i mentorstvo koje će im pružiti nova znanja, a donosi višestruku korist obema stranama.

Draganine slajdove možete preuzeti ovde.

Komentarišite ovo predavanje – da li je bilo zanimljivo, imate pohvale ili kritike?

Autor: Dragana Petković

4 komentara

01.11.2008. @ 21:21

Definitivno jedno od najboljih i najopuštenijih predavanja… svaka čast Dragana.

dragana
01.11.2008. @ 21:49

Hvala puno 🙂

02.11.2008. @ 03:27

Kako mi je krivo sto nisam slusao ovo predavanje 🙁
Upravo gledam slajdove.

02.11.2008. @ 12:08

Definitivno najbolje predavanje na biZbuZZ-u
korisne informacije, Dragana je bila opuštena i stvarno odlična
Bravo Dragana 🙂


DODAJ KOMENTAR