biZbuZZ: Ko nije tražio, nije ni dobio – Marko Bijelić & Vladimir Živaljević nakon toga

30.10.2008.

(Zamalo) Poslednja dva predavanja prvog dana je teško razdvojiti, pošto su i Marko i Žika često “referencirali” jedan drugog, mada je stariji od njih dvojice ipak prednjačio u toj disciplini.

 

Marko Bijelić, autor Biznisbloga i vlasnik firme Rainfall Daffinson, je napravio mini pometnju i prvo veće kašnjenje u programu što je verovatno negativno delovalo na raspoloženje organizatora. Kada je konačno nađen, uleteo je u priču i nije se zaustavljano dok nije rekao sve što je imao da kaže.

Teško je komentarisati sve ono što je rekao – govorio je o potrebi “sipanja u marketing”, tj. konstantnog ulaganja ozbiljnih sredstava u promociju, o fokusu i traženju odgovarajuće tržišne niše, red bulu (sa i bez krila), te konačno “osećaju za filing”.

Prepoznatljive minimalističke slajdove možete skinuti ovde.

Potom je za mikrofon stao Vladimir Živaljević, Žika, koji je najavio da je pozvan da priča o sajtu stetoskop.info. U njegovom stilu, prvi deo prezentacije je bila jedna sasvim druga priča, o investiranju, trendovima na domaćem i svetskom tržištu, idejama i kako do njih doći, te o tome da li se od Internet biznisa u Srbiji može kupiti stan (makar u Subotici!! :D).

Nakon toga je usledila i priča o sajtu stetoskop.info, ideji iza tog sajta, saradnji sa jednim ključnim doktorom i još oko 250 drugih koji pišu za njega. Zanimljivo je da ovaj sajt ne donosi neki preterano bitan profit, kao i da mahom pokriva troškove prodajom banera. Google analytics scrshootove ovog sajta pogledajte u slajdovima.

Vladimir Živaljević – slajdovi (pažnja – RAR fajl od 11 mega!!).

Komentarišite ovo predavanje – da li je bilo zanimljivo, imate pohvale ili kritike?

Autor: Vladimir Trkulja

2 komentara

31.10.2008. @ 21:41

Baš mi je žao što nisam bio na Markovom predavanju (smeštali smo se u sobe posle puta iz Zagreba). Nadam se da će se organizatori ove godine malo potruditi oko videa…

vukasin
01.11.2008. @ 11:26

Predavanje je bilo sasvim OK mada se meni vise svidelo proslogodisnje. Isto i za Ziku. Zanima me samo sta je bilo sa Biznis Blogom, gre’ota…


DODAJ KOMENTAR